avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Activitate elianadeea

Activitate elianadeea

(7)Se considera motive intemeiate pentru ca instanta sa decida ca autoritatea parinteasca sa se exercite de catre un singur parinte alcoolismul, boala psihica, dependenta de droguri a celuilalt parinte, violenta fata de copil sau fata de celalalt parinte, condamnarile pentru infractiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infractiuni cu privire la viata sexuala, infractiuni de violenta, precum si orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de catre acel parinte a autoritatii parintesti. (Lg 272/2004, art 36 )
Diferenta dintre un drogat si o prostituata este ca acel care este consumator de droguri poate avea in anumite momente discernamant diminuat, atitudini violente sau capacitati alterate, ceeace il fac sa devina un perricol pentru cei din jurul sau -adulti , dar mai ales sa nu poata fi capabil sa fie responsabil de minorul pe care il are in grija.
Prostituata are o problema de moralitate , dar nu pune in pericol imediat viata si integritatea minorului, ca doar nu il siluieste ea pe copil. Da, este adevarat ca efectele educatiei pe termen lung oferite de o asemenea persoana sunt deficitare, dar nu primejduiesc viata minorului in mod imediat.Psihologii atrag atentia asupra faptului ca o prostituata poate fi o mama foarte buna. Cele doua aspecte se exclud.. Asa ca, draga Quartila,,, da , pe un consumator dependent legea il opreste sa faca rau, inconstient sau constient, copilului sau, pe când asupra capacitatilor de a fi o mama buna ,chiar daca respectiva este prostituata , legea nu se pronunta. Eu nu neg ca efectele educatiei intr-un mediu cu asemenea vederi poate avea efecte dezastruoase, dar probabil ca legiutorul a gasit de cuviinta ca efectele cresterii institutionalizate a minorilor, departe de mama, sunt mult mai grave decat prezenta acestei persoane .in viata copiilor . .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista pe net formular pentru depunerea in instanta a cererii de instituire a unui ordin de interdictie.De asemenea, daca sunteti din Bucuresti, va indrum catre asociatia ANAIS, luati adresa din orice sectie de politie sau de pe net si discutati cu cei din departamentul juridic pentru a va indruma cum sa completati cererea si vi se ofera un avocat care va reprezinta GRATUIT in instanta pentru ordinul de interdictie. Cei de la Politie ar fi trebuit sa va spuna despre aceste facilitati ( s-au infiintat peste tot genul acesta de Asociatii-ONG-uri, nu doar in Bucuresti, care conlucreaza cu Politia ), De asemenea, puteti solicita la ei o evaluare psihologica si ulterior, daca este cazul si psihologul decide ca este nevoie de terapie (consiliere ) psihologica (adica daca exista o trauma ), copilul si chiar si dvs puteti beneficia de aceasta la dansii. Pentru copil, ar fi bine sa mergeti la Protectia Copilului de care apartineti si sa povestiti trauma prin care trece copilul , sa cereti o evaluare , sa aratati certificatele IML, sa-i solicitati sa va acorde sprijinul si apoi sa faceti vorbire despre aceasta in instanta in care se discuta ordinul de interdictie . Chiar daca in Protectia Copilului lucrurile nu se prea misca, a fi sub palaria lor protectoare poate fi un avantaj.Succes!!
