Buna ziua,
am rugamintea sa imi spuneti daca unei firme de internet, de cartier, care are montata o casuta pe exteriorul blocului in care locuiesc, putem sa ii cerem sa incheie un contract de inchiriere cu asociatia, in urma caruia sa ii solicitam o suma de bani, reprezentand chirie anuala..
Firma respectiva a trimis un reprezentant la noi, fara vreun act care sa dovedeasca acordul majoritatii proprietarilor si a proprietarilor direct vizati, si acesta ne-a spus cu nonsalanta ca are experienta de la alte asociatii cu care s-a judecat in instanta si unde a castigat..deci, putem chiar sa il actionam in judecata.
A mai spus ca legea care ii privesc pe ei, ca si dezvoltatori, ii indreptateste sa isi monteze pe exteriorul blocurilor casute si cabluri.
As vrea sa stiu daca au dreptate.
Eu stiu ca legea 230/2007 prevede la art 39 un contract de inchiriere sau concesionare, avand acordul majoritatii proprietarilor asociatiei.
Multumesc frumos,
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Peretii exteriori ai imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Partea comuna din condominiu poate fi exclusiv utilizata,numai cu acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari,prin incheierea de contract de inchiriere pe diferite perioade de timp