avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Activitate NeuSamson

Activitate NeuSamson

"O infracțiune continuată săvârșită din culpă s-ar putea concepe a fi săvârșită atunci când o persoană ia hotărârea de a săvârși la diferite intervale de timp acțiuni sau inacțiuni ori elemente materiale (cu intenție), care, fiecare luate separat ar putea constitui infracțiuni unice simple (unitate naturală), iar față de urmările imediate ale acestor infracțiuni unice făptuitorul are culpa ca formă a vinovăției.

Astfel, o infracțiune de neglijență în serviciu săvârșită în formă continuată s-ar putea săvârși în modul următor: făptuitorul ia hotărârea să își încalce cu intenție o îndatorire de serviciu, la diferite intervale de timp, dar față de urmările imediate ale acestor acte (paguba, de exemplu), el are forma culpei. Sintetic și plastic spus, făptuitorul ia hotărârea să fie neglijent o perioadă de timp."

Ce părere aveți?

sursă: [ link extern ] /

Duca Oana a scris:


Art. 35 vorbește despre unitatea rezoluției de sta la baza tuturor acțiunilor și inacțiunilor, ceea ce exclude culpa.
Exclude și tu autorul acela.
NeuSamson a scris:



Salut!

Încerc de ceva timp să găsesc un exemplu de infracțiune continuată din culpă și nu reușesc. Doctrina consideră că nu sunt compatibile, dar unele opinii susțin că atât timp cât legea nu distinge înseamnă că sigur ar putea exista o astfel de situație, fie ea și improbabilă.

Mulțumesc anticipat!

P.S: Scuze dacă întrebarea nu este la fel de importantă și serioasă ca celelalte care probabil au implicație în situații concrete.
Bună ziua!

Ambasada SUA de la București este un sediu diplomatic. Terenul pe care se află este parte a teritoriului statului acreditar (România) sau a teritoriului statului acreditant (SUA)?

În cazul în care pe teritoriul acela se cultivă morcovi, aceștia sunt ai României sau ai SUA?

Mulțumesc anticipat!

Am 17 ani și-n ultimul timp am mai aruncat câte-un ochi pe Realitatea la "Jocuri de putere". Îmi place să ascult și să acumulez informații noi, mai ales când au legătură cu trectul, prezentul sau viitorul țării. Până acum câteva luni, țelul meu era să ajung judecător pentru salariu(urât, dar așa de superficial eram). Am citit "România, țara de frontieră a Europei" de Lucian Boia și mi-a plăcut, dar nu numai atât, m-a pătruns o dorință de a face bine țării, oamenilor. Multe persoane rămân puțin dezamăgite când aud că vreau să fac Dreptul: "Vai, da' avem destui avocați și judecători corupți". Mi-e greu să le explic că vreau să schimb ceva... Nu cred că răspunsul dumneavoastră o să-mi schimbe decizia, dar: cum vedeți dumneavoastră domeniul juridic în viitor? Pierde teren în fața medicinei și it-ului? (Importanța lui, în opinia mea, este incontestabilă) O să mă "modeleze" frumos facultatea ACEASTA, luând în considerare pasiunea cu care sunt sigur că o să învăț?
Multumesc mult. House of Cards, Suits, am vazut cam tot ce se putea.
După cum spune și titlul thread-ului, sunt un băiat de 17 ani care speră să termine dreptul la Iași și să intre la Magistratură (nimic interesant până acum). În schimb, pe lângă zecile de teste pe care le fac la gramatică, puteți să-mi recomandați niște lecturi pentru domeniul acesta? Nu neapărat ceva științific, nonliterar, speram la vreun roman psihologic, polițist care să-mi ofere și o altă viziune asupra acestei ramuri, magistratură/drept.