Melissa07, te rog dezvolta notiunea "'este alcoolic"".Se poate presupune ca ai divortat din acest motiv, ca cele doua instante au decis programul de vizitare in prezenta sau casa ta din acest motiv, ca la apel au fost demolate acuzele tale. E adevarat, nu prea mai ai ce face dupa apel, copilul este mic si împotrivirea ta la aceasta decizie se poate intoarce impotriva ta (sa fii acuzata de catre tata sau chiar de terti ca esti o mama care isi alieneaza copilul). De aceea te rog sa spui mai pe larg ce inseamna ""alcoolic"', poate sfaturile noastre vor fi mai pertinente si la obiect.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal, custodia copiilor in cazul divortului ar fi comuna. Daca demonstrati conditii decente de locuit si ca legaturile copilului cel mare cu dvs sunt extrem de sudate (cel mic se presupune ca in mod automat inca are nevoie de îngrijirile dvs), acestea ar trebui sa primeze in fata instantei, astfel incat copiii sa ramana la dvs Depinde de avocatul dvs-cum construieste apararea, de instanta, de oras, de modul cum puneti problema. Mizati pe implicarea accentuata a dvs in cresterea si educarea copiilor, pe legaturile extrem de stranse dintre mama si copii, care odata intrerupte ar aduce prejudicii grave evolutiei psihice normale a copiilor. Nu negati nevoia prezentei tatalui, dar nevoia legaturii neintrerupte cu mama este stringenta.
Mult succes! Poate nu veti avea nevoie de aceste sfaturi! Aceasta ar fi cea mai buna varianta -continuarea casatoriei cu un om trezit din manipulare .....
Draga GiaA,
Divortul din culpa lui exclusiva il vei putea obtine daca ai certificate medico legale si martori care sa dovedeasca ceeace spui. De asemenea, la aceasta varsta a copilului, programul de vizita se da oricum in prezenta ta. Dar....
Am trecut acum 15 ani de zile prin ceeace treci tu....Atunci functiona chestia cu custodia exclusiva, Acum sigur custodia in cazul vostru va fi comuna, legislatia s-a schimbat, iar el nu a batut copilul, te-a lovit pe tine. ba chiar spune ca si doreste copilul, va face orice sa-l aibă, te va calca in picioare in instante .Dupa niste ani de program de vizitare in prezenta ta- -timp in care iti va face nervii prastie--va solicita program cu minorul fara sa mai fii tu prezenta, nu-l vei putea tine departe de copil, este copilul lui, cine stie, poate cu el se va purta frumos , iubitor....Nu - ti face iluzii ca-l vei putea scoate definitiv din viata copilului....Iar daca tu peste 2-3 ani- pana sa faca el o solicitare noua de modificare a programului de vizitare,doar in prezenta lui- ii vei inocula copilului sentimente de respingere a tatalui,, vei fi acuzata de alienare parentala. E o moda acum ca tatii sa se planga de aceasta forma de discriminare si instantele sa cerceteze îndeaproape adevarul. Citeste povestile mamelor si tatilor de pe acest site legate de acest aspect, si cele legate de executari silite cu penalitati.....Legislatia in momentul de fata este deficitara si neechitabila.
Ai grija ce-ti doresti...."".In prezenta ta"" nu trebuie sa insemne ""pe veci departe de tata "".
Răspuns la discuția Partener agresiv
Sunati la telefonul 0721 561 124 -fundatia ANAIS (pentru ajutorarea femeilor abuzate), Intrebati de dna Mangu - va va da toate informatiile necesare, iar daca sunteti din Bucuresti, va va indruma la cel mai apropiat Centru pentru femei abuzate .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnilor When si Againstpas,
In cazul meu chiar Tribunalul a spus, nu doar psihologii, ca minorul nu este alienat de catre mama, ci refuzul minorului este datorat actiunilor tatalui.
Si chiar si eu, o mama NEALINEATOARE, sunt de acord cu Martonze.
Pentru ca DA, un copil care trece prin executare silita, cu executori, asistenti sociali, tata, avocat al tatalui, politie, 5-7 oameni de fata, indiferent daca se trage de el sau nu, ARE UN SOC.
