functia de jurisconsult are codul 242102 in COR si exista, eu i-am schimbat incadrarea cu acest cod sotului meu care a absolvit dreptul in 2004; in legatura cu inscrierea in UCJ trebuie sa ai o vechime de cel putin 2 ani in functia de jurisconsult:) bafta m.departe - consuela
multumesc pt.raspuns Romy - cunosti m.m.despre noile modificari aduse Lg.asig.soc.( asta a fost in mai 2006):(, se pare ca acolo sunt cateva clarificari, - adica si perioada cu 1/2 de norma se considera perioada intreaga la stagiu de munca, iar stagiu de cotizare este luat dupa cat ai cotizat- cu alte cuvinte poti sa ai 1/2 de norma dar poti sa castigi 1000 ron -m.m. decat o persoana cu norma intreaga- si astfel cotizatia la fd.de pensii se calculeaza in raport cu castigul tau;)...daca crezi ca ai m.m.detalii astept raspuns :">
multumesc katy pt.raspuns...te referi la programul de anul trecut, insa se pare ca anul acesta apare o noutate-pt.ca sunt persoane posesoare de masini vechi dar mai au cate o masina noua (nu stiu inca perioada considerata ca nou)...asa ca se pare ca s-au gandit si la o alta forma de colectare a acestor masini vechi...insa nu am intrat in posesia textului programului sa vad daca exista aceasta oportunitate.
In ceea ce te priveste ...nu te-ai incadrat - este vb.de credit????,....vezi ca acum s-au mai schimbat ofertele de creditare la banci...se pare ca BCR este in voga!!!:)), nu vreau sa fac reclama...:O...te salut:)
in cazul unui CIM cu 1/2 de norma care este perioada de ani pana la pensionare...adica de ex. 20 de ani vechime sau se dubleaza in functie de orele efectuate#-o
angajez o persoana cu COR 932005, apoi la o saptamana desfac contractul de munca cu art 65 alin.1 din CM pentru alte doua persoane cu COR 932004 cu scopul ca acestia sa beneficieze de somaj;
in primul rand ma intereseaza - se poate sa angajez si sa desfac CIM pe coduri care de fapt sunt cam aceleasi ca denumire, cu scopul de a-i putea trece in somaj pe ceilalati????
in al dolea rand, este suficient ca pe decizia de desfacere a CIM sa trec art.65alin.1 din CM si motivul -din lipsa de comenzi, se reorganizeaza sectorul reparatii aparate electrocasnice????
sper sa ma fi facut inteleasa si va multumesc ptr.ajutor - consuela
ca o facilitate a programului "rabla" din acest an, tot mai mult se vehiculeaza posibilitatea de incasa valoarea in urma predarii masinii (adica cei 3000 ron+valoarea fierului vechi) fara achizitionarea unei alte masini, doar facand dovada existentei unei masini noi pe numele celui care preda masina #-o, ...daca stiti despre acest fapt as fi interesata sa aflu mai multe, multumesc - consuela
suntem societate comerciala si vom inchiria unul dintre spatiile noastre altei societati comerciale; ne intereseaza care sunt inregistrarile contabile referitoare la tva-ul aferent inchirierii, este posibil ca sa fie taxare inversa???#-o - in cazul in care deja a fost prezentata o macheta de lucru ptr. aceasta intrebare, va rog sa-mi spuneti unde o gasesc;)
as vrea sa merg mai departe cu solicitarea mea :-/ dar in cazul vinzarii imobilului catre alta societate care sunt inregistrarile contabile:((... va multumesc ptr.rabdarea de a-mi citi intrebarile =D>consuela