avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VANZARE-CUMPARARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VANZARE-CUMPARARE

Bună seara,
Casa în care locuiesc este întăbulată pe numele bunicilor mei.Alături de ei,trăiesc eu și părinții mei.Bunica a decedat acum o lună de zile,iar mama are o problemă de sănătate care îi pune viața în pericol.Odată cu decesul bunicii mele și conștientizării stării atât de grave a mamei,s-a ridicat problema unui contract de vanzare-cumpărare(dacă este posibil) în care să am eu drept de proprietate asupra casei. Mama mai are încă 3 frați,unul având certificat de handicap și care locuiește cu noi,ceilalți doi în deplinătatea facultăților mentale însă unul este un alcoolic declarat. Întrebarea mea e următoarea : se poate evita succesiunea având in vedere că nu ne-am înțeles niciodată bine cu ceilalți frați și nu au venit niciodată să-i acorde minimul de îngrijire atât bunicilor mei cât si fratelui lor bolnav? Cum se procedează ca să-mi poate lăsa mie casa fără să fie nevoie de semnătura moștenitorilor direcți după bunica ? Și ce fel de act de poate face pentru a nu putea fi atacat și contestat? Mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2016
AndreaMarcht, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:52, 3 Iulie 2016
Nu se poate evita succesiunea dupa bunica.
Daca bunicul traieste, din cota de 1/2 a bunicii acestuia ii va reveni 1/4 iar restul de 3/4 se va imparti in mod egal intre cei 3 frati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire ellen_eco ellen_eco Buna ziua, as avea nevoie de o parere in legatura cu un drept de mostenire. 1. Suntem trei frati ( eu si inca doi frati). Mama traieste iar tatla a decedat in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire-persoana cu probleme de sanatate casutza casutza Buna ziua, Cum se procedeaza cu dezbaterea succesiunii si imparteala casa/terenuri in situatia urmatoare: mama si 3 fiice in viata,cu sotul decedat si un ... (vezi toată discuția)
Succesiune ely1987 ely1987 buna seara ma numesc Barna Elena si as avea si eu o problema am nevoie de o indrumare.Este vorba de casa mea parinteasca ,. in extrasul de carte funciara am o ... (vezi toată discuția)