Buna ziua, un salariat ce lucreaza 20 ore /saptamana ,80 ore pe luna , 2 ore pe zi de luni pana vineri si 10 ore sambata , cand solicita concediu de odihna 15 zile cum este pontat ziua de sambata , CO sau prezent. Multumesc
buna ziua,
unui salariat care iese la pensie ,angajatorul ii ofera o prima de pensionare (prevazuta in contractul colectiv de munca) la nivelul unui salariu de baza a salariatului, intrebarea este daca aceasta prima este impozabila sau se considera ajutor ?
buna ziua,
sunt mama unui tanar de 21 care a fost diagnosticat cu schizofrenie si este internat la un spital de masuri de siguranta,deoarece era violent si refuza sa urmeze tratament,doresc ca dupa 1 an de internare sa il iau acasa pentru ca acolo nu este mediul bun pentru a trai cu conditia sa
urmeze tratamentul acasa,intrebarea mea este:
are dreptul la vreo pensie de handicap,sau de urmas ,tatal lui a decedat cand el avea 11 ani,cu acest diagnostic nu o sa il angajeze nimeni.
multumesc! astept raspuns de la dv
am un salariat care are contract de munca de 2 ore,de la functia de baza unde are contract de munca de 8 ore ia incetat contractul cu art 65 (1),pentru a beneficia de indemnizatia de somaj cu ce art.pot sa ii incetez contractul pentru a beneficia de somaj?cu art 65 (1) nu pot pentru ca nu pot desfinta functia, am mai primit o sugestie cu art 61 (d) ce implica aceasta? conteaza cu ce art ii inceteaza contractul la al II lea angajator?va rog sa imi respundeti urgent
multumesc
buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati ,pe 1 sept.am depus o plangere la politie impotriva unui parinte ,copilul lui si cu fiul meu au avut unele divergente ,care la batut pe fiul meu am si adeverinta medical si certificat medico-legal,vatamarile corporale nu au fost foarte grave cu toate ca stau cu frica la fiecare durere de cap si simptom mai ciudat pentru ca a fost lovit in cap iar doamna doctor mi-a spus sa nu ii fac tomograf sa nu il iradiem doar daca va apare vreun simptom care sa ne indice ca este nevoie de tomograf.
plangerea a ajun la judet a venit inapoi la sectia de politie din oras a avut loc confruntarea intre noi(eu mama si fiul meu de 14 ani),care nu a fost prea civilizata din partea acelui parinte care nu prea recunoaste multe eu vreau sa imi mentin plingerea ,a ramas ca dl politist sa ii ia o declaratie scrisa martorei noastre si parintelui vinovat si cica ar mai urma o confruntare.intrebarea mea este daca puteti si vreti sa ma lamuriti ce urmeaza si ce trebuie sa scriu eu pe plangerea mea eu nu vreau decit dl respectiv sa plateasca o amenda sa nu mai ridice mina altadata asupra unui copil lipsit de aparare precum este al meu care este orfan de tata.ce trebuie eu sa mai fac si care este mersul mai departe,dl respectiv a zis ca tura urmatoare vine cu un avocat la confruntarea de la politie este legal ?si ce rol are acolo doar nu suntem la judecatorie.va multumesc