Copilul meu a mers la cabinetul executorului -acolo am fost chemati prima data - si dupa cele doua-trei ore de discutii (copil-executor, copil-tata, copil-asistent social),repet -DISCUTII , nu s-a tras de el, a facut in acea seara, febra, a vomitat, iar saptamani in sir tresarea la vederea oricarui politist de pe strada si luni in sir a avut ticul de a-si strange mainile la spate , in gest de aparare, de retragere, la vederea asistentilor sociali care veneau la monitorizare, chiar daca i se explicase de nenumarate ori ca acesti oameni nu ii doresc nici un rau, ca sunt acolo de fata pentru a fi sigura toata lumea ca LUI, copilului, nu i se intampla ceva rau. Logic, intelegea. Instinctiv, se simtea presat. Se retragea.
Abia dupa un an jumatate si nenumarate discutii la psihologi i-a perceput pe asistentii sociali la adevarata valoare, si nu s-a mai simtit presat de catre ei, se simtea aparat de ei, se ascundea in spatele lor si ii considera ca pe un scut , ca pe o pavaza.
Reintorcandu-ne la cazul lui Martonze, cred ca in decursul atator topicuri deschise de unul sau de altul, dar si in intrebarile dansei , femeia si-a repetat des povestea. Tatal copilului sau castiga in instante drept la program de vizitare, decizii de consiliere a minorului - si cu totii stim ca aceste consilieri se fac in prezenta adultului fata de care exista problema, si obligatia de a plati pensie de intretinere. Si nu a uzat de dreptul de vizitare decat o data pe an, si nu s-a prezentat la consilieri, si acum cere si micsorarea pensiei de intretinere pe care oricum nu a prea platit-o.
Este cu gene si sprancene ca acum mai nou cere expertizare INML. O noua gaselnita juridica , o ""facere de hartii"" necesare tribunalului, fara legatura cu o REALA preocupare de copil.
Este totala aberatie sa spui ca femeia nu se prezinta la INML cu copilul pentru ca se simte cu musca pe caciula, cand vedem clar ca actiunile in instante ale tatalui sunt disproportionate in raport cu interesul sau REAL pentru copil.
Daca chiar il intereseaza , de ce nu vine la program de vizitare cu blandete, cu jucarii, nu cu politie sau executori?!
Daca chiar il intereseaza, de ce nu a participat la consilierea psihologica sa afle ce este in sufletul copilului sau acolo, locco, faptic, pe viu?!Sa discute cu psihologul sa afle ce trebuie sa faca si el, parinte, ca si coparticipant la relatia cu propriul copil? Iar daca minorul chiar il respingea, sa vina separat la psiholog sa intrebe : ""Doamna draga , ce gandeste copilul meu, ce pot sa fac sa ajung la sufletul lui ?""
Daca il intereseaza copilul, nu doar tracasarea adultilor celorlalti din preajma copilului, de ce nu se duce el singur la un psiholog caruia sa-i spuna : ""Domnule draga, nu ma intereseaza raportul dumitale pentru nici o instanta, vreau sa ma inveti sa vorbesc pe limba emotionala a copiilor, sa ma inveti sa ajung la inimioara lor, pentru ca din rasputeri vreau sa ma apropii de copilul meu si nu stiu CE SA VORBESC CU EL, CUM SA VORBESC, CE SA- I SPUN CA SA MA CREADA CA -L IUBESC, CE SA FAC ,SAU SA NU FAC, CA SA MA CREADA CA MA INTERESEAZA DOAR El, SI NUMAI EL, PUIUL MEU. Cred ca mama lui nu ma lasa sa ma apropii de el, dar hai sa ma inveti cum sa discut cu copilul meu,sau ce sa fac, nu cu instante , doar cu el ,cu copilul, astfel incat sa ma creada ca vreau sa-l cunosc, ca vreau sa ma apropii de el si ca vreau sa facem ca lucrurile intre noi sa mearga bine ??""
Nimic din ce s-a povestit pe site- despre acest caz - nu ne face sa vedem ca acestui om II PASA de copilul sau.
Iar daca mama nu mai vrea o expertiza in plus , nu inseamna ca este cu musca pe caciula.
