avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare minor. Cum e posibil ca, după ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare minor. Cum e posibil ca, după ce două instanțe au acordat drept de vizită doar la domiciliul mamei, în apel să se câștige drept de vizită extins?

Bună seara! Am o mare nelămurire: cum este posibil ca două instanțe sa nu dea dreptul tatălui sa ia copilul la domiciliul sau, dar să îl viziteze la domiciliul mamei, iar în urma apelului făcut de el, sa i se dea copilul un weekend pe lună, 5 zile in vacanta de Crăciun și 15 zile in vacanta de vara? Menționez că tatăl este alcoolic, locuiește singur, nu a stat niciodată cu copilul, care acum are aproape 3 ani. ( De un an suntem despărțiți). Va rog sa îmi dați un sfat. Va mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 23:29, 19 Aprilie 2018
E posibil şi e legal, în spiritul recomandărilor CEDO.De aceea există apelul, ca să se poată ontesta sentinţa instanţei de fond.
Nu contează că nu a stat niciodată cu copilul, va sta şi se va învăţa.
Dacă e alcoolic, adunaţi probe , trebuiesc probe solide, de exemplu dovezi că a fost la dezalcoolizare sau că i s-a luat permisul că a condus beat sau scandaluri publice provocate la beţie.
În procesele de acest fel se pot intampla lucruri ciudate și fără prea multă logică...
Dacă ați pierdut în apel nu mai aveti ce face.

Este însă posibil.sa il.refuze copilul.
De aici încolo apar mai multe ramificații juridice.
Mulțumesc pentru răspuns! Și dacă copilul nu vrea sa plece cu taica-su, sau dacă îl ia și apoi copilul nu mai vrea sa stea cu el, ce e de făcut?

Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
gi-jane2, moderator
Eu zic sa le incurajati relatia, sa va comportati firesc si apoi sa vedeti ce se intampla.
Daca aveti o atitudine pozitiva copilul va dori la tata iar ce va face acolo e responsabilitatea tatalui.
Hahaha, imi las copilul la un alcoolic in baza ca e raspunderea lui. Dar mie de a cui raspundere imi pasa sau de binele copilului? Sfanta Nascatoare. Auzi sa incurajezi relatia copilului cu un alcoolic! Doamna daca e adevarat ca e alcoolic, nu ca ii place un pahar in plus, adunati probe si pregatiti-va sa va ocrotiti singura copilul, nu sa asteptati asta de la vreo instanta, caci asteptati degeaba.

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Legea 257/2013 norme de aplicare proastasatului proastasatului As dori sa intreb daca aceasta lege, care aduce completari fostei legi 272/2004, are si metodologia de aplicare aparuta. Astfel, in mod discriminatoriu, noua ... (vezi toată discuția)
Urgent! nerespectare program vizita minor Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua, Am urmatorul caz si va rog sa ma ajutati cu un sfat. - parinti divortati in urma cu mai bine de un an. - tatal deschide proces pentru relatii ... (vezi toată discuția)