Doamna, eu am fost foarte coerent.Am solicitat informatii despre modul de a obtine copie dupa contractul de v/c pana sa ajung sa cer instantei acest lucru.
Cealalta speta am dat-o ca replica la un raspuns al unui utilizator ca sa arat faptul ca si un contract de v/c se poate anula pe baza de dol, cauza falsa, viciu de consimtamant , etc.Acea sentinta este din acea speta,
momentan dosarul meu se afla in faza administrativa.
Si am zis de 36000 lei sau 10000 euro....Nu este vina mea ca raspundeti fara sa cititi atenta .
Si toata lumea sa termine cu fixatia asta ca un contract de v/c nu se poate anula.orice contract se ataca iar daca se constata ca sunt motive legale se anuleaza imediat.Iar daca nu se anuleaza se stabileste ca este donatie deghizata iar rezultatul este cam acelasi, adica obtii o sulta in bani.
Cititi si o sa vedeti ca legea deja vine in intampinarea acestor contracte de v/c facute pe un pret derizoriu catre unul din succesori.
lavinia jalonschi a scris:
se pare nici dvs nu sunteți prea corectă; în enunțul inițial ați solicitat unele lămuriri privind eventuala obținere a unui duplicat al contractului de vânzare-cumpărare, fără a preciza că aveți deja o hotărâre judecătorească, probabil din prima instanță, prin care vi s-a admis acțiunea și s-a constatat nulitatea absolută a acestui contract. așadar, ce ați mai putea face cu contractul anulat decât să-l puneți în ramă ...
dacă la finalul procesului rămâne tot aceeași soluție, imobilul în cauză intră la masa succesorală și se va împărți egal între cei trei frați, iar sora care a cumpărat va fi obligată la plata cheltuielilor de judecată, dacă le-ați solicitat. de asemenea, prin anularea actului și revenirea la starea inițială, ceilalți 2 frați moștenitori trebuie să achite cumpărătoarei suma de 10000 lei sau 36000 lei despre care ați scris (în privința sumei ați scris 2 prețuri diferite).