avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Activitate misa2002_2006

Activitate misa2002_2006

Răspuns la discuția cas
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara, dacă contribuția la fondul de șomaj nu mai este valabilă, fondul de șomaj din ce bani este susținut și ce s-a întâmplat cu toți banii cu care am participat an de an până acum 2 ani și ceva? Unde sunt? De ce nu ni se restituie?! Mulțumesc,
Buna seara, vă rog să îmi spuneți care este datoria minimă pt .care ANAF poate să pună poprire pe cont.. Multumesc
Buna ziua, lucrez la o instituție privata, care a avut încheiat contract colectiv de muncă.
Din iunie 2019 s-au demarat tratative pt încheierea unui nou contract colectiv de muncă.. însă am primit un răspuns că s-ar dori renunțarea la acest contract.
Nu înțeleg de ce ministerul muncii a lăsat ca acest contract sa nu mai fie obligatoriu pt toate firmele indiferent că sunt de stat sau private..
Regulamentul intern îl pot modifica după bunul plac, oricand..
Putem fi obligați să semnăm ca reprezentanți din partea angajatilor, că suntem de acord cu propunerea lor?
Putem semna în numele angajaților, fără să îi consultam prin vot?
Vă rog să mă ajutați cu un răspuns. Angajatorul privat poate face ce vrea?! :(
Mulțumesc
Buna ziua,
Și eu am contul blocat și pe Facebook și pe messenger pe motiv că am încalcat prin comentariile mele standardele de comunitate.
Mi se pare un abuz al celor care reprezintă politia Facebook în Romania.. ceea ce scriem in comentarii sunt doar opinii, supărări, indignari ale modului defectuos in care se rezolva problemele în țara asta.
Ar putea doar sa ne atenționeze să ne revizuim comentariul, nu sa ne tina cu contul blocat..chiar daca ai bifat că ești de acord cu politica lor, nu înseamnă că nu ai voie sa îți exprimi punctul de vedere.. când spui că merita toti împușcați, nu o și faci..și nici nu a murit vreunul dintre cei vinovați de proasta gestionare a lucrurilor din țara asta,din cauza a ceea ce ai scris. ,. , în afara de familia ceaușescu, care a fost ciuruita..la așa zisa revoluție...
Blochează conturi pt comentarii, dar nu sunt in stare sa descopere criminalii și violatorii cu conturi false.. sau sa ii prindă pe cei ce amenință pe bune, pe Facebook, viața cuiva.., cum s-a întâmplat de ex. cu Izabela, prietena Luizei din Caracal...
Ce e de făcut? Stăm și acceptam că există o politie Facebook înființată în țara asta cu un scop sigur de a intimida, de a închide gura celor ce vor sa se facă lumina și dreptate românilor?
Cum sa nu fie posibil sa demascam intenția celor ce vor ca romanii sa aibă conturile blocate, să nu mai poată comunica unii cu alții?
Ce sunt ei? Puterea absolută? Dumnezeu?
E platforma lui Mark Zukerberg. Ce interes ar avea, să aibă mii de utilizatori cu conturi blocate?
Mulțumesc,
Raspunsul dumneavoastră seamana a discriminare.. A înainta în vârstă este un proces firesc.. Asta nu înseamnă că trebuie să sufăr la locul de munca și să accept să mă imbolnavesc, ca sa se simtă bine alți colegi. Nu trebuie sa fiu marginalizată, să merg cu capul in jos, că nu sunt ca ceilalți, sau sa accept să fie făcute ironii pe seama mea, Cu toții avem dreptul la muncă în condiții de muncă optime. După 16 ani de muncă în aceeași companie, nu pot pleca doar ca sa fac pe plac unora. In plus, la 52 de ani nu îți mai sunt deschise așa ușor ușile, pentru angajare..
Aveți o mama? Cum ați proceda știind că mama dumneavoastră este luata peste picior de către câțiva tineri, și trimeasă la plimbare?
Sănătate!


