Da, sunt liberat conditionat din 2011,iesit din perioada de proba.In hotararea definitiva scrie, citez: ,,In temeiul art.71 Cod Penal, pe durata executarii pedepsei, inculpatului i s-a interzis si exercitiul drepturilor, prevazute de art.64 Cod Penal. ''
pot face o actiune in despagubire pentru ca mi s-a interzis sa imi exprim votul?Nu mi s-a spus decat ca figurez in baza de date cu interdictie.Mentionez ca am votat la ultimile alegeri , inclusiv cele prezidentiale.
M-i s-au prescris 45 zile de repaus total (CM) sunt plecat la tratament si recuperare in Ungaria!CIM expira in acest timp! Angajatorul are vre-o obligatie sa ma astepe ori la termenul din CIM se va incheia si asta este ?
Imi cer scuze ca nu am revenit mai repede , dar am stat si m-am gandit un pic la rece! Ceea ce putea deveni un conflict de munca , s-a transformat intr-un acord de confidentialitate intre mine si angajator , pentru ca ceilalti colegi sa nu "ma urmeze"!Pentru ca este un acord de confidentialitate , evident nu pot spune ce cuprinde , sa nu risc daune interese...totusi , intrebarea mea ar fi : pot denunta acordul si renunta la el atunci cand beneficiile mele ce emana din el inceteaza , printr-o decizie unilaterala ?
Revin maine , astept sa vad concret...poate a fost doar un pretext sa afle detalii...multumesc de raspuns , acum ca stiu ca nu poate fara acordul meu , altfel merg la serviciu dimineata...
Astazi am vorbit cu Administratorul firmei despre un eventual conflict de munca pe cele aratate mai sus si "neoficial "am fost sunat , dupa ce am plecat acasa si mi s-a transmis ca de maine sunt in concediu pana pe 06.01.2017 , in masura in care , nu am facut nici o cerere de concediu !Mi s-a sugerat sa merg la servici ca si cum nu am fost sunat! Poate angajatorul sa ma trimita doar pe mine in C.O. sau C.F.P. si sa nu imi comunice oficial , adica , sunt la dosar mail , telefon fix si mobil...si ce as putea face ?
Buna seara ! In octombrie 2016 am negociat , daca se poate spune asa , CIM , in sensul ca am avut CIM pe durata de un an la ultima prelungire , iar in februarie fac Trei ani ! Astfel , pentru ca am cerut marire de salariu , ore suplimentare platite, siguranta in timpul muncii si spor de conditii grele , in loc sa imi prelungeasca pe perioada nedterminata , CIM a fost prelungit pana in februarie cand implinesc 3 ani si anuntat ca ar fi bine sa imi caut! Mentionez ca am fost angajat ca lacatus confectii camere hiperbarice , iar firma isi continua activitatea doar cu asa ceva in continuare si nu inchide nici nu isi schimba domeniul de activitate...doar ca nu are nevoie de oameni cu vechime si care sa si stie sa negocieze !Pe linie medicala , la angajare eram apt...acum am 3 hernii de disc , una in fiecare an de cand am contractul curent , iar pana in prezent nu mi-au fost platite orele suplimentare , conform fluturasului !Pot dovedi cu mesaj pe telefon de la administratorul firmei ca patronatul a cerut angajatorului in trecutul nu prea indepartat sa nu mai schimbe situatia contractelor...in privinta orelor lucrate pot dovedi cu pontajele scrise si electronice, iar pe linie de securitate in munca pot dovedi ca am fost silit de imprejurari sa risc accidente de munca ! Ce sanse as avea , cu ce dintre cele de mai sus , si daca as putea sa imi pastrez postul pana se termina conflictul de munca ? Cum trebuie procedat pentru deschiderea conflictului de munca ?Multumesc!