avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Activitate stoica_valentin9000

Activitate stoica_valentin9000

Multumesc mult pentru raspuns! Notara nu stia aceasta lege si datorita dumneavoastra ne-a acceptat vanzarea fara dezmembrarea terenului. Sarbatori fericite!
Buna ziua! Doresc sa cumpar un teren care este 2000mp intravilan si 700mp extravilan in aceeasi curte. Vanzatorul propune ca pentru a scapa de procedura vanzarii unui teren extravilan (preemptiune) sa ne doneze terenul extravilan odata cu cumpararea terenului intravilan. Este legal? Ce riscuri sunt implicate? Multumesc mult pentru ajutor!
Discuție Denunt politie
Daca cineva face un denunt la politie, are asigurata protejarea identitatii fata de denuntat? Multumesc
Buna ziua! Am facut o sesizare la primaria sectorului 6 in ceea ce priveste spatiile de colectare a gunoaielor(ghene) necorespunzatoare, deoarece sunt focare de infectii, iar ca raspuns, prin Politia Locala a sectorului 6, primaria a somat asociatia de proprietari a blocului meu sa "respecte conditiile legii"(fara nici o baza legala). Am sapat pe internet si am gasit OUG 21/2002 care spune ca responsabilitatea primarului ar fi "realizarea unor sisteme moderne de colectare, depozitare, transport şi prelucrare a deşeurilor şi gunoaielor; amenajarea unor locuri speciale de depozitare în fiecare localitate", iar asociatia este obligata cu "depozitarea reziduurilor menajere şi a gunoaielor numai în locurile special amenajate de autorităţile administraţiei publice locale".
Acum intrebarea mea este ce pot face in momentul de fata pentru a obtine un rezultat?
Incerc doar sa-mi cer dreptul asigurat prin constitutie la un mediu curat! Va multumesc anticipat!
M-ati lamurit. Va multumesc pentru timpul acordat!

Ionut.ion a scris:

Daca inundatia s.a intamplat din cauza unei avari si proprietarul afectat nu doreste nici.o discutie pe aceasta tema, nu solicita nici.un fel de despagubiri, in speta- aducerea peretilor afectati la starea initiala, cu toate ca proprietarul "vinovat" doreste asta... e problema dumnealui. Vinovatul* este obligat sa repare instalatia defecta ce a cauzat avaria si sa plateasca eventualele reparatii la vecinii, afectati, asta daca le solicita...Daca nu...sa fie sanatosi.
Proprietarul si nu chiriasul trebuie sa faca aceasta solicitare. Si avaria sa fie cauzata de o teava a instalatiei proprii a proprietarului, nu sa fie teava comuna ( daca e teava comuna trebuie sa intervina asociatia)

Contractul stipuleaza faptul ca proprietarul trebuie sa mentina instalatia sanitara functionala in conditiile legii, iar proprietarul aduce in vedere faptul ca reparatiile locative trebuiesc platite de locatar, respectiv chirias. De aceea incerc sa aflu daca in urma utilizarii normale a bateriei, inlocuirea acesteia reprezinta reparatie locativa sau nu. Multumesc pentru raspuns!

Ionut.ion a scris:

Depinde de intelegerea stipulata in contract.
In general e treaba proprietarului daca s.a defectat din cauza uzuri, era invechita...daca era noua si s.a defectat din vina chiriasului...o plateste...
Vedeti ce scrie in contract legat de eventualele defectiuni ale instalatiei, aparatelor, etc., pe timpul chiriei...

Apartamentul inchiriat a fost inundat, iar proprietarul nu vrea sa se implice in discutiile cu vecinul in cauza. Din aceasta cauza incerc sa aflu daca are o obligatie in acest sens. Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua! As vrea sa stiu cine are obligatia platii unei baterii de apa in cazul defectarii acesteia. Chiriasul sau proprietarul? Multumesc
Buna ziua! As vrea sa stiu cine trebuie sa discute cu vecinul de deasupra in privinta reparatiilor in cazul unei inundatii? Are chiriasul obligatii in aceasta privinta?