Petronela45 a scris:
Bună ziua, sunt funcționară publică, mai precis inspector sanitar, am fost numită printr-o dispoziție a directorului executiv de la Direcția de Sănătate Publică, să îndeplinesc și funcția de ” Persoană tehnică cu atribuțiuni de îndrumare, control și constatare a încălcării legii în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor” la instituția mai sus menționată, in baza:
Legea 307/2006, Ordinul M.A.I. nr163/2007 și Ord MS nr. 1078/2010.
Întrebarea mea este:
1. Dacă nu cumva aș fi in conflict de interese dacă semnez această dispoziție.
2. Dacă nu aș fi în incompatibilitate cu funcția de bază ?
Vă rog să mă ajutați, dacă sunt persoane de specialitate juridică , avocați sau alte persoane care s-au confruntat cu această problemă. Aștept răspunsul dumneavoastră, argumentat cu lege, articol, etc. Vă mulțumesc din suflet.
Va rog, poate mai face cineva un efort și citeste acest mesaj, nici un jurist nu s-a confruntat cu aceasta situatie ?
Bună ziua, sunt funcționară publică, mai precis inspector sanitar, am fost numită printr-o dispoziție a directorului executiv de la Direcția de Sănătate Publică, să îndeplinesc și funcția de ” Persoană tehnică cu atribuțiuni de îndrumare, control și constatare a încălcării legii în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor” la instituția mai sus menționată, in baza:
Legea 307/2006, Ordinul M.A.I. nr163/2007 și Ord MS nr. 1078/2010.
Întrebarea mea este:
1. Dacă nu cumva aș fi in conflict de interese dacă semnez această dispoziție.
2. Dacă nu aș fi în incompatibilitate cu funcția de bază ?
Vă rog să mă ajutați, dacă sunt persoane de specialitate juridică , avocați sau alte persoane care s-au confruntat cu această problemă. Aștept răspunsul dumneavoastră, argumentat cu lege, articol, etc. Vă mulțumesc din suflet.
Buna seara, tata a decedat, la fel și mama in urma cu 3 ani, acuma urmează să facem succesiunea și după mama și după tata care a decedat in noiembrie 2016. Pe lângă celelalte bunuri, cum se poate afla daca acesta in timpul vieții a depus bani la banca pentru el sau pentru moștenitori, dar totuși nu apare nicăieri nimic, dovada clara. Apare niște fluturași precum ca a depus și a retras apoi din banca anumite sume de bani. Care este modalitatea de a afla daca exista vreun cont bancar de care nu a spus in timpul vieții. Acești bani se pot pierde in bănci daca nu spune nimic despre ei.
mulțumesc frumos.
Înseamna ca soluția la problema este numai instanta de judecata. Pentru funcționarii care îndeplinesc atribuțiile de servici după ureche.
Multumesc pentru raspuns.
Dar vă rog să mă lămuriți, eu trebuie să rezolv problema sau instituțiile intre ele ? Este un articol din lege care le obliga la lucrul acesta ? cel de la CAR mi-a spus foarte arogant ca el in 30 de zile are obligația sa răspundă la solicitare, ”ce atâta grabă, el s-a saturat de mofturile mele” acestea au fost cuvintele lui. Dacă am cerut sa repare greșeala lor, este un moft al meu ? !
Multumesc.
[Mesaj editat - Am şters citatul. Puteţi să răspundeţi în topic apăsând pe butonul "Răspunde".]
Bună ziua, mă confrunt cu o problemă de birocrație, sau rea voință în legătură cu acordarea ajutorului de deces.
Să vă prezint cazul: Defunctul a decedat într-un județ în care avea ultimul domiciliu înscris in buletin, am apelat la firma de servicii funerare, pt îmbălsămare, transport etc. Am împuternicit pe o persoana de la serviciile funerare să solicite ajutorul de deces, întocmind toate documentele legale și lea depus la casa de pensii. Pana aici totul este OK.
Înmormântarea a avut loc in alt județ, defunctul a fost membru CAR al pensionarilor din județul unde a fost înmormântat, și-a plătit cotizațiile pană in decembrie 2016, el a decedat in noiembrie 2016.
Problema a început de la acest CAR, și a lipsei de competentă și responsabilitate a personalului de acolo. Când am mers sa solicităm ridicarea drepturilor de la CAR (capital, ajutor de deces de la CAR) drepturi care sau cuvenit, cei de acolo au aplicat pe certificatul de deces original o stampilă indescifrabila cu ”ACHITAT”.
