Buna ziua,
as dorii sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns privind acordarea ajutorului in caz de incendiu.Am facut o solicitare catre Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Călărași unde am trimis o parte din documentele solicitate cf.procedurii pentru acordarea ajutorului in caz de incendiu ,(mentionand intr-un memoriu ca toate documentele au fost distruse in urma incendiului si nu am obtinut inca toate documentele originale) si foarte rapid am primit un raspuns negativ.Motivarea refuzului fiind argumentata prin faptul ca :aplicand Legea nr. 416/2001 nu se poate acorda ajutor deoarece persoanele carora le-a ars casa in proportie de 100%, pe raza Jud.Calarasi, au venituri ,pensii cumulate de 2100 lei(din care se scad 800 rata unui credit pt renovarea casei) dar nu se ia in considerare ca au rata; adica nu se afla in prag de excloziune sociala,au Carte de Identitate Provizorie in Bucuresti(sunt luati in spatiu, nu sunt proprietari, singura proprietate fiind casa care a ars) si nu au avut asigurare oblicatorie.
In momentul in care amluat legatura cu directorul executiv care a intocmit acest raspuns si i-am sugerat faptul ca in HG Nr. 50/2011 din 19 ianuarie 2011 , nu sunt acestea trei motive pentru neacordarea ajutorului, dansul s-a enervat si mi-a spus ca el aplica doar Legea 416/2001. I-am mentionat faptul ca in Sectorul 5 unde a luat foc un bloc intreg si oamenii nu aveau nici macar acte de proprietate , despre asigurare obligatorie nefiind vorba, au primit ajutorul de la Guvern, a spus ca nu il intereseaza.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns concret care este legea care se aplica in caz de incendiu.
Buna ziua,
va multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt si mai am rugamintea daca ma puteti indruma de unde se obtin toate aceste documente..
Multumesc!
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri.Parintilor mei le-a ars casa in proportie de 100% si trebuie sa o demoleze si sa construiasca alta in acelasi loc. Intrebarea mea este ce acte sunt necesare pentru a putea face acest lucru legal.Ma intereseaza daca sunt necesare autorizatii de constructie si toate celelalte documente necesare avand in vedere ca este vorba de reconstructie?
DA,locuinta care a ars este a mamei mele si are titlu de mostenitor, iar la adresa din Ci sunt luati in spatiu de catre soacra mea.
Buna ziua,
da mama mea este proprietara acelei case, dar actele nu la mai am deoarece au ars in urma incendiului. Primaria detine acele documente si poate verifica acest lucru. De altfel domnul primar stie ca ei acolo locuiesc, doar ca in cererea pentru ajutorul de urgenta eu am mentionat faptul ca adresa la care parintii mei locuiesc, este cea de la tara si cea din CI este de domiciliu.
Va rog sa-mi spuneti daca am gresit cu ceva prin faptul ca am mentionat acest lucru.
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie.
Parintii mei locuiesc la tara, unde sunt proprietari, dar eu i-am luat in spatiu la adresa mea din Bucuresti si deci in CI este mentioinata adresa de domiciliu ca fiind cea din Bucuresti.
In urma cu o luna de zile le-a ars casa in totalitate si au ramas pe drumuri.Eu am facut o solicitare primariei din comuna in care locuiesc parintii mei, pentru acordarea unui ajutor de urgenta si am mentionat faptul ca adresa de resedinta este cea de la tara (unde le-a ars casa) si cea din CI este de domiciliu.
Domnii de la primarie mie-au transmis faptul ca nu inteleg ce am vrut sa spun, adresa este cea din CI(adica cea din Bucuresti).
Va rog sa-mi transmiteti daca exista o lege pe care sa le-a mentionez in acest sens.
Va multumesc!
Multumesc frumos!Imi puteti indica o lege in care se regaseste acest lucru?!
Buna ziua,
ma poate ajuta cineva cu un raspuns concret cu privire la studiile superioare?Anul acesta am absolvit facultatea de drept, 4 ani la zi si am obtinut licenta cu 10.Ma intereseaza daca este obligatoriu master sau este de ajuns pentru a se considera studii superioare.Ma intereseaza daca exista un cardu legal cu privire la acest aspect. Multumesc anticipat!
Buna ziua,as dorii sa stiu daca se considera studii superioare pt o persoana care sustine examenul de licenta pentru facultatea de drept 4 ani curs zi. in luna iulie 2016?