avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Activitate adisan2020

Activitate adisan2020

Va mulțumesc din suflet. Este făcut la notar doar că trebuie scos în duplicat după el căci nu prea este lizibil

Adrian ALBU a scris:

tDe vreme ce aveți actul de partaj voluntar, nu mai aveți nevoie de titlul de proprietate în baza căruia s-a făcut partajul. Sper că acel partaj s-a făcut la un notariat.

Doresc să obțin certificat de mostenitor după tatăl meu.
Ca acte de proprietate dețin certificatul de moștenitor al tatălui meu și actul de partaj voluntar între tata și frații săi, după ceea ce au moștenit in baza unui titlu de proprietate al bunicului.
Din păcate nu am acest titlu de proprietate.
Ce pot sa fac daca frații tatei sau moștenitorii lor nu îmi dau acces la el sau nu vor să dea declarații că nu îl au în posesie și că sunt de acord cu eliberarea unui duplicat?
Va rog sa îmi spuneți și mie care este procedura de renunțare la pensia de invaliditate gr II nerevizuibil pentru a mă reincadra
Am cumparat o proprietate de la un domn care fusese chemat in judecata anterior acestei tranzactii.
Cererea in judecata a fost formulata de o vecina care sustine ca proprietatea vanduta este mai mare cu 41 de mp decat in acte si mai mult acei 41 de mp ii revin dansei.
Dupa efectuarea tranzactiei imobiliare, ma trezesc ca sunt si eu chemat in calitate de parat pentru aceeasi cauza tot de catre aceasta vecina care nu renunta la actiunea in in judecata impotriva vechiului proprietar ba mai mult solicita si mentine aceleasi motive si impotriva mea.
In aceasta situatie, daca pot demonstra ca vanzatorul a fost instiintat de catre aceasta cerere existenta la Judecatorie inaintea tranzactiei, pot aduce acest lucru ca argument in fata instantei pentru a nu mai fi citat in calitate de parat in acelasi dosar cu fostul proprietar?
Stimati Domni,
O cunostinta de a mea a inmormantat o persoana cu handicap grav si nu a putut beneficia de un ajutor de inmormantare care sa mai reduca din costurile suportate de acesta cunostinta.
Stiu ca, potrivit legii, o persoana cu handicap grav are si calitatea de pensionar gradul I.
Decedatul nu beneficia decat de indemnizatia de handicap si a murti inainte sa i se poata stabili o pensie din sistemul de pensii.
Doresc sa stiu daca se poate acorda un ajutor de inmormantare si daca este posibil acets lucru ce traseu trebuie urmat