Dupa grila -in functie de locul unde sint amplasate casa si terenul(central,la limita cu extravilanul,etc)si in functie de avansul platit.Ex.la 20.000 euro avans-s-a platit cu totul aproximativ 200 euro la notar.
Nu exista grad de rudenie intre socru/soacra si ginere/nora,acestia sint rude prin alianta.
1.Nu .Donatia trebuie sa fie autentica pentru a fi valabila(ad validitatem).Avocatul poate doar atesta acte ,fara a putea autentifica inscrisuri.
2.Se citeaza in mass media,intr-un ziar de mare tiraj national,sau daca se ajunge la judecata,in cazul in care partile nu se inteleg si se face succesiune si partaj ,la usa instantei(este o procedura specifica de citare ).In mod normal,la notariat se declara toti succesorii cunoscuti ai defunctului,iar ei sint citati prin mijloace specifice.
3.Da.La Camera Notarilor se poate verifica de catre cel care are calitate (sau cel care demonstreaza ca ar putea fi un potential mostenitor),sa ceara succesiunea,daca s-a deschis succesiune in urma unei persoane decedate,chiar daca persoana nu cunoaste componenta masei succesorale.
4.Da,poate veni ulterior cu pretentii !Iinsa daca procedurile de citare au fost corecte,dezinteresul lui fata de defunct si averea acestuia il vor decadea din drepturi,bineinteles pina la proba contrara in instanta(ex:ar putea sa ceara anularea certificatului de mostenitor in instanta)
Certificatul de mostenitor este titlu de proprietate pentru persoana in favoarea careia s-a emis.Cu certificatul de mostenitor si cu actele autorilor acestuia(actele de dobindire a terenului si constructiei de catre bunici )faceti cadastru si intabularea.
Scuze,mi-am dat seama de eroare imediat!
Art. 4 C.fam
Barbatul se poate casatori numai daca a implinit varsta de optsprezece ani, iar femeia numai daca a implinit saisprezece ani. Cu toate acestea, pentru motive temeinice, se poate incuviinta casatoria femeii care a implinit cincisprezece ani. Incuviintarea se poate da de Comitetul executiv al Consiliului popular al municipiului Bucuresti sau al judetului in cuprinsul caruia isi are domiciliul femeia si numai in temeiul unui aviz dat de un medic oficial.
Parerea mea e ca,daca, te casatoresti,chiar si la 16 ani,ai face cea mai mare greseala din viata ta,greseala pe care o sa o regreti toata viata!Habar nu ai, cite lucruri,sentimente frumoase ai sa pierzi si cite dezamagiri o sa ai!Casatoria este o institutie cit se poate de serioasa ,nu este o alternativa la alta situatie.Mentinerea casatoriei pune probleme si oamenilor cu experienta,iar cu experienta ta,sigur nu o sa iasa ceva bun!Gindeste-te foarte bine!Mergi la scoala,traieste-ti prima dragoste,incearca sa mentii linia de plutire si nu o sa regreti!Sper sa iei decizia cea mai buna!Succes!
Nu,nu se poate interpreta asa!Trebuie intrunita o noua adunare generala a salariatilor,cf.art.224 alin.2 c.muncii prin care va fi desemnat un nou reprezentant,cu votul a cel putin jumatate din numarul total de salariati.Cf.art.225 alin.4 c.muncii "durata mandatului reprezentantilor salariatilor nu poate fi mai mare de 2 ani".Puteti fi i ales din nou, insa aceasta trebuie sa se faca prin vot cf.224 alin.2 c.muncii,pentru un nou mandat de maxim 2 ani.
Insolventa este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor exigibile.
Art. 26 Legea 85/2006
(1) Procedura va incepe pe baza unei cereri introduse la tribunal de catre debitor sau de catre creditori, precum si de orice alte persoane sau institutii prevazute expres de lege.
.............................................................................
Art. 27
(1) Debitorul aflat in stare de insolventa este obligat sa adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispozitiilor prezentei legi, in termen de maximum 30 de zile de la aparitia starii de insolventa.
(2) Va putea sa adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispozitiilor prezentei legi si debitorul in cazul caruia aparitia starii de insolventa este iminenta.
(3) Cererile persoanelor juridice vor fi semnate de persoanele care, potrivit actelor constitutive sau statutelor, au calitatea de a le reprezenta.
(4) Introducerea prematura, cu rea-credinta, de catre debitor a unei cereri de deschidere a procedurii atrage raspunderea patrimoniala a debitorului persoana fizica sau juridica, pentru prejudiciile pricinuite.
Este corecta afirmatia ca atit debitorul cit si creditorul pot cere deschiderea procedurii insolventei.
Da,eu cred ca puteti face o cerere de partajare,mai ales daca mai sint si alte bunuri mobile si imobile in masa partajabila.Pina la pronuntarea unei hotariri judecatoresti prin care sa se constate contributia de 100% a uneia dintre parti,imobilul este bun comun,deci supus oricind partajului.Cereti atribuirea imobilului in totalitate si faceti dovada cu actele respective.E o modalitate f.buna de a scuti o gramada de bani.Succes!
Concedierea este posibila numai in anumite conditii,care, daca nu sint indeplinite,face ca aceasta sa fie anulabila in instanta si mai mult decit atit,poate duce la plata de catre angajator a unor despagubiri usturatoare catre angajatii concediati,uneori chiar la repercursiuni grave asupra firmei atit financiar cit si "de imagine".Angajatorul ,nu poate concedia angajatii fara motiv,ci doar pentru motive temeinice,relevate prin acte scrise si care sa dovedeasca temeinicia concedierii.