Am cumparat o proprietate de la un domn care fusese chemat in judecata anterior acestei tranzactii.
Cererea in judecata a fost formulata de o vecina care sustine ca proprietatea vanduta este mai mare cu 41 de mp decat in acte si mai mult acei 41 de mp ii revin dansei.
Dupa efectuarea tranzactiei imobiliare, ma trezesc ca sunt si eu chemat in calitate de parat pentru aceeasi cauza tot de catre aceasta vecina care nu renunta la actiunea in in judecata impotriva vechiului proprietar ba mai mult solicita si mentine aceleasi motive si impotriva mea.
In aceasta situatie, daca pot demonstra ca vanzatorul a fost instiintat de catre aceasta cerere existenta la Judecatorie inaintea tranzactiei, pot aduce acest lucru ca argument in fata instantei pentru a nu mai fi citat in calitate de parat in acelasi dosar cu fostul proprietar?
Discutați cu un avocat nu asa se fac apărările.Este dreptul.persoanei respective de a încerca sa lămurească situația printr o acțiune granituite,revendicare etc.Ati cumpărat ,acum sunteți parte în proces ,eventual formulați chemare în garanție a fostului proprietar etc.Actele se prezintă unui av care tb sa verifice stadiul procesului,modul de formulare al cererilor,pe un forum obțineți doar sfaturi orientative..
Fond - granituire
danut84
Buna , am nevoie de un sfat . in urma cu 8 ani , am cumparat un teren in apropierea orasului oradea , am inceput constructia viitoarei case , la 4 luni aprox ... (vezi toată discuția)