GermanAlex a scris:

Vreti sa impuneti unui departament sa stea in conditii improprii pentru ca dumneavoastra aveti probleme. Si ceilalti pot invoca exact motivele pe care le invocati dumneavoastra. Nu se simt bine fara aer conditionat. Aerul conditionat e o normalitate. Cautati o alta incapere in firma sau o alta firma.

Buna ziua,
Cum sa procedez cu colegii care vor tot timpul aerul condiționat dat pe mai rece, (gen 23-22-19 grade) dacă curenții prea reci îmi afectează sănătatea, și nu exista posibilitatea de a schimba locul... în orice loc as sta, ar fi la fel.

Am astm bronșic și fac crize din cauza aerului rece, am dureri in piept și în spate.
Am artroza și gonartroza și de 6 luni sunt operată de ruptură de perineu, dar problemele nu s-au reglat cum ar fi trebuit după intervenție. Am fost operata in 2013 și 2015 de gonartroza, la același picior.
Am paradontoza, și mă dor dinții de la curenții reci de aer și o ureche...cea care este mai expusa.
Picioarele le am inghetate, nu port fusta niciodată, din cauza frigului din spațiul de lucru. La doua săptămâni ori iau antibiotic ori iau uractiv ori algocalmin, ori vimovo și midocalm că nu mă mai pot mișca.

Mâine vom avea o ședință cu toți colegii din departament, însă sunt câțiva care au tot timpul motiv că transpira și le e somn dacă aerul e lăsat să funcționeze pe 25 de grade.

Am fost chiar amenințată de doi colegi că mă vor duce la hr și vor cere să fiu dată afară, pe motiv că sunt obraznica dacă merg și opresc aerul sau daca ii ridic temperatura sau dacă le răspund.. Nu am voie sa raspund... Aproape că aș avea nevoie de avocat să le răspundă în locul meu...Am 16 ani in aceasta companie.. șefii directi sunt mulțumiți de activitatea mea. La ora actuala in birou stau cu bentiță dubla, cu urechi, cu pulover și dau drumul la aeroterma.

Am 52 de ani și colegii care fac gălăgie că lor le e cald, sunt de părere că așa se întâmplă când tii in companie oameni de vârsta mea. Vorbesc între ei pe WhatsApp și fac glume pe seama mea.

Mă simt umilită și discriminată.

Unul dintre colegi este coordonator de echipa, nu a celei din care fac parte și vrea să mergem mai departe, chiar sa fiu dată afară.
Precizez că mai sunt și alți colegi afectați de aerul rece, dar sunt puși la punct raspunzandu-li-se că sunt tineri și ar trebui sa fie mai rezistenți.. Că mai bine îți pui un pulover in spate, decât să le fie lor cald.

Printre cei care vor aerul pe mai rece sunt și 2 colege însărcinate. Aprox luna a 5a.
Dar problema asta e in fiecare vara, nu doar in aceasta vara.
Chiar am fost pusă acum 2 ani să semnez hârtie că nu voi mai opri aerul dacă îl lasă pe 24-25 de grade.. Acum îl vor și mai jos.

Mulțumesc.
Multumesc frumos pt raspuns! Sa auzim numai de bine!
Buna ziua,
am rugamintea sa imi spuneti daca unei firme de internet, de cartier, care are montata o casuta pe exteriorul blocului in care locuiesc, putem sa ii cerem sa incheie un contract de inchiriere cu asociatia, in urma caruia sa ii solicitam o suma de bani, reprezentand chirie anuala..
Firma respectiva a trimis un reprezentant la noi, fara vreun act care sa dovedeasca acordul majoritatii proprietarilor si a proprietarilor direct vizati, si acesta ne-a spus cu nonsalanta ca are experienta de la alte asociatii cu care s-a judecat in instanta si unde a castigat..deci, putem chiar sa il actionam in judecata.
A mai spus ca legea care ii privesc pe ei, ca si dezvoltatori, ii indreptateste sa isi monteze pe exteriorul blocurilor casute si cabluri.
As vrea sa stiu daca au dreptate.
Eu stiu ca legea 230/2007 prevede la art 39 un contract de inchiriere sau concesionare, avand acordul majoritatii proprietarilor asociatiei.
Multumesc frumos,