avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Activitate Leri

Activitate Leri

Răspuns la discuția Conventii civile 2012
Si pe mine m-ar interesa subiectul asta.
Buna ziua!
Va referiti cumva la cererea pentru obtinerea adeverintei cu stagiul dvs. de cotizare? O gasiti chiar pe site-ul Casei de Pensii Bucuresti: [ link extern ]
Daca ati obtinut adeverinta fara sa va desplasati personal, m-ar interesa sa stiu cum ati reusit. Multumesc.
Am revenit pentru a va povesti experienta mea in speranta ca va fi folositoare si altora. Dupa mai multe telefoane date la minister care s-au soldat cu 0 informatie utila, timp pierdut si nervi intinsi la maxim #-o, am decis sa actionez asa cum am crezut de cuviinta. Am depus o cerere la secretariatul ministerului, insotita de:

1. diploma de licenta, in copie legalizata
2. foaia matricola facultate, in copie legalizata
3. pagina din Monitorul Oficial care continea art. 153, alin.(2) din Legea Educatiei nr. 1/2011
4. cartea de identitate in copie simpla.

Se pare ca a fost nevoie de bafta pana si pentru inregistrarea cererii :slap:. Am realizat acest lucru cand am vazut ca doamna care mi-a preluat cererea a presupus ca solicit un act cunoscut lor. Era gresit insa nu am intervenit observand ca risc sa nu mi se inregistreze cererea.

Dupa doua saptamani de la depunere, am primit avizul de ridicare a scrisorii recomandate care imi fusese trimisa de Directia Invatamant Superior. Prin adresa se constata ca ma incadrez in prevederile art. 153, alin. (2).

Din pacate, mi-au gresit numele de familie, ceea ce face adeverinta complet inutilizabila. Voi incerca sa obtin eliberarea unei adeverinte cu numele meu scris corect. Nu stiu cum sa procedez pentru a o obtine cat mai repede. Idei? :-/ As vrea sa evit depunerea unei noi cereri. In definitiv e greseala lor, numele meu aparea corect in toate documentele pe care le-am depus.
Si inca ceva...adeverintele eliberate de autoritati publice se trimit mereu prin posta?
Multumesc pentru urare :). Am sa revin cu rezultatul final.

Legat de universitate, credeti ca mi-ar putea elibera o adeverinta care sa spuna ca diploma mea este echivalenta cu master in Romania?

Scriind mesajul anterior mi-a venit o idee si, impreuna cu ea, un nou semn de intrebare. Exista posibilitatea de a obtine o lege stampilata de o institutie publica? Daca ar fi sa trimit legea, stampila i-ar da o mai mare credibilitate. Stiu ca se poate face solicitare de informatii de interes public la minister, insa daca as cere legea nu stiu daca mi-ar fi trimisa cu o stampila aplicata (ideal ar fi o stampila pe foaia cu articolul care ma intereseaza).
Multumesc pentru raspuns. Am o imagine mai clara acum. Credeam ca termenul pentru a raspunde la cererile adresate institutiilor publice este de 30 de zile.

Va inteleg nelamurirea (care e in acelasi timp si supararea mea), insa ei sunt straini de ceea ce se intampla in Romania. Nici o autoritate straina nu va sta sa caute prin legile romanesti, nu va cheltui timp sau resurse pentru a se asigura ca am dreptate atunci cand spun ca diploma mea de licenta este considerata ca master in Romania. De aceea, chiar daca le trimit legea, nu fac mare branza pentru ca oricine care se pricepe la putina editare de imagine ar putea modifica textul dupa cum ii convine. Nu pot sa le trimit nici link de download al legii de pe site-ul oficial al MECTS .

Daca pe diploma originala scrie licenta, o considera ca o diploma de licenta. E nevoie de o adeverinta din partea autoritatii care gestioneaza sistemul invatamantului in Romania pentru a-i convinge ca diploma mea este echivalenta cu master.

Tocmai faptul ca este o calitate conferita de lege, deci in Romania nu as avea nevoie de o asemenea adeverinta, face si mai dificila obtinerea ei.
Multumesc pentru sfat :). N-am fost niciodata in audienta, cum functioneaza :">? E necesara vreo ordine de genul: 1. depun cererea; 2. astept raspunsul, 3. daca raspunsul nu vine in 30 de zile, cer audienta?
De acord cu raspunsul lui Alex. Si eu locuiesc in alt judet decat cel in care m-am nascut, iar la Primaria orasului in care locuiesc mi s-a spus ca dureaza in jur de 2 saptamani pentru ca ei trimit prin posta cererea dvs. catre judetul in care v-ati nascut. De acolo, odata intocmit noul certifical, se va intoarce tot prin posta la Primaria orasului dvs. de resedinta.

Eu nu am optat pana la urma pentru varianta asta pentru ca aveam nevoie urgenta de tipul nou de certificat. M-am deplasat in judetul unde m-am nascut, iar acolo am fost placut surprinsa sa aflu ca certificatul mi se va elibera peste 2-3 ore tocmai pentru ca aveam resedinta in alt judet :)
Succes!
elena138 a scris:

Da, tocmai asta e ideea, ca nu cred sa va raspunda in temeiul legilor educatiei (1/2011 cu statut) si cred ca solutia este sa ii oblige instanta.
Nu zic ca n-ar putea sa va raspunda favorabil, dar nu vad interesul lor. Daca-mi permiteti, la ce va trebuie aceasta recunoastere?

Am nevoie de aceasta adeverinta intr-un proces de selectie organizat de autoritati straine, in care se tine cont de felul cum este privita aceasta diploma in Romania, ca licenta sau ca master.
Multumesc insa articolul pe care mi-l citati il vad ca o solutie de ultima instanta, in caz ca nu mi se va raspunde la cerere.

Eu caut sa inscriu in cererea mea legea in baza careia cer sa mi se elibereze adeverinta si care obliga ministerul sa-mi raspunda. Adica sa inserez in cerere ceva de genul "mentionez ca va solicit aceasta adeverinta in baza legii X", care lege X sa spuna ca sunt obligati sa o emita. Sunt idei in directia asta?