marius_tita
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ionut Ion - numai aberatii ! Da comitetul, presedintele se ocupa de reparatii la partile comune : casa scarii, subsol, acoperis, eventual lift. Si daca sunt mai multe blocuri intr-o asociatie fiecare bloc trebuie sa aiba fonduri de reparatii si fond de rulment separat. E la mintea curcii, ...prea multa teorie pt. nimic. Ce este intre vecini e problema lor. A... ca se poate implica comitetul si presedintele este alta mancare de peste, dar nu cu bani din fondul respectiv. Eventual se pot folosi bani din fondul de rep. dar ulterior sa se puna banii la loc de proprietarii implicati.
marius_tita
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Noua lege a asociatiilor prevede sa se faca regulamentul blocului, era si un termen pana cand sa se adopte, tocmai pt. aceste fapte. Presedintele nu stie asta ? L-ati facut ? si l-ati adus la cunostinta locatarilor ? Apoi incep masurile....poitie, etc.
Buna Ziua
Intradevar, "asociatia" cum ii spuneti d-vs, ( Asociatia = totalul de proprietari din bloc, deci mai corect conducerea asociatiei, adica presedintele si membrii din comitet, administratorul fiind angajat, care face ce ii spune comitetul), nu are atributii in acest sens. Etajul 4 este ultimul ? Daca da, atunci faceti-i si d-vs o bucurie si montati-va robineti pe coloana si lasati-o fara apa. Poate sa va dea ea in judecata, la cum merg treburile pe la tribunale.....In ce il priveste pe Adam Grecu - care pierderi de apa ? banuiesc ca fiecare locatar are apometre si atunci persoana care va inunda o face pe banii ei, deci discutie fara sens. Faceti poze de fiecare data, strangeti documente, poate or sa va fie de folos in viitor, pot sa va ajute si presedintele, comitetul si adm. , totul e numai sa fie bunavointa.
Da dar costul cu incalzirea e f. mare si nu mai renteaza. Cu cat sunt mai putini bransati la termoficare, cu atat creste costul caldurii. Mai bine te iei dupa turma si iti montezi centrala. Pana la et. 10 se pierde multa caldura, care este inregistrata la gigacalorimetrul blocului, deci sunt costuri mari. In acest caz ar trebui ca fiecare locatar de pe coloana sa plateasca o cota parte catre CET, deoarece si coloana respectiva ii incalzeste ap. Ca sa nu mai spun ca ar trebui ca fiecare sa inveleasca si sa izoleze respectiva teava. E complicat . In rest Lungdan aveti dreptate.
marius_tita
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Aiureli. Teava e in administrarea fimei de gaz. Cu ei faceti proiect, si toate demersurile. Povestea cu cota parte a cazut. Cele 3 apartamente cu ce se incalzesc ? Eventual trebuie sa luati o aprobare de la Asoc de proprietari, care sunt obligati sa v-o dea. Cine v-a spus ca trebuie sa luati semnaturi de la cei 17 vecini ? N-am mai auzit de mult, Asta a fost odata. Vedeti noile reglementari si legea. Am facut parte din comitetul asociatiei mai multi ani si stiu de multe cereri de debransare si montare de centrale dar n-am mai auzit de semnaturi ale vecinilor de peste 10 ani. Deci cererea de debransare se da doar de la asociatie, cu conditia ca in schimb sa se specifice sursa noua de caldura. nu deloc, cum e cazul d-vs. Cum acest pas a fost facut dar ilegal, deoarece dupa cum v-am spus, trebuia sa se monteze o noua sursa de incalzire a ap. nu mai trebuie sa cereti nici de la asociatie aprobare. Cred ca e cam vraiste in acea asociatie. Mergeti la firma de gaz, proiect, montare verificare, etc si buna ziua coloana e a lor nu a unor persoane fizice. Nu va luati dupa toate mustele, toti habarnistii si escrocii.
Succesuri cum zicea tot o habarnista contemporana.
marius_tita
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimate Adam Grecu
In privinta activitatii asociatiilor de proprietari unde exista o lege, ca si in alte cazuri unde exista legi, nu ne dam cu presupusul de gen nu cred, mi se pare....etc Cine vrea sa creada merge la biserica.