Când am revenit la Casa de Pensii unde a fost depuse documentele pentru ajutor de deces cei de acolo au întrebat cine a pus ștampila cu ”ACHITAT” pe certificat, am spus că cei de la CAR a pensionarilor.
O funcționară de la Casa de Pensii a spus că eu nu vă pot acorda ajutorul de deces, numai daca cei de la CAR care au pus ștampila ne trimit o adeverință prin care certifică faptul ca ei au acordat acea sumă și au aplicat ștampila. Directorul de la Casa de Pensii susținea același lucru ca funcționara lui.
Am solicitat conducerii CAR să ne trimită acea adeverință, cu datele menționate, stampilată și semnată de președinte, în format electronic. După aproximativ o săptămână am primit acea adeverință , semnată și stampilată, din care reiese că ei au acordat acel ajutor si au pus ștampila ”ACHITAT” pe care am prezentat-o la Casa de Pensii.
Acum altă surpriză, funcționara de acolo a spus că nu este in regulă nici adeverința aceea pentru că pe adeverință există numai o stampilă, cea rotunda cu CAR , ștampila cu achitat nu este pusă pe adeverință, și daca altcineva a pus acea stampilă ….!?
Vă rog să mă ajutați, cui să mă adresez să înving cu acești birocrați incompetenți și pentru umilințele la care sunt supusă intre aceste două instituții CAR si Casa de Pensii. Când am sunat din nou la CAR președintele de acolo a ”luat foc” și a spus că el a trimis adeverința și ce altă adeverință mai vrem?
Menționez că cei de la CAR au avut o atitudine disprețuitoare la telefon când am vorbit a spus, ce atâta grabă să luați banii etc. Să pregătești un decedat pentru îmbălsămare și să-l transporți in alt județ nu este un lucru ușor, nu te costă doar 100 lei, te costă zeci de mii lei.
Întrebare: era datoria mea să rezolv problema cu cine a pus ștampila ”achitat” sau Casa de Pensii trebuia să clarifice acest lucru cu CAR ul ? Dacă îmi puteți indica o lege sau unde să mă adresez, să pot argumenta cu legea, instanța as lăsa-o ultima soluție. Firma funerară mă presează să le dau banii și pe bună dreptate, la ei nimic de reproșat.
A trecut o lună de când am solicitat acest ajutor de deces și întâmpin batjocura si de la CAR și de la Casa de pensii.
Există un cadru legal prin care sunt obligați ei Casa de pensii, sa clarifice aceasta problemă ? Cat a cotizat defunctul a fost bun că au trăit după cotizațiile lui, acuma am ajuns de batjocura lor.
Menționez că defunctul îndeplinește condițiile de acordare a ajutorului de deces. Numai acea stampilă CAR achitat, pusă pe Certificatul de deces în original este problema.
Dacă totuși merg in instanță, am vreun câștig de cauză pentru umilințele la care sunt supusă ? pentru lipsa de respect fată de persoanele decedate ? .
Vă rog cu mult respect să mă ajute cineva care lucrează în avocatură .
Am scris cam mult dar va rog ințelegeți-mi durerea.
Mulțumesc anticipat.
Mulțumesc pentru răspuns.
Întrebare: dacă am dat spre folosință apartamentul prin contract de comodat, Fiscul mă poate trage la răspundere pentru ceva ?
Din păcate la noi exista Legi paralele, intr-o zona a tarii se aplică, in alta zona nu , pentru aceeași situație, aceleași condiții, nu se aplică,... ... interesant !
Bună ziua, sunt funcționar public, inspector principal, studii superioare , gradația 5, salariu brut 2.441 lei, aparțin de Direcția de Sănătate Publică .
1 potrivit ordonanței 20/2016 nu am beneficiat de corecția salarială, numai colegii care erau inspector superior.
2. Acum a apărut Ordonanța nr. 43/2016 privind modificarea şi completarea OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
Întrebarea mea este: potrivit Ordonanței nr. 43/2016 privind modificarea şi completarea. … voi beneficia de mărire salarială ?
Cei de la serviciul Runos au spus că nu mă regăsesc în grilă, anexa 3 și că nu există in instituție altă persoana , cu același grad aceeași funcție cu salariu mai mare.
Cunosc la aceeași instituție din tara DSP cu același grad aceeași funcție, au fost încadrați la limita superioară. La noi au avut grija cei de la serviciul Runos să ne încadreze la minim, De ce ?
Vă rog dacă mă poate lămuri cineva cu aceasta Ordonanță nr. 43/2016 dacă sunt in drept să beneficiez de creștere salarială. Unde să mă adresez.
Vă mulțumesc.