avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate AndreeaDymoo

Activitate AndreeaDymoo

Discuție Dreptul muncii
Buna seara!
Am următoarea speță. Sunt angajata, lucrez 8 ore pe zi, de l până v de la 8 la 16. Zi de zi vin chemată de la 7:45 și plec la 16:15. In contractul meu de munca scrie că am pauza 45 de minute din care 30, înafara programului de lucru. Șefa mea îmi spune că pauza mea este de doar 30 de minute de la 10 la 12:30. Eu nu înțeleg cum funcționează. A doua problema, lucrând la calculator mai mult de 6 ore, conform regul SSM, am înțeles că odată la cel puțin 2 ore, mă pot ridica de pe scaun 5,10 minute pentru a mă relaxa. Eu in acel interval, as dori sa ies afara sa fumez o tg pentru că așa mă pot relaxa cel mai bine. Șeful mă mă împinge de mana pe scaun, si îmi spune că nu am dreptul sa ies la Tg decât în pauza mea. Efectiv de la 8 la 12 până începe pauza trebuie sa stau pe scaun nemișcată, iar de la 12:30 până plec acasă la 16:30 nu mă lăsa să mă ridic. Azi și săptămâna trecută, am fost chemata la munca mai devreme, pentru că șeful a vrut sa incepem dimineața cu o ședință( la 7:30, eram intrata în ședința.) Am incercat sa vb cu el, să-i explic că am nevoie in alea 4 ore da ies 5 minute, măcar odată afara la o tg pentru a mă putea deconecta puțin de problemele clienților, am încercat și în scris, dar nu mi se accepta. Daca eu din raportul SSM, repede că mi se recomanda aceste ridicări de pe scaun, dc nu am voie sa folosesc macar o mica pauza de 5 minute la țigară? Nu mai spun că, ne-a implementat un tabel, unde da scriem absolut tot ce facem, cu ora cu tot, daca merg la baie, trebuie sa scriu acolo dată când plec, dată când mă întorc, daca merg sa beau apa, sa trec în tabel cu ora, daca mă cheamă în birou la discuții, sa trec în tabel ora când merg și ora când aj înapoi la ghișeu. As dori sa îmi dau demisia și să dau firma in judecata, sau sa fac o plângere la ITM, dar nu știu cum să procedez, nu știu dacă este corect... Va rog să mă ajutați cu un sfat...
Buna seara! Am un băiețel dintr-o relație anterioară( fara căsătorie). Eu am custodie exclusivă, tatăl lui biologic, umblând mai mult prin pușcărie, fiind dependent de droguri și multe altele. Între timp, m-am căsătorit, iar soțul meu vrea sa adopte băiatul, să îl treacă pe numele lui. Întrebarea mea este: Daca eu am drepturi depline asupra copilului, iar tatăl biologic, doar este obligat să îmi plătească pensie alimentara ( nu a plătit niciodată), soțul meu, îl poate adopta fara acordul lui? Menționez că tatăl biologic și acum este închis la pușcărie.
Mulțumesc!
Buna ziua!
Am un copil din relația anterioară. Nu am fost căsătorită, am hotărâre jud cu, custodie exclusivă. Între timp, m-am recăsătorit. Copilul meu poate beneficia de bursa monoparentala?
Mulțumesc!
Discuție Custodie copil
Buna seara! Dupa o relatie de 10 ani( fara casatorie), a rezultat un copil. Noi ne-am despartit cand eram insarcinata din cauza ca mi-a furat cam tot din casa, plus bani, ca sa se drogheze. Ne-am impacat ulterior dupa un an crezand ca s-a schimbat si nu se mai drogheaza, dar nimic. Am vorbit cu o doamna avocat si mi-a spus ca nu il pot decade din drepturi decat daca am filmari cu el cand imi maltrateaza, bate copilul. Dar nu ne ajuta nici macar cu 1 leu pe luna, nu cauta copilul, cand urcam eu sus la parintii lui si era si el acasa, el ori se droga si nu stia se el, ba mu baga deloc baiatul in seama. Nu stiu ce sa fac. Multumesc!