marius_tita
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua
O asociatie mamut e cea mai mare prostie. Daca nu aveti un control asupra cheltuielilor blocului d-vs si asupra strangerii fondurilor pt blocul d-vs pt diverse situatii, ce sa mai spun..... De cand dureaza aceasta treaba ? Macar aveti un cenzor al blocului d-vs, care sa controleze activitatea acestei asociatii mamut ? Se profita de indolenta si nepasarea oamenilor. Strangerea de fonduri pt anumite reparatii se hotarasc in Ad. Generala cu majoritate de voturi si consemnate in registrul de procese verbale. Exista asa ceva ? Alta mare prostie : nu stiti nici pana acum ca presedintele, administratorul, femeia de serviciu, eventual un instalator sunt platiti din banii d-vs si nu invers, deci aceasta individa nu e pe feuda lu' ma'sa ? ( scuzati limbajul), deci aveti dreptul de a cere in scris si cu nr de inregistrare bineinteles, orice orice nelamurire, iar ea are obligatia sa va raspunda tot in scris ? Fondurile de reparatii se pot strange pt anumite lucrari sau pt. defectiuni accidentale ce se pot ivi dar cu aprobarea locatarilor si nu se pot folosi in alte scopuri, altfel se cheama deturnare de fonduri ( de ex. sa se plateasca facturi sau alte cheltuieli care nu sunt reparatii), la fel si cu fondul de rulment, cu care nu se pot plati decat facturile furnizorilor.
Faceti-va asociatie separat cat mai repede altfel veti avea mereu probleme si batai de cap.
Succes
marius_tita
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimata d-na Gabriela Stanescu
Eu am o vorba, preluata bineinteles : teoria ca teoria, practica te omoara. Cine plateste toate cele propuse de d-vs ? Nu mai vorbesc de timpul pierdut. Incercati sa dati solutii practice. Furnizorul de apa citeste contoarul general, nu contoarele individuale ( asta se intampla doar la case, acolo se deplaseaza intrucat este contract direct intre parti ). La blocuri nu sunt astfel de contracte ( Contractele se fac cu asoc. de proprietari ) si se evita tocmai de asta sa nu-si bata capul cu tot felul de situatii si de nebuni si rau platnici. Ei citesc contoarul general pe bloc si fac factura, restul e bucatarie interna a asociatiei, sa-si bata ei capul. Daca persoana respectiva a fost plecata cativa ani, sigur nu s-a mai facut verif. metrologica si deci nu poate contesta consumul "exagarat", nu se va deranja nimeni sa faca pe detectivul gratis si cu o gramada de timp pierdut. Dupa cum am mai spus, ca si proprietar, pe langa drepturi, mai ai si obligatii. Delasarea si indolenta costa. Acum exista o gramada de moduri de a tine legatura si se poate coresponda pe orice subiect, in toata lumea. Sotia este adm la 2 blocuri, are situatii la fel, cu proprietari plecati dar ii transmit citirea apometrelor si banii in contul asoc. Trimit vecini sau rude si fotografiaza apometrele, etc.. Deci se poate. E o vorba romaneasca " daca nu casti ochii, casti punga"
marius_tita
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Ca fost membru de comitet va pot spune urmat. :
1. Aveti verificarea metrologica la zi ? trebuie sa aveti si certificatele respective. Cine face citirea apometrelor in bloc ? O firma, adm., sau faceti autocitire ? Cand s-a citit real ultima data ? Pe perioada cat ati lipsit, cei 6 - 8 metri..etc lunar s-au pus din burta ? Daca va curge un firicel de apa de ex. la WC, consumul poate sa fie si cu 3 - 4 mc mai mult pe luna si chiar mai mult.
2. La asociatie ar trebui sa fie un istoric cu citirile din urma pe cativa ani. De-aia sunt calculatoare sa se faca evidente. La mine in bloc se gasesc in calculator consumurile de apa individuale si pe apometre pe ani de zile din urma, la d-vs exista asa ceva ? Luati la intrebari pe adm., si pe presedinte. Chiar daca se pune din burta consumul pe 1 luna sau mai multe, se regleaza la citirea corecta. Am avut si noi cazuri dar de 40 mc, dar n-au fost probleme, proprietarul le-a recunoscut fara dubiu si a platit.
3. Consumul pausal se pune in urma hotararii adunarii generale si aprobate de aceasta (si la cat se ridica acesta 3,..4..,mc...etc) Nu se pune consum pausal ca asa vrea adm. sau presedintele si asta numai daca nu se fac citiri - locatarul nu deschide usa sau daca verificarea metrologica este expirata. Se mai fac corectii la diferentele valorilor indexului de la apometrul general cu indecsii apometrelor individuale ( acestea nu bat niciodata la fel ). De ex. am avut diferenta de 100 mc pe bloc si asta se imparte la toti locatarii. De ce ? Unii fura apa. Asta e la gramada.
4. Daca lucrurile nu stau asa,mai este si indolenta d-vs,,pe langa drepturi mai aveti si obligatii. Nu aveti scuze ca ati fost plecata....etc. Facturile trebuie platite lunar.
5. Facturile nu se platesc cu scuze gen "mi se pare", " nu cred"....etc. Aici nu e pe crezute, credeti la biserica cum spunea cineva.
6. N-aveti dacat sa faceti pe detectivul. Faceti cereri numai in scris cu nr. de inreg. si sa va dea raspuns tot in scris. Sunt obligati prin lege
7. Tineti-va evidenta d-vs la apometre, chiar si la curent, chiar daca e sacaitor dar nu veti mai avea dubii si veti tine lucrurile sub control. Va doresc succes.