avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Activitate Dainelli

Activitate Dainelli

În anul 2011 am înființat un PFA la normă ,la recomandarea contabilei, pe care nu am reușit să-mi desfășor activitatea și nici nu am avut venituri vreodată.
Primul an și primul trimestru din anul doi, l-am achitat din buzunarul meu, în speranța că îmi voi începe activitatea, dar nu s-a întâmplat asta, ulterior acumulânduse foarte multe datorii pe care neavând bani să le achit, nu am mai avut posibilitatea să-l pot închide. (Nu mai aveam bani deloc, abia trăiam de pe o zi pe alta)
Credeam că a fost închis din oficiu, însă am aflat că există și în ziua de azi, dar acum este în sistem real. Eu am așteptat ani de zile să mi se prescrie acele "datorii" și să-mi pot recăpăta viața.
În Octombrie 2021, am crezut că s-au prescris de vreo 2-3 ani, pentru că de mulți ani de zile nu am mai primit niciun semn de la ANAF, așa că m-am angajat și am început să lucrez cu forme legale, contribuind cu taxe la stat.
Pe data de 13.04.2022 m-am trezit cu poprire pe contul de la ING. Am căutat să văd dacă mai există datorii la ANAF, iar acestea încă există.
Nu înțeleg de ce, azi, ING s-a grăbit (fără a avea acordul meu), să trimită banii pe care îi aveam în cont către contul ANAF-ului. Este legal ce au făcut?
Eu am termen 15 zile să contest acea decizie de înființare a popririi.
Vineri, am depus prin SPV declarațiile pe 0 din 2016 până în prezent. Am fost la ANAF, dar oamenii de acolo nu prea sunt de cât ajutor aș avea nevoie, simt că au unele rețineri. Deși le-am spus situația reală, îmi spun că voi avea de plată din urmă (anii ce ar fi trebuit să fie prescriși).

Ce ar trebui să fac pentru a avea o viață normală? Am greșit când am vrut să intru în mediul afacerilor, fiind nepregătit, necunoscând ce înseamnă PFA la normă și părăsit de colaboratorii cu care urma să am activități comerciale.
Nu sunt un rău platnic! Vreau să plătesc taxe doar pentru ceea ce muncesc.

Ce mă sfătuiți să fac? Orice sfat în cunoștință de cauză este bine venit!

Vă mulțumesc anticipat!
Bună seara.. am o curiozitate, mai exact.. dacă un PFA poate să fie radiat din oficiu!? Dacă se poate.. în ce condiții ? Mulțumesc anticipat pentru răspuns !
Eu am un PFA, vreau să-l închid până la sfârșitul anului, nu am avut niciun fel de activitate pe el, de acolo sunt și aceste datorii.. deși am plătit peste 2000 Lei, sperând că va avea loc o regularizare și nu voi acumula datorii. Contabila mi l-a făcut pe normă de venit, eu nu m-am priceput și oricum știam că încep o serie de colaborări ..nu mă gândeam că se ajunge aici. S-au amânat colaborările.. până nu au mai avut loc deloc și .. am ajuns cum am ajuns. Eu când am aflat că ea nu a mai depus declarațiile, deja trecuseră 2 ani și trebuia plătită o amendă de 500 Lei.. chiar nu îmi permit să mai plătesc așa ceva . Acum se fac cam 5 ani.. Având conturile blocate nici nu mai am ce activitate să am pe el. Dacă aveți vreo recomandare, oricare ar fi.. poate fi de mare ajutor. Mulțumesc pentru orice răspuns!
Răspuns la discuția Păstrare acte PFA după radiere?
Din ce știu eu, după 1 an, pot fi predate la arhivele naționale.
Interesează-te acolo, succes !!!
Bună ziua, am și eu o întrebare pentru că nu sunt lămurit pe deplin..
Am datorii la ANAF, dar nu am nicio șansă să le plătesc. Mai precis.. sunt niște datorii obținute din neglijență, nu pentru că nu mi-aș fi plătit taxele.
Îmi tot vin somații cu executare silită, de mai bine de un an am conturile blocate.. și se tot adună datoriile. Decât să mă angajez pe 1200 lei .. și să primesc 600 ..sau cu cât rămân, mai bine lucrez cultiv cartofi și cresc niște găini. Eu nu am niciun fel de avere.. nu m-am împrumutat niciodată nicăieri. Ce se va întâmpla cu aceste datorii?? Se vor prescrie vreodată ..măcar o parte din ele? Se poate ieși cumva din această situație? Nu văd nicio soluție la această problemă :( . Sunt condamnat să rămân toată viața în această situație?
Principala problemă este că nu am bani să plătesc mai nimic.. sunt zilier și abia trăiesc de azi pe mâine.
Discuție Faliment PFA
Am un PFA din 2011, la care am plătit în primul an și în primul trimestru din anul 2 taxele, apoi nu am mai depus nici declarații și nici nu am mai plătit nimic. Am deschis acest PFA pentru un proiect care.. nu a mai început niciodată, mai precis, nu am încasat nici măcar 1 RON pe el. :sorry:
Am avut mai multe ocazii de a mă angaja, dar nu îmi pot folosi un cont bancar pentru că este poprit și nici nu pot deschide altul. S-au adunat ceva datorii la stat de care aș vrea să scap. Am primit un sfat să depun toate declarațiile pe 0 și să plătesc o amendă de 500 RON, însă nici această amendă nu mi-o pot permite. Știu și faptul că un PFA răspunde cu averea personală, dar eu nu am nicio avere..
Aș dori un sfat.. cum aș putea proceda să-mi recapăt "libertatea fiscală".. Se poate intra direct În faliment? Cât durează? Ce trebuie să fac mai întâi? Voi mai avea probleme după acest faliment? :(
Celor care doresc să mă ajute cu un sfat, le mulțumesc din suflet !