avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Activitate alex155

Activitate alex155

Salut ! Am si eu nevoie de niste informatii despre cum se face pasaportul.
1) Unde trebuie sa ma duc ?
2)Ce acte sunt necesare ?
3)Am inteles ca exista posibilitatea sa se elibereze mai repede, in cam 3 zile. Daca se poate, cat este taxa suplimentara ?

Răspuns la discuția Traducere/legalizare diploma
Inca o intrebare, daca se poate. Ce diplome ar trebui sa traduc/legalizez ? Cea de facultate, competente digitale, cea de competenta lingvistica. Ar trebui sa o includ si pe cea de bac ? In afara de cele mentionate, nu vad ce alta diploma ar mai trebui.
Răspuns la discuția Traducere/legalizare diploma
Am inteles ca daca vrei sa muncesti in afara trebuie sa ai diplomele traduse/legalizate.
Prin cursuri si studii de formare profesionala se intelege nimic mai jos de facultate corect ?
Sunt un novice cand vine vorba de crearea unui C.V.
Imi poate spune si mie cineva ce diplome ar trebuie sa traduc/legalizez ? Ajunge doar cea de licenta sau ar trebui sa includ si diploma de competente digitale si engleza ?
Răspuns la discuția Compensare intretinere
@ynocentta

Nu stiu daca avem cenzor dar pe lista de plata exista o taxa de cenzor. Eu am auzit ca nu avem dar din moment ce este trecuta acea taxa banuiesc ca exista.
Răspuns la discuția Compensare intretinere
@Adriantot

Daca imi aduc bine aminte, am anuntat dar nu cred ca am facut cerere din moment ce a stat doar 7 zile si din cate stiu eu, o persoana se poate trece la intretinere doar daca sta 15 zile.

In lunile dupa ce a treia persoana a plecat, numarul a revenit la 2 pe tabelul de intretinere, doar ca sa revina la 3 la loc. Administratorul spune ca a bagat a treia persoana din proprie initiativa si refuza sa o scoata pana nu ii dau copii xerox dupa chitantele de la teava de gaze bagata.
Tot o schimba, ba zice ca a treia persoana este cea de care vorbesc, ba zice ca a auzit el ca trece cineva pe la mine.
Situatia este urmatoarea: In apartament erau 2 persoane, o persoana a venit pentru o saptamana, iar apoi a plecat in strainatate.
Administratorul a continuat sa o treaca la intretinere.

Unde pot gasi un model de cerere pentru a solicita compensarea pentru lunile in care au fost trecute 3 persoane in loc de 2 ?

Trebuie sa atasez dovada la acea cerere? Daca da, ce imi sugerati? Am intrebat persoana respectiva si mia spus ca nu mai are biletele de avion.
Problema este urmatoarea: In apartament sunt 2 persoane, la intretinere erau trecute tot 2 persoane. Anul trecut, prin iulie, o a treia persoana a venit si a stat 1 saptamana (nici atat). Luna acea au fost trecute 3 persoane la intretinere, desi nimeni nu a facut cerere de trecere, administratorul a facut din proprie initiativa.
Dupa ce luna aceea a trecut, cateva luni numarul persoanelor la intretinere a revenit la 2 doar ca sa observ ca dupa un timp sunt trecute 3.

Am vorbit cu administratorul care zice fie ca trebuia sa fac cerere de scoatere, fie ca a auzit el ca vine pe la mine cineva si a trecut din nou din proprie initiativa 3 persoane.
Am facut cerere de scoatere si acum imi zice ca nu o sa o accepte doar daca ii dau copii xerox de pe chitantele de la teava de gaze bagata (totul e legal, cu proiect etc.).

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1)Ce optiuni am daca continua in continuare sa ma ignore ?
2)Am inteles ca pot face si o cerere pentru a-mi recupera banii pierduti, ceva de genul lunile urmatoare vor fi trecute 1 persoana nu 2. Care este limita de timp ? Pe cate luni se calculeaza maxim aceasta "rambursare" ?
3)Pot merge direct la presedintele blocului si sa il oblig astfel sa imi accepte cererile sau administratorul are dreptul sa refuze chiar daca presedintele aproba ?
Răspuns la discuția Chitante teava de gaze
Adriantot a scris:

alex155 a scris:
Eu am bagat teava de gaze.
Cum ati bagat teava de gaze? De unde luati gaze si pana unde duce teava?



Teava porneste de jos de langa bloc pana la ultimul etaj. Totul a fost facut cu proiect, aprobat etc.

@elga50, Aveti dreptate. Eu am fost primul care am montat teava de gaze.
Situatia este urmatoarea:

Eu am bagat teava de gaze. Administratorul imi cere acum copii xerox de pe chitante ca sa poata arata la oameni cat a costat, asta zice el.
Daca ii dau copii xerox de pe chitante, le poate folosi la ceva in afara de a arata oamenilor cat a costat proiectul? Poate cumva sa dea el acordul si sa ia el banii in locul meu?
Sunt obligat sa ii dau aceste copii sau este alegerea mea ?

Administratorul in cauza este un personaj destul de neplacut. Vreau sa ma asigur ca nu planuieste vreo smecherie.