avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Activitate mihaculipici

Activitate mihaculipici

Nu s-a mai schimbat nimic legal, nu se poate scoate o persoană din spațiu decât prin intermediul instanței?

Ares-3 a scris:

ynocentta a scris:

Acordul dat de proprietarul spatiului se poate revoca , fiind suficient ca proprietarul imobilului sa dea o declaratie notariala de retragere a acordului ca persoana sa mai locuiasca in spatiul respectiv, si aceasta trebuie depusa la Politie, iar in baza ei si din momentul depunerii ei la Politie, persoana in cauza nu mai este luata in spatiu .
Spre deosebire de cazul contractului de inchiriere, unde chiriasul are drepturi ce izvorasc din faptul ca plateste chirie, persoana luata in spatiu poate fi evacuat de autoritati,daca, dupa data retragerii acordului refuza sa paraseasca locuinta, intrucat el nu se bucura de dreptul de posesie a apartamentului , astfel incat in cazul in care refuza sa paraseasca locuinta ,acesta poate fi acuzat de fapte sub incidenta legii penale

Raspunsul este total eronat. Stiu ca s-a mai scris asa ceva pe forum dar va rog sa ma credeti pe mine: nu se poate. Consimtamantul de primire in spatiu nu se poate retrage prin declaratie notariala iar politia nu evacueaza oamenii pentru ce ziceti dvs.

lucianbenu a scris:

cum pot face cuiva viza de flotant fara sa ii fac luare in spatiu cu contract

Nu e obligatoriu sa fie un contract intre dvs. si oamenii carora le dati consimtamantul sa locuiasca la dvs. Trebuie doar sa ii insotiti la Evidenta cand depun actele (cu CI si cu actul de proprietate, in original si copie).

Referitor la anularea CI a rudei despre care ati scris nu aveti sanse decat prin instanta sa obtineti ce vreti. Nu cred ca are sens sa va complicati, sa cheltuiti timp si bani pentru ca la un moment dat va expira si va trebui sa si-l schimbe.

Buna ziua! Am 50 ani. Părinții sunt despărțiți de când aveam eu 17 ani. Sunt căsătorită, am rândul meu copii majori. Din timp în timp, o dată la 2-3 ani, apare tatăl meu (deloc pașnic și de cele mai multe ori băut) acasă ori la serviciu, cu pretenții de a intra în viața mea.. Copiii stiu ca exista dar nu îl cunosc, ei l-au avut bunic bun pe cel de-al doilea soț al mamei, din păcate decedat. Deși nu vine foarte des, mie imi da stări de râu, tremor și palpitații, întrucât am trăit cu el în foarte multe bătăi, băutură și violență, Imi face foarte rău sa-l vad. Vine cu aceleași reproșuri, ne face în tot felul etc. Ce pot face dovedit legal? Multumesc
Răspuns la discuția Scoaterea din spatiu
Dar cand expira cei 10 ani, pot scapa de persoana luata in spatiu?
Va rog spuneti-mi, la vanzarea unui apartament de catre o persoana cu handicap grad 3, aceasta beneficiaza de facilitati la plata taxelor notariale? Sa a taxelor de timbru? Multumesc!
Răspuns la discuția divort si partaj
Va rog sa ma ajutati! Situatia e aproape similara.... nu conteaza mult povestea... este vorba despre mama mea. Ideea e ca s-a facut partajul, urmeaza sa faca intabularea, insa nu mai gaseste procesul verbal de predare-primire a apartamentului incheiat intre ea si acest OJCVL. CUI sau UNDE #-o ne putem adresa pentru un duplicat? Multumesc!!! e o urgenta!!!