avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Activitate ioananicolescu

Activitate ioananicolescu

Multumesc frumos! Am reusit sa gasesc in cele din urma niste informatii care spun acelasi lucru, singura mea temere acum este daca nu cumva faptul ca fac receptia dupa 5 ani de la lucrari, sa nu se considere ca termenul de valabilitate al autorizatiei a expirat? Caz in care sa ma puna sa scot o noua autorizatie?
Incerc sa aflu cat mai multe inainte sa merg acolo pentru ca de ceva timp locuiesc in Brasov, si e greu sa merg in Bucuresti doar pt a intreba la ghiseu ( la telefon nu imi raspunde nimeni) - asa ca incerc sa adun cat mai multe informatii inainte de a merge la ei cu ceva concret.

Autorizatie de construire obtinuta in 2016, dar fara PV de receptie la final - cum il obtin?

Buna ziua, in anul 2016 am obtinut o autorizatie de construire pentru intrare in legalitate, in urma unor modificari la apartament. Am obtinut toate actele insa la vremea respectiva nu stiam ca trebuie sa obtin la final acel proces verbal de receptie de la un reprezentant al primariei. Acum urmeaza sa vand apartamentul, si pentru actualizarea cadastrului imi trebuie inclusiv acest PV. Aveti idee cum se obtine, daca sunt penalitati pentru ca nu l-am scos atunci in 2016, si unde trebuie sa ma adresez pentru a-l obtine? Am absolut toate actele de la autorizatie, in afara de acest ultim pas.
Multumesc frumos si o zi buna!
Buna ziua! Urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean strain si as dori sa imi schimb numele de familie si sa il iau pe al lui, dar situatia e mai complicata si nu stiu cum sa fac. El este rezident in Romania, are adresa si act de proprietate in Brasov care dovedeste acest lucru. Eu am buletin si proprietate in Bucuresti, fara viza de flotant, dar locuim amandoi in Brasov la adresa lui. Cum este cel mai usor sa fac lucrurile asa incat sa pot lua numele lui? Casatoria intai, pe urma ma ia el in spatiu asa incat domiciliul meu sa fie tot in Brasov, si pe urma cererea de schimbare de nume? Nu se poate face cererea daca nu am si eu domiciliul tot in Brasov, trebuie neaparat sa mergem de 2 ori la buletine? Ideea e ca in cateva luni ne vom muta in Franta de unde este el si as vrea sa rezolv inainte acest lucru si fara sa trebuiasca sa ma deplasez la Bucuresti daca se poate...
Multumesc mult!
Si se poate sa fac eu demersurile de donatie sau ce trebuie fara sa fie si ei prezenti?
Buna ziua!

Am urmatoarea situatie: eu sunt co-proprietara ( impreuna cu mama mea si fratele meu ) a unor proprietati ( apartamente) in urma unor mosteniri. O mostenire testamentara in urma careia suntem proprietari 1/3 fiecare dintr-un apartament lasat de o matusa de grad 2, iar cealalta este succesiunea facuta dupa moartea tatalui, in urma careia fiecare am mostenit conform legii diversele cote.
As vrea sa ies din indiviziunea cu ei si sa nu mai fie nici o legatura cu proprietati impartite etc, si ce nu stiu este cum pot face acest lucru pentru amandoua cazurile. Din succesiunea de la tatal meu deja am acceptat o parte din mostenire si beneficiat de ea, si inteleg ca nu pot sa fac renuntare doar la o parte, ori renunt la tot ( si a trecut mai mult de un an de la succesiune oricum), ori accept succesiunea ( ceea ce am facut).
In succesiunea aceea era inclus si un mic teren care la data mortii tatalui meu nu avea cadastru etc, nu a fost inclus in succesiune, si inca nu e inclus - nici asta nu stiu cum se rezolva.

Noi nu ne intelegem deloc intre noi si din acest motiv, pentru linistea mea, as dori sa renunt in favoarea lor la ce imi revine. Intrebarea mea este, trebuie sa fim toti prezenti la notar pentru asta? Sau pot merge eu cu actele pe care le am si sa donez cumva partea mea in favoarea lor?

Intreb pentru ca ei nu vor sa rezolve si sa ne intalnim si eu nu mai am timp / rabdare etc, si vreau sa stiu cum pot iesi din aceasta situatie fara sa depind de ei.

Multumesc mult si o zi frumoasa!
Buna tuturor, astazi am intrat in Spatiul Privat virtual si am cerut o situatie a obligatiilor de plata sa vad cum stau, si rezultatul primit ma bulverseaza. Nu inteleg termenii asa ca va rog sa ma ajutati. Am mai multe campuri, ultimul din ele fiind Total suma neutilizata in stingere, iar suma este cu minus, asta inseamna ca trebuie sa imi restituie statul niste impozite estimate si platite de mine, in urma unor regularizari? Sau ce anume sa inteleg? Exista si un camp Total suma obligatii de plata restante dar este 0. Multumesc in avans!