avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate andreeaclaudia888

Activitate andreeaclaudia888

Discuție Vaccinare acasa
Buna ziua,
as dori sa stiu daca are vreo implicatie legala daca ii administrez copilului un vaccin acasa. Vaccinul se administreaza pe cale orala nu injectabil. Este vorba de Rotarix care se administreaza pana la 24 de saptamani. Medicul de familie este neinformat si ne-a zis sa venim mai tarziu. As dori sa il administrez eu acasa. Am inteles ca mai sunt parinti care au facut asta vreau sa stiu daca este ok sau pot avea probleme din punct de vedere legal. Este asa ceva in legislatie?
Atata timp cat nu suntem casatoriti si pe documentul din spital nu era trecut nu putea sa il recunoasca fara sa semnez si eu ca sunt de acord. Asa s-a intamplat la fata locului. El nu putea sa declare nimic doar sa se judece pentru a il recunoaste eu singura puteam sa il declar. Puteam trece pe oricine pe certficat fara sa mi se ceara vreo dovada. Deci atata timp cat pot sustine ca nu este tatal nu vad care ar fi problema. As putea contesta decizia luata pe moment nu?
Buna ziua. Acum cateva zile am fost impreuna cu tatal copilului sa il declaram pentru a ii elibera certificat de nastere. Nu suntem casatoriti. Regret decizia din mai multe motive personale. Certificatul va fi eliberat pe 2 februarie. Pot sa il anulez? Pot sa spun ca a fost o greseala si sa cer sa nu fie trecut? Citisem undeva ca este posibil sa fac o contestatie. Este nevoie de acordul tatalui din moment ce eu am semnat ca accept sa il recunoasca?
Buna ziua,
am citit legea referitoare la concediul de prenatal cu cele 126 de zile din care minim 42 trebuie sa fie pastrate dupa nastere. Sunt in saptamana 26 si am cerut sa intru in concediu peste 2 saptamani la 28 de saptamani calculand sa imi ramana vreo 44 de zile dupa in cazul in care nu nasc exact la data. Doctorul ginecolog mi-a spus ca o sa discutam de la 30 de saptamani despre prenatal, medicul de familie mi-a zis ca nu am voie pana la 32 de saptamani.
Am inteles eu gresit legea? nu este niciunde specificat asta. Pot sa ii oblig cumva legal sa imi ofere acest drept de la 28 de saptamani?
Multumesc.
Andreea.
multumesc pentru raspuns. si inainte sa se nasca exista vreo lege care il obliga sa plateasca ceva? el vrea sa ajute cu cheltuieli asa cum poate cand poate lucru care nu mi se pare corect. noi pe tema de inainte de a se naste nu putem sa ajungem la un acord cu cat se implica financiar si cu alte lucruri.
Buna ziua,
sunt insarcinata si nu suntem casatoriti eu si tatal copilului. Recent ne-am despartit si nu ne putem intelege asupra drepturilor si obligatilor fata de copil. Am cazut totusi de acord sa semnam o hartie care as vrea sa stiu ce valoare ar avea legala cu ce se implica si ce cere fiecare. El vrea sa il recunoasca dar eu momentan nu sunt de acord cu asta pana nu pot sa vad ca se implica si in timpul sarcinii nu doar in weekend-uri dupa ce se naste copilul.
Putem face o hartie legalizata la notar unde sa specificam unele lucruri si responsabilitati? In cazul in care nu se aplica are vreo valoare pe viitor in vreun proces pentru custodie sau ceva?
Si inca o intrebare, salariul lui nu este declarat in intregime plus ca mai face proiecte la negru. Dovezi am. Daca dovedesc se calculeaza pensia alimentara altfel sau tot din salariu si el doar poate va fi amendat sau ceva?
Multumesc.