avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Activitate AndreaMarcht

Activitate AndreaMarcht

Discuție Amenda ratbv
Sâmbătă, 12.05.2018, m-am urcat în autobuz ( linia 22 ) de la stația Scriitorilor - aproape de Spitalul Județean de urgență Brașov. La ghișeul de unde se pot cumpăra bilete era închis și nici automat din acela nu era așa că m-am urcat în autobuz fără bilet. Două stații mai târziu, control. I-am explicat controlorului că nu am avut de unde să-mi iau bilet fiind închis la ghișeu, mi-a cerut să mă legitimez..lucru pe care l-am făcut. A scris ceva pe un bilețel și mi-a zis să ma prezint pe hărmanului 4 (?) pentru a plăti o amendă de 60 de lei.
Ce se poate face în privința asta? În condițiile în care nu am primit și nici semnat vreun proces verbal de contravenție este mai indicat să aștept o citație acasă? Ori cum trebuie procedat?
Mulțumesc!
Mama mea a decedat anul trecut ( nu din cauza unei boli profesionale ), iar eu, din câte am înțeles, pot obține pensie de urmaș după ea.
Întrebarea mea este : ce acte trebuie să depun și unde, în condițiile în care nu am găsit nicio informație disponibilă pe internet vis-a-vis de acest topic. Sunt studentă anul I.
P.S Mama nu era pensionară.
Răspuns la discuția SUCCESIUNE
Mulțumesc frumos.
De asemenea, moștenitorul care refuză succesiunea are probleme și în căsnicie, cel mai probabil urmând să fie dat afară din casa în care locuiește momentan cu soția, dorind astfel să vină să stea la noi. Este acest lucru posibil în ciuda faptului că nu are nimic pe nume aici?
Discuție SUCCESIUNE
Bună ziua,
casa în care locuiesc a fost proprietatea bunicilor mei. Aceștia au avut patru copii, inclusiv mama mea, aceasta din urmă locuind împreună cu aceștia până la moartea ei, anul trecut. De asemenea, tot anul trecut, a decedat și bunica mea.
Bunicul meu dorește să pună casa pe numele meu însă pentru asta, în primă instanță trebuie să aibă loc succesiunea după bunica, succesiune care este refuzată de către unul dintre moștenitori. Acesta dorește parte din casă în schimbul prezentării la notar pentru a demara succesiunea, amenințându-mă și pe mine cu bătaia în cazul în care nu renuț la partea mea în favoarea lui.
Se poate face succesiunea în ciuda faptului că unul dintre moștenitori nu este de acord? Ce costuri implică asta, mai ales în condițiile în care a trecut un an și jumătate de la decesul bunicii mele.
Mulțumesc.
Bună seara,
Casa în care locuiesc este întăbulată pe numele bunicilor mei.Alături de ei,trăiesc eu și părinții mei.Bunica a decedat acum o lună de zile,iar mama are o problemă de sănătate care îi pune viața în pericol.Odată cu decesul bunicii mele și conștientizării stării atât de grave a mamei,s-a ridicat problema unui contract de vanzare-cumpărare(dacă este posibil) în care să am eu drept de proprietate asupra casei. Mama mai are încă 3 frați,unul având certificat de handicap și care locuiește cu noi,ceilalți doi în deplinătatea facultăților mentale însă unul este un alcoolic declarat. Întrebarea mea e următoarea : se poate evita succesiunea având in vedere că nu ne-am înțeles niciodată bine cu ceilalți frați și nu au venit niciodată să-i acorde minimul de îngrijire atât bunicilor mei cât si fratelui lor bolnav? Cum se procedează ca să-mi poate lăsa mie casa fără să fie nevoie de semnătura moștenitorilor direcți după bunica ? Și ce fel de act de poate face pentru a nu putea fi atacat și contestat? Mulțumesc