avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Activitate tcvs

Activitate tcvs

Multumesc mult. Dar just in case, are ceva sa imi reproseze politistul de frontiera sau sa nu ne lase sa trecem daca am documentul nesemnat?
buna ziua. urmeaza sa plec in vacanta cu fratele meu in paris, iar parintii mei au fost la notar si au intocmit procura/imputernicirea de a-l acoate din tara pe acesta, el avand 17 ani.

Notarul le-a spus sa nu semneze documentul care le-a ramas lor, insa o cunostinta de la politia de frontiera mi-a spus ca trebuie semnata, iar o alta a fost in strainatate si a semnat toate cele 3 exemplare.

Intrebarea mea este - trebuie sau nu semnat documentul respectiv?
Buna ziua.

La finalul lunii aprilie, am incetat contractul de munca cu fostul meu angajator. Insa acesta nu doreste sa imi plateasca cele 6 zile de concediu castigate in cele 4 luni muncite in acest an.

In perioada 13-28 aprilie am muncit remote din Bucuresti, deoarece urmam niste cursuri. Pentru ca am demisionat, din ciuda, angajatorul nu vrea sa imi dea nici bonurile pentru luna aprilie, deoarece acesta spune ca bonurile sunt doar pentru cei care au muncit in Iasi, insa in luna martie acesta mi-a platit bonurile pe toate zilele lunii (desi jumatate din luna am lucrat in afara localitatii). Pot utiliza acest argument pentru a-l face sa mi le plateasca, sau pot sa il presez cu faptul ca din moment ce mi-a aprobat sa lucrez remote din Bucuresti, perioada a fost deplasare si sa imi plateasca diurna (nu am ordin de deplasare, doar o cerere in care mi se aproba sa lucrez din Bucuresti).

In ceea ce priveste zilele de concediu, acesta le-a introdus deja in contabilitate, cum ca eu mi le-am luat, insa nu vreau eu sa le recunosc. Ba chiar apare o cerere de concediu care nu este scrisa de mine, si nici nu am facut cerere online pentru concediu. Aceasta fapta poate fi incadrata ca abuz sau fals si uz de fals?

De asemenea, sunt multe alte nereguli care s-au intamplat in respectiva firma: intarzieri repetate ale salariilor si ale bonurilor, banii pe concediu nu se virau inainte de a intra in concediu, si dobanzile pentru aceste intarzieri nu au fost platite nici pana acum.

Ce pot face ca sa il fac sa plateasca drepturile financiare cuvenite? Inspectorul de la ITM va sesiza politia daca va observa ca acea cerere este un fals? Mentionez ca totusi nu doresc ca respectivul sa fie anchetat de politie pentru 600 lei, mai ales ca are copil mic.

Si inca ceva. Pe perioada in care am lucrat in Bucuresti, mi s-a cerut sa fac si ceva munca din teren (si am facut, chiar daca munca mea este de tip office), si de asemenea din recunostinta ca mi s-a permis sa urmez acele cursuri la Bucuresti, am mai facut ore suplimentare (pentru care nu am dorit remuneratie). Insa cand am mentionat acest lucru in conversatia cu fostul angajator, acesta mi-a aratat in fisa postului „Disponibilitate la deplasari si ore suplimentare”, ca si cum as fi fost obligat sa fac acele lucruri, ba chiar fara plata suplimentara. Imi puteti spune care legi indica faptul ca nu poti fi obligat sa faci ore suplimentare si teren daca jobul tau e office?

Si cel mai important, cum il fac sa cedeze? Ii dau inca un ultimatum? Deja i-am transmis o cerere in care cer amiabil sa imi plateasca drepturile cuvenite (600 lei)? Sau sa trec la fapte si sa fac plangere la ITM si eventual Politie?
Buna ziua. Mi-am incheiat recent activitatea la o firma, insa seful nu vrea sa imi plateasca cele 6 zile de concediu castigate. Imi puteti spune ce lege sa ii arat ca este obligat? El spune ca nu mi-am facut treaba, insa am executat toate taskurile, chiar daca unele nu corespundeau cu fisa postului.
De asemenea, au existat intarzieri salariale (si nu s-au platit dobanzile), nu a virat salariul inainte sa intru in concediu (el platea ca si cum as fi la serviciu - ca cica asa se face), a facut presiuni pentru a face ore suplimentare (inca am mesajele si emailurile). Imi puteti spune exact legile care sa ma ajute sa il presez? Eventual un template pentru plangere la ITM in cazul in care nu cedeaza ?
Bună ziua. Situația mea este următoarea. Angajatorul dorește ca eu să fac curat în tot biroul, deși în fișa postului scrie că eu trebuie să curăț doar spațiul meu de lucru. Dacă acesta formulează un regulament de funcționare internă prin care specifică faptul că toți trebuie să curățăm biroul, suntem obligați să o facem, sau este o regulă abuzivă?
Multumesc, dar aici nu poate fi vorba de discriminare pe baza de sex. Amandoi suntem barbati.
Bună ziua. Tatonările unui coleg de serviciu par că vor să mă împingă să mă demisionez. Unele acțiuni chiar par a fi de o astfel de natură. Doresc să știu dacă îl pot acționa în judecată pentru hărțuire morală. Am văzut că angajatorii sunt de obicei chemați în judecată pentru acest motiv, însă conflictul nu poate fi rezolvat de șefi, deoarece respectivul angajat este preferatul lor. În caz afirmativ, îmi puteți menționa exact articolul pe care să îl utilizez în cererea de chemare în judecată, sau dacă mă puteți ajuta cu orice altceva?
Ideea este ca oricum nu doresc sa mai raman la actualul loc de munca. E horror. Sunt in cautarea unui job nou. Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra,
Multumesc foarte mult pentru raspuns si pentru promptitudine. Pot de asemenea sa refuz sa particip la sedinte, daca acestea au loc dupa ce mi-am terminat eu programul?
Bună ziua. Situația mea este următoarea: firma doreşte organizarea unui training după orele normale de program, şi mă ameninţă cu codul muncii dacă nu mă prezint. Menţionez că eu oricum nu lucrez cu normă întreagă.