avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Activitate Alice_25

Activitate Alice_25

Vă mulțumesc frumos. Vom încerca.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Puteti .incerca cu un memoriu.la Ministerul Culturii,la primaria de sector etc.Daca se rezolva ceva sau nu e greu de spus...

Bună ziua,

Pentru o clădire monument istoric și cu bulină galbenă de cutremur pentru care este urgentă obținerea de fonduri pentru repararea acoperișului deoarece ploile deteriorează atât interiorul cât și exteriorul clădirii, unde ne putem adresa?
Clădirea se află într-o zonă rezidențială a sectorului 1 și necesită urgent fonduri pentru reparații pentru ca structura clădirii să nu fie afectată.
Proprietarii sunt persoane în vârstă și nu își permit să plătească sumele cerute de constructori.
Mulțumesc anticipat pentru un răspuns.
Nu sunt din Bucuresti, am venit intr-o problema medicala si am oprit la piata Obor pt ceva de mancare pentru drum. Nu am stat nici 30 minute pe un spatiu. Nu am realizat ca este al cuiva.. si m.am trezit cu o hartie in geam. Nota de constatare a fost intocmita la 14.40 si eu am fost la masina la 14.50.
Dl. Politist a fost foarte nepoliticos cand i.am explicat situatia si mi.a spus ca aici sunt la capitala ( eu sunt din Dolj, deci practic m.a facut taran pe fata ). Mi.a luat datele si a completat un proces verbal pe care nu mi l.a dat sa semnez.
Ce pot face in acest sens? Pot contesta nota de constatare? Nu mi.a fost dat niciun proces verbal.
Multumesc.
Buna ziua,
A avut loc un incident in Romania la o clinica medicala unde am efectuat analize de sange pentru prima data; deobicei efectuez analizele in alta locatie dar nu am gasit disponibil.
Cea care a recoltat nu a gasit o vena principala si a luat dintr-o alta.
Ideea este ca mana mi s-a invinetit extrem de tare si ma doare inca locul, la 5 zile dupa incident.
Am transmis reclamatia clinicii, impreuna cu pozele, insa raspunsul lor nu este deloc multumitor, indreapta mai mult acuzatii spre mine...
Ce as putea face in acest caz? Eu il consider vatamare corporala din culpa sau malpraxis.
Imi pare rau ca nu pot atasa pozele.
Multumesc.
Consider ca incalca drepturile mele la serviciile medicale, atat timp cat ma obliga sa fac acest test la fiecare 2 saptamani, cand se face o noua procedura minora.
Si mi se pare normal sa nu vreau sa ma testez, neintrand in contact cu alte persoane de mai bine de 2 luni.

gi-jane2 a scris:

daca nu doresti, nu doresti nici procedura.
Cred ca va dati seama ca nu isi asuma nimeni un risc ca nu vreti dvs sau altcineva sa va testati.

La o clinica medicala care refuza o procedura minora, impunand test covid, care insa nu a oferit documente in vederea consimtamantului acestui fapt.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Va referiți la firma sau la stat?

Este o clinica medicala care doreste abuziv, sa mai castige niste bani. Deci bani am de pierdut, 300 Ron la fiecare 2 saptamani.

Dapix a scris:

Daca firma la care lucrați vă cere testarea, ce aveți de pierdut dacă va testați`?

Legal, te poate obliga cineva sa faci testarea covid inainte de o procedura medicala daca nu ai simptome si nu doresti acest lucru, neavand contact cu alte persoane timp de 3-4 saptamani, iar cand a existat contact, a fost la 1,5 m distanta si cu masca?
Mama mea a mostenit un apt.intr-o vila si pe holul de la intrare este o usa de acces spre pod. Dintr-un alt hol al casei se iese pe scara de serviciu iar acolo este un alt hol cu acces spre acelasi pod.

Cei de la etajul de sub noi spun ca este podul lor dar nu doresc sa ne arate pe acte; dar de ce este usa direct din casa in acel pod daca este al lor? Exista vreo posibilitate sa aflam daca acel pod este parte comuna, este al lor sau al nostru? Pe schita apartmentului nu apare acel pod.
Nu stiu ce documente putem solicita pentru a stii sigur ce apartine fiecaruia.
Multumesc.
Răspuns la discuția Drepturile omului
Multumesc frumos pt raspuns.