Am cautat pe forum inainte sa postez dar nu am gasit nici un raspuns edificator.De aceea intreb aici.
1. Amanarea pronuntarii in temeiul art 396 alin 1 CPC se poate face peste termenul de 15 zile prevazut de respectivul articol?
Am un proces unde a fost data o "amanare initiala" de 15 zile dupa care inca o "amanare ulterioara" de 14 zile.Am observat ca asa procedeaza instanta cu o amanare initiala si 3 ulterioare inainte de a da o sentinta insa nu am gasit nicaieri o prevedere care sa permita asa ceva.Cunosc faptul ca in cadrul unui proces penal se mai poate da pe langa amanare inca o amanare in cazuri exceptionale , dar acesta fiind proces civil nu vad de ce s-a dat si a doua amanare.
2. Pentru fiecare termen de judecata nu se completeaza o incheiere de sedinta?
In cadrul aceluiasi proces sunt 3-4 termene de judecata la care nu s-au completat nici o incheiere de sedinta.Intrucat am gasit un apel in urma caruia s-a anulat sentinta data tocmai pe motiv ca la dosar nu existau incheieri de sedinta pentru toate termenele inclusiv pentru cel de amanare a pronuntarii cu o zi , doresc sa stiu daca si acest lucru este legal ( a nu se completa incheierea de sedinta ).
Va rog evitati raspunsurile off topic iar cele referitoare la subiectele deschise sa fie argumentate, sa zic asa ... ca la tribunal , in fapt si in drept.
1. Nu exista o interdicitie privind amanarile de pronuntare succesive si nici cu privire la nr-ul acestora, ceea ce nu este interzis este permis.
2. Fiecarui termen de judecata ii corespunde neaparat o incheiere de sedinta sub sanctiunea nulitatii.
Termen pronuntare ?!?
MJJ
Buna seara.
Am si eu o intrebare : cat poate sa dureze pana un judecator se pronunta intr-un caz (penal)? O cunostinta a avut fondul pe 22 septembrie si s-a ... (vezi toată discuția)