avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare minor. Cum e posibil ca, după ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare minor. Cum e posibil ca, după ce două instanțe au acordat drept de vizită doar la domiciliul mamei, în apel să se câștige drept de vizită extins?

Bună seara! Am o mare nelămurire: cum este posibil ca două instanțe sa nu dea dreptul tatălui sa ia copilul la domiciliul sau, dar să îl viziteze la domiciliul mamei, iar în urma apelului făcut de el, sa i se dea copilul un weekend pe lună, 5 zile in vacanta de Crăciun și 15 zile in vacanta de vara? Menționez că tatăl este alcoolic, locuiește singur, nu a stat niciodată cu copilul, care acum are aproape 3 ani. ( De un an suntem despărțiți). Va rog sa îmi dați un sfat. Va mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 23:29, 19 Aprilie 2018
Va spun eu doamna Martonze, cu putina intelegere si buna credinta multe se pot rezolva. Dar cand unora le convine starea conflictuala sa-si explice nebunia, nu ai ce face.
Eu va repet ce am mai spus, stiu un caz in care unica vina a tatalui este ca in perceptia mamei este un "pierde vara" si nu face absolut tot ce ii dicteaza mama si astfel nu un exemplu bun pentru copil, motiv pentru care de ani de zile nu le ingaduie acestora niciun minut impreuna. Tatal a contribuit intotdeauna financiar si mai nou este acuzat ca vine "prea constant" la program. In conditiile in care vine de doua ori pe luna, vede copilul doua minute cat ii spune ca nu pleaca cu el. Atat doar, ca mai nou ii este interzis copilului sa vorbeasca cu propriul parinte. Copilul nu ar urma sa doarma la tata ci doar sa stea cateva ore cu el. Tatal vine fara martori si mereu su speranta tampita ca poate la un moment dat mama. Mama refuza orice program impreuna cu ea si copilul, excluzand tatal pana si de la zilele de nastere ale copilului. Toate acestea pentru ca poate, pentru ca intregul comportament nu a avut in prezent nicio consecinta asupra ei. Deci credeti-ma ca in practica lucruile nu stau deloc roz pentru tati, din contra. Ah si era sa uit, mai demult era si "betiv" si se inventau situatii in care cica venea mirosind a alcool.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am scris şi în alt topic, poţi să ai relaţii excelente cu cineva fără a dormi unul la altul, experienţa mea de viaţă. La fel, există nenumărate cupluri divorţate, care sunt în relaţii civilizate, părintele plecat este primit cu ospitalitate, noile familii formate se înţeleg.Dar în aceste cazuri, s-au exclus din start reclamaţiile, plângerile, chemările în judecată, sustragerea de la plata pensiei alimentare.
Da, cu înţelegere se poate rezolva totul.
Melissa07, te rog dezvolta notiunea "'este alcoolic"".Se poate presupune ca ai divortat din acest motiv, ca cele doua instante au decis programul de vizitare in prezenta sau casa ta din acest motiv, ca la apel au fost demolate acuzele tale. E adevarat, nu prea mai ai ce face dupa apel, copilul este mic si împotrivirea ta la aceasta decizie se poate intoarce impotriva ta (sa fii acuzata de catre tata sau chiar de terti ca esti o mama care isi alieneaza copilul). De aceea te rog sa spui mai pe larg ce inseamna ""alcoolic"', poate sfaturile noastre vor fi mai pertinente si la obiect.
Va spun eu doamna Martonze, cu putina intelegere si buna credinta multe se pot rezolva. Dar cand unora le convine starea conflictuala sa-si explice nebunia, nu ai ce face.

agpas, cum tot ii acuzati pe altii de nebunie, va reamintesc ca nebunul nu simte niciodata nevoia sa-si "explice" nebunia, el este convins ca ceea ce spune este egal cu adevarul absolut. Va suna familiar?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In niciun caz nu cred ca intr-un conflict doar unul a greșit sau greșește, sau doar unul deține adevarul absolut și celălalt e completely wrong. In același sens, pot sa descriu zeci de calități reale ale unor mămici, chiar dacă au decis sa-și bată joc de foștii parteneri folosindu-se de copil. Asta nu înseamnă ca nu remarc și tot ce fac bine pentru copil, din contra. Acum dacă e sa va gândiți la calitatile și lucrurile bune ale tatălui copilul Dvs nu e așa Ca nu reușiți sa indicați nimic? Vedeți doamna ps, de aici ne dam seama cam cine e pe arătatura și cine poate nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Legea 257/2013 norme de aplicare proastasatului proastasatului As dori sa intreb daca aceasta lege, care aduce completari fostei legi 272/2004, are si metodologia de aplicare aparuta. Astfel, in mod discriminatoriu, noua ... (vezi toată discuția)
Urgent! nerespectare program vizita minor Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua, Am urmatorul caz si va rog sa ma ajutati cu un sfat. - parinti divortati in urma cu mai bine de un an. - tatal deschide proces pentru relatii ... (vezi toată discuția)