avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amanare pronuntare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amanare pronuntare

Buna ziua!

Am cautat pe forum inainte sa postez dar nu am gasit nici un raspuns edificator.De aceea intreb aici.

1. Amanarea pronuntarii in temeiul art 396 alin 1 CPC se poate face peste termenul de 15 zile prevazut de respectivul articol?
Am un proces unde a fost data o "amanare initiala" de 15 zile dupa care inca o "amanare ulterioara" de 14 zile.Am observat ca asa procedeaza instanta cu o amanare initiala si 3 ulterioare inainte de a da o sentinta insa nu am gasit nicaieri o prevedere care sa permita asa ceva.Cunosc faptul ca in cadrul unui proces penal se mai poate da pe langa amanare inca o amanare in cazuri exceptionale , dar acesta fiind proces civil nu vad de ce s-a dat si a doua amanare.

2. Pentru fiecare termen de judecata nu se completeaza o incheiere de sedinta?
In cadrul aceluiasi proces sunt 3-4 termene de judecata la care nu s-au completat nici o incheiere de sedinta.Intrucat am gasit un apel in urma caruia s-a anulat sentinta data tocmai pe motiv ca la dosar nu existau incheieri de sedinta pentru toate termenele inclusiv pentru cel de amanare a pronuntarii cu o zi , doresc sa stiu daca si acest lucru este legal ( a nu se completa incheierea de sedinta ).


Va rog evitati raspunsurile off topic iar cele referitoare la subiectele deschise sa fie argumentate, sa zic asa ... ca la tribunal , in fapt si in drept.

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 11 Mai 2023
erhabe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 16:55, 11 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nu exista o interdicitie privind amanarile de pronuntare succesive si nici cu privire la nr-ul acestora, ceea ce nu este interzis este permis.
2. Fiecarui termen de judecata ii corespunde neaparat o incheiere de sedinta sub sanctiunea nulitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanarea pronuntarii alpinada alpinada Buna seara, De cate ori se poate amana pronuntarea intr-un proces? Exista un proces/procedura prin care se poate afla de ce se amana de mai multe ori ... (vezi toată discuția)
Amanare a pronuntarii alexandraoo3 alexandraoo3 Buna ziua! Am si eu o întrebare...de cate ori se poate amâna o pronuntare? Deja sunt 3 amânări ale pronuntarii,sa ne asteptam si la a patra,a cincea si tot ... (vezi toată discuția)
Termen pronuntare ?!? MJJ MJJ Buna seara. Am si eu o intrebare : cat poate sa dureze pana un judecator se pronunta intr-un caz (penal)? O cunostinta a avut fondul pe 22 septembrie si s-a ... (vezi toată discuția)