Hmmda ... dar nu pastram forma. Tocmai asta e ideea. Vrem sa schimbam un gard de lemn, cu scanduri orizontale, culoare gri, intr-unul metalic, gen plasa, culoare verde.
In legatura cu observatia de la punctul (4) Gardul se afla intre proprietatea mea privata si proprietatea privata a asociatiei. Domeniul public incepe la vreo 30-40 mai incolo, dupa un trotuare, apoi parcare, alt spatiu verde si inca un trotuar.
Cum modifica asta observatiile dvs. de la punctul (4) ?
Referitor la punctul (3), ce inseamna "proiect technic"? Trebuie angajat un arhitect sa faca un proiect?
Locuiesc intr-un bloc relativ nou, fiind proprietar la parter. Toti cei de la parter avem curti private (proprietate trecuta in CF, si iesire din apartament in curtea privata). Aceste curti sunt lipite una de cealalta in jurul blocului. In exteriorul curtilor, in jurul blocului, este un gard de lemn facut de constructor acum 5-6 ani (2014-2016). Din pacate calitatea gardului este jalnica, lemnul putrezeste si noi de la parter tot reparam la el degeaba.
Am dori sa schimbam acest gard intr-unul diferit, de metal, verde, frumos, si discret. Nelamuririle noastre sunt:
1. Este gardul proprietate privata a celor de la parter sau proprietate comuna a blocului? In contractul de vanzare de la bloc ce am, la spatii comune, este mentionat doar gardul de beton, nu si cel de lemn.
2. In contractul de vanzare se stipuleaza ca gardul trebuie sa fie uniform in jurul blocului. Daca gardul este considerat proprietate privata, si cei de la parter il shimba cu altul, uniform la toti, ceilalti locatari mai pot interveni sa blocheze modelul ales de proprietarii de la parter care platesc lucrarea?
3. Este nevoie de proiect cu arhitect pentru schimbarea gardului cu altul diferit?
4. Este nevoie de aprobare de la primarie pentru schimbarea gardului cu altul diferit?
5. Daca actualul gard, putrezit si prapadid se darama la o furtuna si de exemplu loveste o persoana sau o masina din parcare, cine poate fi tras la raspundere?
PS: Spatiul pe care se afla gardul este chiar dupa bordura, teoretic pe spatiul meu privat. Iar toata zona verde, trotuarele, caile de acces si parcarea din jurul blocului sunt spatii private pe CF-ul blocului.
Ordonanta Militara 3 imi permite sa ma deplasez la banca si notar pentru finalizarea unei tranzactii imobiliare? Imi vand apartamentul vechi, iar actele la banca cumparatului au ajuns abia acum si dupa 4 luni in sfarsit avem tot pregatit.
Buna ziua,
Am investit ceva sume mai semnificative in obligatiuni de stat. Chiar daca acestea au castig mai mic, pareau cele mai sigure la momentul respectiv.
Considerand situatia curenta de coronavirus (COVID-19) ma ingrijoreaza ca pot sa imi pierd banii.
Care sunt conditiile in care obligatiunile de stat nu se mai platesc?
Starea de urgenta este una din acestea?
Ar fi mai sigur sa imi tranfer banii intr-un cont bancar?
Ar fi mai sigur sa ii scot si sa ii tin cash?
Se depune declaratia 600 pentru venituri din chirii in Euro mai mici de 1900 RON/luna?
Trebuie sa depuna declaratia 600 cei care au PFA cu norma de venit?
In faza de constructie a fost cumparat un apartament. Am primit releveul cu dimensiunile exacte. Dupa aceea, dupa achitarea tuturor banilor, notarilor, etc, cand sa fie preluat apartamentul, surpriza. Balconul nu corespunde cu releveul si respectiv cu planul pe baza caruia s-a facut vanzarea. Toate materialele de la vanzare (plan, descriere, releveu, etc) au specificat o dimensiune.
Ultimele lucruri montate in constructia blocului au fost separatoarele de balcoane dintre apartamente.
Aceste separatoare s-au montat diferit fata toate planurile (releveu apartament, plan etaj bloc) ce detinem noi.
Raspunsul vanzatorului este ca a fost o greseala de proiectare, si ca pentru balcon nu ne-a luat nici un ban, asa ca nu se poate discuta de nicio despagubire.
Am sunat la protectia consumatorilor. Ei m-au trimis la directia in constructii. Ei m-au trimis la primarie.
Daca ati mai patit asa ceva, ce proceduri sunt recomandate in aceste situatii?