Buna ziua,
Ne aflăm într-un proces de granituire, si conform expertizei efectuată de tribunal( efectuata de un singur expert, asa a dispus tribunalul), reiese ca am avea mai mulți metri , 78 metri liniari suprapusi cu celălalt vecin, această expertiza s-a efectuat cu gps-ul,( in realiate forma terenului este cea a unui trapez cu deschidere de 13.75 la drum si 16.27 metri inchidere,lungimea terenului fiind de 401 metri, măsurat cu ruleta, ) însă expertul respectiv a găsit alte dimensiuni ale terenului( forma terenului este un dreptunghi, astfel incat cele doua laturi ale terenului p
sunt paralele precizeaza expertul, deschidere teren 13.75, inchidere 29.90 metri, ) cum as putea redacta o cerere de contraexpertiza, care ar fi motivele in cauza ca aceasta cerere sa fie aprobata, mentionez ca nu sunt in țară, iar părinții sunt bătrâni, domnul avocat a supus să își scrie nemulțumirile in cerere, si motivele sa fie științifice.
Cum as putea redacta această cerere , care sunt motivele științifice?
Tata este paratul într-un proces de granituire, conform instantei s-a dispus o expertiza topo l-a care au asisitat ambii vecini,inainte de inceperea procesului am cerut o intabulare a terenului unei firme autorizate in domeniu, deoarece un vecin a mutat gardul pe proprietatea tatălui meu, firma autorizată de topometrie s-a pronuntat in scris spunand ca suprafata din titlu de proprietate este mult mai mica decat in realitate diferenta prezentata find de 412 m, firma autorizata ne-a spus din puntul lor de vedere ce ar fi bine pentru noi, am primit 2 sugesti: fie intabulam asa , fie ne judecam. Tata a ales a doua soluție pentru ca e terenul lui prin moștenire, expertiza tehnică din instanta spune ca noi am avea mai multa suprafață decat in titlu cu 76 de metri,ce ma sfătuiți sa fac mai departe? O contraexpertiza ce trbuie sa cuprinda si care ar fi motivele, precizez ca domnul avocat a supus citez: "ca aveti mai mult teren ce nu va convine?" Eu nu inteleg ce ar trebuie sa facem mai departe?cum este posibila o astfel de diferenta ? As putea cere o amanare, ar fi corect?ce ma sfătuiți dumneavoastra?
am depus o plangere scrisa la politia din localitate in data de 06.05.2016 si nu am primit raspuns nici azi. nimeni nu doreste sa intervina,se mai poate face o plangere penela in aceasta situatie
Buna ziua,
Ma confrunt cu o situatie dificila , un vecin necunoscut, spune ca a cumparat proprietatea de langa mine si a intabulat la el terenul din spatele casei mele, care imi apartine de drept si pot dovedi prin actul de proprietate .
Situatia este cu atat mai dificila incat politia nu doreste sa intervina, spun ca ne datoria lor, iar la tribunal am vorbit cu un domn avocat care nu a facut altceva dacat sa ii trimita in judecata pe fratii lui tatat zicand ca asa e procedura.
Am vorbit cu cineva si a spus ca trebuie sa fac o plangere la parchet, nu stiu cu sa procedez, ce ma sfatuiti.
Buna ziua,
Tatal meu detine un titlu de proprietate impreuna cu alti 6 frati ai sai care in acest moment sunt inca in viata.Cei 6 frati au renuntat la casa dar nu si la pamant.
In momentul decesului parintilor tatalui meu nu s-a facut succesiunea.
Nu s-a facut intabulare si cadastru pentru casa si teren.
Care sunt pasii care trebuie urmati pentru a despartii mostenirea (fiecare frate sa stie care parte ii revine lui) si pentru a putea face intabularea si cadastru?
Mentionez ca unul dintre vecini a vandut proprietatea de langa noi si noul proprietar a mutat hotarul cu 5 metri pe proprietatea noastra spunand ca acesta este terenul cumparat de el.Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie?
Va multumesc!