Este satula de facaturi. Este satula de mizerii . De mizerii pe carca copilului. Este satula sa faca hartii pe spatele stressului psihic al copilului sau.Sau sa repare ceeace tatal cu nonsalanta distruge in numele interesului superior al minorului, formulare folosita prost inteles de instante.

Si ce ar fi ulterior de facut, daca expertiza psihiatrica ar spune ca mama nu are nici o vina, ca nu alieneaza??!!
In virtutea obisnuintelor tatalui, Martonze in atare situatie ar putea sa=l dea in judecata pentru hartuire, nu??

Nu cred ca Martonze are nevoie de mine , ca avocat. Dar m-a surprins ceeace ati spus in ultima dvs notare, domnule When. Parca ati fi uitat ce tot dvs, acum cateva zile spuneati despre cazul acesta.



3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sau ce-ar zice natiunea revoltata cand ar vedea monitorizari de 3 luni, si inca 3 luni, si inca 3 luni, in care, din doua in doua saptamani la rand , tatal vine cu asistenti sociali care isi fac doar meseria atunci cand copilul se piteste in spatele lor,al asistentilor si ii cere tatalui sa stea departe de el, infricosat ca iarasi ar putea sa il tarasca pe asfalt sau sa-l smulga cu capul in jos si piciorele in sus. Copilul ii cere tatalui sa stea departe-cel putin la 5 metri de el, sa-i spuna de ce l-a batut , sa nu mai vorbeasca despre alte prostii gen poze din alte vechi vacante ,sa-i explice de ce l-a batut atat de rau, cu ce i-a gresit el, si ca daca el, tata, ar vrea sa se mai vada cu el, sa-si ceara iertare.
Copilul VREA sa-l ierte.
Acei asistenti ii spun copilului ca el TREBUIE sa-si ierte tatal, caci desi a facut ce a facut- treaba deja elucidata de instante si procurori - este un tata care il iubeste IN FELUL SAU, lucru dovedit de FAPTUL CA VINE.
Acei asistenti sociali ii spun apoi tatalui sa nu mai vina cu sotia sa ,care l-a muscat pe copil , caci nu va remedia nimic cu ea de fata, si sa incerce alta abordare, Iar tatal spune, in fata copilului : ''legea imi da dreptul, eu vin la programul de vizitare, iar dvs sunteti obligati sa monitorizati asta, sa dovediti ca copilul nu vrea. Atat. Eu am dreptul ,mi l-a dat legea. "'
Oamenii aceia ii raspund ''Haideti sa remediati relatia la psiholog , doar dvs si minorul. Se vede clar , copilul este infricosat de-a dreptul, asta nu se remediaza in strada. '' iar el raspunde : "'Eu nu merg la nici un psiholog, nu am nici o problema, mama lui are, ea il alieneaza.Eu am dreptul sa monitorizez asta. ""
Iar sotia sa il completeaza , adresandu-mi-se :''esti obligata sa il pui pe copil la usa, doar cu bagajul si sa intri in casa, sa il lasi singur, Asta dupa ce l-ai invatat ca trebuie sa mearga la tatal sau , caci asa a decis instanta .Esti obligata sa-l educi sa ma iubeasca si pe mine, caci eu sunt familia largita a tatalui sau. Si pe fetele mele. Sa inlesnesti relatia baiatului cu noi toti. "'
In timpul acesta, baiatul tremura de frica ei in spatele pantalonilor asistentului social.
Scenele acestea s-au derulat de 3 ori cate 3 luni la rand, din 2 in 2 saptamani, in decurs de 1 an jumatate. Cate doua-trei ore de fiecare data.
Ca urmare a acestor intalniri monitorizate in cadrul programului de vizitare , ultimul psiholog a spus ca minorul poate sa cada din depresie in PATOLOGIC.
Curtea suprema a gasit de cuviinta sa ma puna pe mine sa platesc Statului Roman 1000 Ron pentru ca a alocat timp si oameni sa cerceteze acest caz de violenta.
