Bună ziua, vă deranjez cu 2 întrebări: Se poate afla cuantumul amenzii aplicat unei persoane care a construit o imprejmuire pe domeniul public și a ridicat un imobil fără autorizație? Cele 2 fapte sunt contraventii distincte conform Lg 50/1991, nu? Ar trebui sancționate separat sau se contopesc.si se ține cont la cuantumul amenzii aplicate? Mulțumesc frumos!
Bună seara,
Probele video provenind de la o cameră montată pe autoturism, privind regimul rutier - circulația pe drumurile publice, sunt adimisibile pentru constatarea convențiilor la regimul rutier? Dacă da, care este suportul legal ? Mulțumesc.
Va rog sa ma ajutați cu un răspuns: cum se repartizează cheltuielile în cazul în care o asociație de proprietari a încheiat un contract pentru " Cresterea performanței energetice a blocurilor de locuințe"- Programul operațional Regional 2014-2020.
Întrebarea mea : DACA,DE EXEMPLU, sunt locatari care au deja montate termopane (balcon + geamuri apartament) ÎNSEAMNĂ CĂ VA ACHITA ACEEAȘI SUMA CU CEI CARE ISI VOR INCHIDE BALCOANELE SI MONTA GEAMURI TERMOPAN ? In documentatia generală este menționată o sumă, fără a se face vreo diferență ( în cazul nostru 3 00.000 RON/scară.....in sensul că nu se specifică - cei care au deja montate termopane vor plăti x sumă, iar ceilalți x sumă......
Normal ar fi să se plătească diferențiat.....
Există vreo reglementare legală care prevede modalitatea de repartizare a cheltuielilor în acest caz ?
As avea 2 intrebari:
1. Nu este neconstitutionala Legea salarizarii unitare, in sensul ca nu este respectat principiul menntionat in Conventia Europeana a Drepturilor Omului,adoptata de Romania, anume - munca egala = drepturi egale. Avand in vedere, ca ,spre ex., sunt o multitudine de functii ,care se regasesc si in mediul privat...ex. ingineri,economisti,juristi,muncitori necalificati,etc. .Cum este posibil ca,in aceleasi conditii de vechime,studii spre ex. O femeie de serviciu ,la CJ Alba, a ajuns sa aiba 3.300 Ron salariu de incadrare + sporuri, pe cand in mediul privat ,probabil,cam sigur, o persoana cu acceasi vechime,aceleasi studii,acceasi functie are minim pe economie...
2. Cum este posibil sa stabileasca un salariu minim diferit fata. De cel din mediul privat - 1.750 la bugetari,1450 in mediul privat, se incalca principiul munca egala=drepturi egale...????
Buna ziua, dar noul proprietar nu doreste sa achite.Totusi, intrebarea mea ramane: avand in vedere ca Asociatia a notat in Cartea funciara creanta, de ce executorul nu a tinut cont si,ulterior, prin cerere a radiat-o din cartea funciara;prevederile legii speciale,a Asociatilor de Proprietari nu are prioritate,avand in vedere ca specifica clar rangul prioritar al creantelor Asociatiilor , in concurs cu prevederile codului civil, care prevad creantele bancare cu rang prioritar ???Multumesc!
Asadar, nu se ia in considerare legea speciala, cea a asociatiilor de proprietari care prevede un rang prioritar pentru asociatii in recuperarea creantei?
Buna ziua,
In Asociatia de Proprietari de care apartin s-a instrainat un imobil, prin licitatie, de catre un executor judecatoresc ,in baza unei hotarari judecatoresti - datorii bancare, care avea datorii la asociatie de peste 2.000 ron.In acest sens, Asociatia a notat,anterior vanzarii apartamentului, aceasta creanta in cartea funciara.Ulterior, executorul a instrainat acest imobil fara a tine cont de acea mentiune in cartea funciara, proprietarul care a achizitionat apartamentul nepreluand prin contract aceasta datorie.De asemenea, executorul a inaintat o cerere catre Cartea Funciara si a radiat acea interdictie de instrainare in limita datoriei catre Asociatia de Proprietari.Ce putem face in aceasta situatie?