Buna seara !
Exista o conventie intre o institutie si o fundatie. In aceasta conventie de colaborare este specificat faptul ca institutia suporta cheltuielile cu utilitatile pentru un spatiu al fundatiei, pus la dispozitia institutiei, in care fundatia presteaza servicii sociale pentru institutie. Facturile cu utilitatile se emit pe fundatie. Este suficient ca fundatia respectiva sa plateasca facturile si sa vina cu chitantele ca institutia sa-i deconteze prin caserie c-val utilitatilor sau fundatia respectiva trebuie sa refactureze utilitatile iar institutia sa le platesca cu Op ?
Va rog, daca se poate, sa ma luminati :( si cu un text din legislatie pentru acest caz.
Multumesc frumos.
Buna ziua.
Daca doua persoane aflate intr-o relatie de concubinaj cumpara un imobil impreuna in cote de 70/30 ulterior se casatoresc si persoana care detine 70% are un copil din alta casatorie. Dupa ce aceasta nu va mai trai, ce cote-i revin copilului si ce cote sotului ? Exista o solutie ca sotul supravietuitor sa nu fie dat afara din casa ? Care ar fi aceasta ?
Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este data valutara de care se tine cont la decontarea deplasarilor externe ? Din cate stiu eu este data acordarii avansului. Care este textul de lege care reglementeaza acest aspect ?
In situatia in care investitiile, respectiv, izolatii, instalatii electrice, geamuri, usi au fost realizate in anul 2011 - 2012 si sunt facturi pe el respectiv, cab. av. cu care am incheiat contract de comodat si are sediul la mine, exista un termen legal de prescriptie asupra pretentiilor care ma poate ajuta? Precizez ca nu intentionez sa nu-si recupereze o parte din aceste investitii.
Va multumesc inca o data.
Buna ziua,
Referitor la intebarea initala, va rog frumos sa ma indrumati si sa-mi spuneti daca in cazul in care doresc sa vand acel apartament, la care concubinul a investit, sa nu fie nula vanzarea, strebuie stabilit inaintea incheierii contactului de vanzare suma de bani care i s-ar cuveni ca urmare a investitiilor suportate financiar de el ?
In primul rand va multumesc frums pentru promtitudinea cu care a-ti rasuns.
El pretinde valoarea intregii investitii + jumatate din plusul de la sporul de valoare in cazul in care va fi.
In urma cu 3 ani tatal meu a murit iar eu am vandut o casa si am cumparat un apartament din acei bani. Deja eram intr-o relatie de concubinaj de cativa ani. Concubinul a investit in acel apartament eu nemaiavand bani. Daca se vinde apartamentul concubinul meu solicita toata suma investita de el acum cativa ani. Precizez ca in apartament am locuit amandoi in aceasta perioada. Acum are dreptul sa-si recupereze intreaga suma investita ? Daca apartamentul se vinde cu un alt pret decat cel de cumparare, firesc mai mare datorita investitiilor facute , cum se impart banii ?