avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat o proprietate de la un domn care fusese ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat o proprietate de la un domn care fusese chemat in ...

Am cumparat o proprietate de la un domn care fusese chemat in judecata anterior acestei tranzactii.
Cererea in judecata a fost formulata de o vecina care sustine ca proprietatea vanduta este mai mare cu 41 de mp decat in acte si mai mult acei 41 de mp ii revin dansei.
Dupa efectuarea tranzactiei imobiliare, ma trezesc ca sunt si eu chemat in calitate de parat pentru aceeasi cauza tot de catre aceasta vecina care nu renunta la actiunea in in judecata impotriva vechiului proprietar ba mai mult solicita si mentine aceleasi motive si impotriva mea.
In aceasta situatie, daca pot demonstra ca vanzatorul a fost instiintat de catre aceasta cerere existenta la Judecatorie inaintea tranzactiei, pot aduce acest lucru ca argument in fata instantei pentru a nu mai fi citat in calitate de parat in acelasi dosar cu fostul proprietar?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:19, 26 Martie 2023
Discutați cu un avocat nu asa se fac apărările.Este dreptul.persoanei respective de a încerca sa lămurească situația printr o acțiune granituite,revendicare etc.Ati cumpărat ,acum sunteți parte în proces ,eventual formulați chemare în garanție a fostului proprietar etc.Actele se prezintă unui av care tb sa verifice stadiul procesului,modul de formulare al cererilor,pe un forum obțineți doar sfaturi orientative..
Contactati avocat care sa analizeze responsabil documentele din dosar,care sa verifice datele inregistrate la ocpi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)
Fond - granituire danut84 danut84 Buna , am nevoie de un sfat . in urma cu 8 ani , am cumparat un teren in apropierea orasului oradea , am inceput constructia viitoarei case , la 4 luni aprox ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara cu granituire sau rectificare cf ? mircea1979 mircea1979 buna ziua, sunt in prezent intr-o situatie delicata. In 2008 am inceput un proces de uzucapiune impotriva statului pentru un teren extravilan de 5400 mp. ... (vezi toată discuția)