avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Drepturile omului
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Drepturile omului

Buna seara,
Sunt cetatean roman care locuieste si lucreaza legal intr-o tara membra UE.
Din cauza crizei Covid19, am fost trecuta in somaj tehnic si primesc din partea guvernului un ajutor social.
Mentionez ca voi putea reveni la serviciu abia spre toamna din cauza situatiei actuale insa pana atunci, am nevoie sa revin in tara pt controale medicale si pt a imi verifica parintii care sunt singuri si in varsta.
Mi s-a comunicat ca daca parasesc tara, imi vor taia ajutorul social insa cred ca este o incalcare a drepturilor omului deoarece mi se interzice dreptul la libera circulatie, la reunirea cu familia si la accesul la sistemul medical.
Problema este ca daca voi parasi teritoriul tarii si voi pierde ajutorul, ratele la banca, facturile si chiria tot trebuie platite... iar daca imi taie ajutorul pe aceste motive, nu voi mai putea sa le achit.
Acest lucru este legal sau pot merge la Curtea Europeana a Drepturilor Omului?
Cel mai recent răspuns: Alice_25 , utilizator 12:57, 14 Iunie 2020
Daca ei zic asa, va trebui sa va judecati in tara respectiva mai inainte de a ajunge la CEDO.
Doar.daca pierdeti procesul puteti ajunge la CEDO.
Ar trebui sa discutati cu un avocat din tara respectiva.
Eu cred ca problema se pune si pe durata de timp in care nu ati mai locui in tara respectiva si ar trebuie verificat exact in legislatia lor.
Ultima modificare: Duminică, 14 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc frumos pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi castigate la cedo yssas yssas Buna ziua. As dori sa va intreb ce solutii exista pt problema mea: lucrez la o institutie publica ce a obtinut niste sporuri in instanta pt. o parte din ... (vezi toată discuția)
Custodie katykati katykati Buna seara . Pot parasi tara impreuna cu copiii pe care i-am castigat printr-o ordonanta de urgenta(ordonanta presidentiala incredintare minori)? VA MULTUMESC (vezi toată discuția)