Nu mai povestesc despre executarile silite........Adevarate desfasurari de forte, misiuni de salvare ale copilului din ""ghearele mamei alienatoare "".
Asta pana cand o instanta din Tribunal a scris negru pe alb -"" nu s-a dovedit ca mama alieneaza minorul "". De parca numai asta ar conta!!!!???
Stiti ca am dus copilul in continuare la psiholog -e adevarat, din 3 in 3 luni, cate o sedinta sporadica, pentru a evalua repercursiunile, pentru a calma himerele, pentru a asigura increderea in sine.??
Fara sa stie tatal- altfel se opunea in virtutea custodiei comune , fara sa plateasca el , fara sa aduc eu in vreo instanta rapoartele - la ce bun ?? Este despre copil, vorba lui Dragos Patraru, nu despre programe de vizitare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata Martonze,
Am cerut expertizarea psihiatrica a tatalui , dupa acele nenumarate recuzari ale psihologilor si dupa ce in raportul ultimului specialist psiholog se regaseau ,cu referire la adresa tatalui, enumerate, toate simptomele de paranoia. Instanta mi-a admis cererea. Acestea se intamplau intr-o sedinta la care tatal nu era prezent. Sedinta pe care a contestat-o ulterior, invocand procedura gresita. (o intreaga discutie juridica, cu acuze la adresa instantei, dupa parerea mea nefondate, dar care s-a terminat in favoarea tatalui -o fi fost ok juridic, nu stiu, termenii ma depaseau ). Instanta a retras tot probatoriul admis in sedinta anterioara, A ramas in picioare doar audierea minorului care deja avusese loc. Adresa cererii de expertizare insa plecase spre INML. Raspunsul acestora a venit la sedinta urmatoare- este nevoie de prezenta celui supus expertizei dar si a celor in raport de care se cere expertiza -in cazul nostru , a copilului. Plata se face integral de catre cel ce solicita expertiza.Multe milioane. Ca este o comisie mare care trebuie platita. Avand acel raport al psihologului care spunea sa nu se mai faca presiuni asupra copilului, am fost legati de maini si de picioare, si eu si Instanta in a insista a face expertiza tatalui. Cam asta stiu.
Cred ca in cazul dvs, expertizarea copilului ar presupune si expertizarea tatalui.
Pe de alta parte, in procesul Ordinului de interdictie, unul din paragrafele Deciziei era -""tatal trebuie sa urmeze consiliere psihologica pentru a constientiza ca .. etc...etc... ""'.
Celalalt paragraf- "'se interzice tatalui apropierea de minor timp de ........""
Tatal a facut apel la aceasta sentinta si in procesul care a urmat in Tribunal s-a facut vorbire despre aceasta obligativitate care nu poate fi adusa la indeplinire din lipsa de legislatie.
Nici macar un puscarias nu poate fi obligat la consiliere daca nu accepta el insusi, este un act care nu poate fi realizat decat prin asumare, si daca aceasta nu exista ......???
Singura modalitate prin care tatal copilului meu putea fi dus la psiholog sa i se explice ca el este de reparat era varianta DGASPC_ prin fiu, ""pentru refacerea relatiei tata-fiu. ""
Apelul l-a pierdut, oricum ramasese fara obiect, lunile de ""distanta "" trecusera,
A doua zi dupa expirarea termenului a intrat in cutia postala adresa de la executorul judecatoresc trimis de tata, pentru executarea programului de vizitare de dinainte, in situatia in care eu nu puteam sa-l execut pe tata pentru neefectuarea consilierii psihologice. Nici macar nu intrebase la telefon daca doreste copilul sa-l vada. Daca baietelul il iertase intre timp? nu avusese aceasta curiozitate, executarea era mai la indemana......
In privinta expertizei psihiatrice de ce n-ar fi valabila aceeasi lege, sa puteti refuza ?
