Trebuie luat in considerare faptul ca un numar atat de mare de gandaci reprezinta un viciu aparent, pe care cu siguranta il puteati observa la inspectia imobilului, anterior contractarii.
Buna ziua! Care este regimul juridic al acestei organizatii si ce competente are ea? Obligatiile societatilor se refera doar la membri sau erga omnes, la orice societate care functioneaza in domeniu? multumesc!
Aceasta situatie in care se suprapune CCC2 peste CCC1 cum va arata in REVISAL? Se prelungeste suspendarea sau inceteaza suspendarea CCC1 si incepe suspendarea CCC2? daca e a doua varianta la ce data inceteaza CCC1, la ce data incepe suspendarea 2? multumesc!
Buna seara,
Am urmatoarea nelamurire : in timp ce doctrina accepta unanim posibilitatea unui CIM afectat de termen, CIM afectat de conditie, fie ea suspensiva sau rezolutorie este un subiect controversat.
Ca argumente pro afectarii unui CIM de conditie ar fi contractul de bursa privata sau perioada de proba (desi e privita ca o clauza de dezicere...?!)
Care ar fi argumentele contra posibilitatii unui CIM sa fie afectat de conditie?
Va aștept la dialog. O seara frumoasa :)
Dar...cum se manifesta efectul suspensiv de executare al apelului?
Citez din prof. Ciobanu "daca a fost formulata in termen (n.m. cererea de apel) preia efectul suspensiv de executare si deci hotararea de prima instanta nu va putea fi pusa in executare silita, cu exceptia celor care se bucura de executare provizorie de drept sau judecatoreasca"
mai mult decat atat, daca intreaga hotarare este executorie, care mai este rolul art. 448 pct. 2 ?
si de ce scrie in sentinta "executorie provizoriu de drept" ?
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta :
printr-o sentinta civila instanta de fond (sectia litigii de munca) a hotarat reintegrarea contastatoarei pe functia anterior detinuta si plata despagubiri egale cu drepturile salariale pana la data reintegrarii efective. parata a declarat apel impotriva acestei sentinte care este in faza de judecata la acest moment.
angajata solicita executarea hotararii.
se executa provizoriu plata drepturilor salariale conform art. 448 c.proc. civ?
daca da, cum se calculeaza aceste despagubiri tinand cont ca ele sunt datorate pana la reintegrare - care nu s-a petrecut?
care este relatia dintre 448 NCPC si art. 274 C. muncii coroborat cu art. 214 legea dialogului social?
Intr-adevar,raspunderea penala este conditionata de existenta personalitatii juridice.
va recomand, in acest sens, Decizia ICCJ 1/2016, complet pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, ref la sesizarea CAB sectia I penala. s-a ridicat problema daca intreprinderea individuala (constituita cf OG 44/2008) poate fi persoana juridica in sensul art. 135 alin (1) C. pen.
Se face o discutie interesanta despre personalitatea juridica si, implicit, despre sfera entitatilor care intra sub 135 C pen ca persoane juridice.
Buna ziua,
M-ar interesa care sunt procedurile pentru ca o scoala particualara sa dobandeasca personalitate juridica. Prin ipoteza, scoala este autorizata si acreditata sa functioneze, se declara a fi fara personalitate juridica motiv pentru care isi desfasoara activitatea sub egida unei fundatii (ca institutie juridica fondatoare si finantatoare) - spre exemplu, toate contractele de munca sunt incheiate cu fundatia.
Constatand ca indeplineste toate conditiile prevazute de ROFUIP (OMEN 5115/2014) in art. 6 alin. (2), printr-o hotarare a Fundatiei, se declara faptul ca scoala are personalitate juridica. Temporal, momentul este ales fara vreun criteriu.
este necesara indeplinirea unor formalitati pentru opozabilitate? ma gandesc la trecerea prin instanta (a carui document) sau inregistrarea in registrul asociatiilor si fundatiilor (pe OG 26).
care ar fi legislatia aplicabila?
Va multumesc!