avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Activitate georgeldan

Activitate georgeldan

Edit: Mi s-a spus sa fiu ceva mai clar.
Joc un joc online, la finalul jocului primesti un obiect care are o valoare. Poate fi si 3 centi si 1000 de dolari.
Daca eu vand acel obiect pe un site care se ocupa cu astfel de vanzari si retrag banii pe PayPal, ulterior pe card, ce trebuie sa platesc?
Mentionez ca site-ul unde vand nu este din Romania si nu de unde este sau vreo data despre cumparator.
Multumesc.
Am instiintat de Telekom ca pentru a rezilia contractul de internet + telefonie fixa trebuie platita o taxa reprezentand 50% din valoarea abonamentului inmultit cu lunile ramase pana la expirarea contractului.
M-am documentat si conform legilor
[ link extern ]
[ link extern ]
(cap 2 art 4 alin 1 si 2)
Nu ar trebui sa platesc nicio taxa. Ce pot face in aceasta situatie?
Multumesc.
Răspuns la discuția Plata pentru postari
Mai adaug cateva detali despre cum functioneaza:
Un utilizator se inregistreaza pe site-ul in referinta, pe contul lui scrie anumite articole si le trimite sa le vad eu. Daca imi convin articolele eu le public, iar el va primii un anumit numar de puncte bazat pe numarul de cuvinte scrise, etc.
Strangand aceste puncte, la un anumit prag poate sa imi dea mail sa le foloseasca pentru a primii ceva. Eu pe contul meu am o suma de credite la acel joc si cand cineva face o cerere sa primeasca ceva eu folosesc creditele de pe contul meu pentru a ii trimite celui care face cererea drept cadou lucrul dorit.
E un program paid-to-post. Nu se stie daca utilizatorul va ajunge la plata finala sau nu, in caz ca asta conteaza.
Multumesc.
Răspuns la discuția Plata pentru postari
Multumesc pentru raspuns, eu nu voi avea nimic de castigat pe baza acestui proiect, doar venituri din reclame pe care o sa le declar pe persoana fizica. Atata timp cat eu fac o plata cu un bun viritual catre un utilizator cel mai probabil nu din Romania, trebuie sa platesc ceva?
Dar daca o sa organizez un fel de concurs pentru cei mai activi autori? De exemplu primii 5 autori din punct de vedere al numarului de postari sa primeasca la sfarsit de luna un premiu in functie de locul pe care s-au clasat?
E vreo metoda sa fac asta fara sa fie necesara crearea unei firme si platirea unui impozit pe premiile pe care le ofer?
Cuvantul PHP desemneaza un limbaj de programare, implicit nu poate fi trecut ca o marca comerciala. Cineva care ar cunoaste cazuri de genul imi poate raspunde? Cum ar fi cu HTML, acela fiind tot un limbaj de programare.
Buna ziua,
Ca persoana fizica este legal sa platesc pe cineva pentru ca imi posteaza diferite articole pe un site pe care il detin? Trebuie sa platesc ceva la stat sau trebuie sa imi inregistrez firma?
EDIT: Mentionez ca plata se face prin bunuri virtuale (diferite beneficii cumparate cu bani reali de mine pentru acea persoana).
Multumesc.
PHP este un limbaj de programare, se poate folosi cuvantul php in numele domeniului? Cum ar fi phpceva.tld
Răspuns la discuția Organizare eveniment
Multumesc din nou pentru raspuns, acum vin cu inca o intrebare. Codul CAEN 931 Activitati sportive e potrivit pentru ceea ce vreau eu? Campionatele/Turneele de jocuri sunt considerate sporturi online (e-sports)? Daca gresesc, imi puteti spune in ce CAEN s-ar incadra cel mai bine, va rog?
Răspuns la discuția Organizare eveniment
Multumesc, ma gandesc la PFA, dar ce studii/calificari trebuie sa am in domeniul asta? Al organizarii de campionate de jocuri online.
Salutari tuturor, intrebarea mea se rezuma la : Ce acte sunt necesare pentru organizarea unui eveniment de tip turneu al unui joc online, acesta fiind cu taxa de participare.
Trebuie sa am firma neaparat? Pot sa o fac ca persoana fizica? Trebuie declarate sumele incasate? Trebuie vandute bilete cu bon fiscal?
Evenimentul va fi online total, premiile vor fi in bunuri virtuale dar si fizice.