Mai ales ca aveti atatea rapoarte psihologice (neplatite de dvs., ci solicitate de instante )

Apropo, dupa atatea consilieri, cum se simte copilul dvs.?nu vi s-a spus si dvs, ,ca un copil se reface prin joaca, lipsa presiunii si o atmosfera calda,linistita, fara executari silite ?Ca nici atata consiliere nu face bine, ci poate deregla mai rau copilul?!

Domnilor avocati , legea ce spune despre expertize si consilieri psihologice si psihiatrice ? Caci ce mai conteaza ce spun psihologii sau medicii ca s-ar putea intampla copiilor , sau de-a dreptul ce mai conteaza ce s-ar putea intampla copiilor nostri ? macar sa stim ce spune legea !!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este cazul copilului meu, A existat ordin de interdictie instituit tatalui, copilul a fost consiliat psihologic.
Intr-0 faza ulterioara, in proces de stabilire a unui nou program de vizitare, in care ceream amanarea vizitelor in regim ""program prelungit"" ci doar vizite de reimpacare , cu suport psihologic, tatal m-a acuzat de alienare parentala. Au fost trimisi la DGASPC , copilul si tatal, pentru consiliere pentru reintemeierea relatiei tata-fiu. Din pacate, a fost nevoie de PATRU psihologi, timp de DOI ANI , care sa spuna acelasi lucru -copilul refuza ca urmare a abuzurilor, nu a a alienarii parentale. De ce ? Pentru ca in instante ajungeau acuzele tatalui, facute juridic, artistic, cu talent juridico-paranoic, acuze care le faceau pe aceste instante sa mai amane , sa mai tergiverseze cazul, sa-l mai trimita prin alta parte.Pentru ca tatal ba acuza psihologul ca facuse raport in care nu avea voie sa se pronunte, ba considera raportul nedeontologic, ba recuza psihologul dupa 3 sedinte, pe ultima doamna psiholog a recuzat-o dupa 19 sedinte. Da, dupa 19 sedinte. Din pacate pentru dansul , atatea sedinte sunt arhisuficiente pentru a fi valabil raportul. Si acest raport spunea ca da, copilul a fost abuzat, ca mama nu are nici o treaba cu alienarea, ca problemele sunt la tata, ca nu este de bun augur pentru copil sa se insiste cu presiunile legale, caci starea de presiune asupra sa poate determina caderea in patologie, ca ar fi de folos sa se retraga orice presiune asupra copilului, inclusiv cea a consilierilor psihologice facute cu scopul de a fi convinsa sa mearga la tata, caci si acestea pot fi considerate presiuni de catre un psihic fragil, si ca exista riscul aparitiei PATOLOGIEI.
Stimati tatici care defilati cu legea in mana si o fluturati triumfator , ganditi-va la copiii vostri care din prea multa consilere, expertiza sau control psihologic sau psihiatric pot cadea in grave probleme. PATOLOGICE . Pe care nu le au. Pe care le capata ca urmare a presiunilor unora sau altora. Pentru ca voi ati gasit o lacuna in lege care spune ca acel copil care nu merge la tata, dar pentru care s-a pronuntat o sentinta, trebuie spalat pe creier ca trebuie sa vrea si mama sa plateasca.
Situatiile sunt diferite de la caz la caz. ALIENAREA PARENTALA nu este singura raspunzatoare pentru refuzurile copiilor,
Tati inversunati, cautati-va bine propriile responsabilitati.....Asumati-va greselile, .....Cereti copiilor vostri iertare pentru acuzele nefondate aduse lor si mamelor lor pe nedrept acuzate....
Altfel ,veti castiga procese si va veti pierde copiii !!!
Nu spun ca nu exista alienarea parintelui rezident. Dar sunt situatii exceptionale si legea nu este intocmita suficient de bine pentru a le trata ca atare. De aceea exista atatea amanari in a da sentinte ca cea din Prahova.