avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Activitate danpoe

Activitate danpoe

In aceasta situatie, contractul poate fi reziliat unilateral, cu conditia notificarii persoanei ce detine spatiul respectiv ? Chiar daca, eventual, in contract exista stipulat faptul ca rezilierea contractului poate fi facuta numai cu acordul ambelor parti ?
Multumesc frumos
1. Intreb in calitate de proprietar.
2. Nu stiu daca exista o intelegere anterioara prin care acestei persoane i s-a permis accesul la reteaua interioara, sau asa a fost proiectul tehnic initial
3. Este un fost spatiu comercial cumparat de catre o persoana fizica

Care este diferenta intre accesul dat de catre asociatia de proprietari vs proiectul tehnic initial ?
Cum poate asociatia sa rezolve aceasta problema fara a fi expusa riscului de plata ?

Multumesc frumos
Buna dimineata,

Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea speta:
Locuiesc intr-un bloc si lipit de blocul in care locuiesc exista un fost spatiu comercial, preluat de catre o persoana fizica; aceasta este racordata la reteaua de apa potabila printr-un teu/racord aflat in subsolul blocului. Comitetul Executiv a hotarat ca persoana respectiva sa fie debransata din reteaua de apa si in acest sens, persoana respectiva a fost notificata si i s-a dat un termen de 30 de zile pentru a-si rezolva aceasta situatie; au trecut 60 de zile si persoana respectiva nu a facut demersuri la compania de apa pentru a se debransa de la reteaua interioara a blocului si a se racorda la reteaua exteriara, evident printr-un contract facut cu compania de apa.
La o discutie cu persoana respectiva, administratorului i s-a spus ca daca il vom debransa, va da in judecata asociatia.
Fac urmatoarele precizari:
1. nu cunosc daca exista o intelegere anterioara prin care acestei persoane i s-a permis accesul la reteaua interioara, sau asa a fost proiectul tehnic initial
2. pana la momentul acesta, persoana respectiva achita consumul individual, conform citirii apometrului, aflat in incinta proprietatii respective
In concluzie, persoana respectiva, poate fi debransata, fara ca asociatia sa fie expusa unor cheltuieli in cazul unui proces ?
Multumesc frumos.
Pot scana contractul si vi-l pot posta (daca este posibil) pe acest site.
Bunica din partea tatalui sotiei mele ne-a lasat 1/4 dintr-un teren cu casa, iar socrului meu si unui unchi i-am platit pentru jumatate din respectivul teren si casa; cel de-al treilea frate al socrului meu nu a dorit sa vanda (desi initial ne-a spus ca ne cedeaza partea lui pentru intretinerea bunicii) si acum, singura lui fiica nu doreste sa facem indiviziunea si exista suspiciunea ca ar dori sa atace actul respectiv.

Va multumesc.
Poate fi "spart" un contract de vanzare cumparare si intretinere, ?

Daca este nevoie de mai multe informatii pentru raspuns, revin cu informatiile respective.

Multumesc frumos.
Buna ziua,

Este vorba de un contract de tip FIDIC Rosu - fonduri europene, la care durata de executie a fost depasita cu 253 de zile; in conformitate cu subclauza 8.7 - Penalitati de intarziere, daca Antreprenorul nu reuseste sa respecte prevederile Sub-Clauzei 8.2 [Durata de Executie], Antreprenorul va plati Beneficiarului penalitati de intarziere, in conformitate cu prevederile Sub-Clauzei 2.5 [Revendicarile Beneficiarului). Dar subclauza 2.5 spune ca daca Beneficiarul se considera indreptatit la o plata potrivit prevederilor unei clauze din aceste Conditii sau in legatura cu Contractul, Beneficiarul sau Inginerul vor instiinta Antreprenorul si ii vor prezenta acestuia detaliile necesare.
De asemenea, Ghidul Beneficiarului, spune că Beneficiarii pot, în cazuri deplin justificate, să renunţe la dreptul lor de a cere penalităţi de întârziere.

Intrebare 1: ca manager de contract sunt obligat sa solicit penalitati de intarziere, dat fiind faptul ca 8.7 este raportat la 2.5 ?

Intrebare 2: care este riscul pentru mine si pentru compania la care lucrez, daca nu solicit penalitati de intarziere ?

Intrebarea 3: cine trebuie sa produca dovezile deplin justificate pentru a se renunta la dreptul de a cere penalitati ? Beneficiarul lucrarii, Antreprenorul sau Inginerul ?

Multumesc frumos !
Multumesc
Buna ziua,
In perioda 1986 - 1993 am fost angajat la o intreprindere din Bucuresti; incepand cu 1987 si pana in 1993 (cand m-am transferat la alta intreprindere), am fost delegat permanent al acestei intreprinderi la o alta intreprindere din tara, pentru care am acordat asistenta tehnica. Intrucat am lucrat in conditii de grupa I in cadrul intreprinderii la care am fost delegat, am solicitat intreprinderii la care eram angajat o adeverinta din care sa rezulte ca in perioada 1987-1993 am avut calitatea de delegat permanent; aceasta adeverinta imi este necesara pentru a obtine confirmarea de la intreprinderea la care am fost delegat a faptului ca am lucrat in conditiile grupei I de munca, pentru a beneficia de reducea varstei de pensionare.
Din pacate, directorul de la intreprinderea la care am lucrat, nu vrea sa-mi elibereze documentul respectiv deoarece, sustine domnia sa, nu are o persoana care sa verifice in arhiva daca ceea ce solicit eu este real sau nu.
Va rog sa ma ajutati sa deblochez cumva aceasta situatie, cu atat mai mult cu cat am facut acest demers de mai bine de un an si nu am primit niciun raspuns; mentionez ca am 4 solicitari scrise, trecute prin registratura intrteprinderii respective si ca eram eligibil de a iesi la pensie de acum un an.
Va multumesc.
Multumesc frumos
Buna ziua,

Sunt manager proiect din partea investitorului la o lucrare care s-a terminat in urma cu o luna; in aceasta calitate am supervizat lucrarile si am semnat pentru certificatele interimare de plata.
Intrebare: avand in vedere cele de mai sus, pot fi numit presedinte de comisie de receptie ? Nu sunt intr-un conflict de interese ? Daca nu am dreptul sa particip in calitate de presedinte, m-ar interesa articolul de lege care imi interzice acest lucru.

Multumesc,

danpoe