avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate AnamManole

Activitate AnamManole

Răspuns la discuția Reducerea temporara a activitatii
Buna ziua, in Revisal se va declara saptamanal ziua de suspendare, daca se reduce activitatea conform art. 52 alin. 3, nu trebuie sa modificam si salariul in Revisal? Si se va emite decizia de suspndare si decizie de reluare a activitatii?
Avem urmatoarea speta:
Avem o societate dintr-un stat membru UE inregistrata in Romania doar din punct de vedere fiscal (nu are sediu permanent, reprezentanta sau sucursala in Romania).
Contractele de munca ale angajatilor sunt intocmite in tara unde are sediu societatea, insa veniturile angajatilor sunt obtinute pe teritoriul Romaniei, prin urmare declaram taxele sociale lunar prin formularul 112.
Avand in vedere aspectele de mai sus, o angajata insarcinata beneficiaza pe teritoriul Romaniei de concediu medical de sarcina si lauzie,
respectiv indemnizatie de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani?
Avand in vedere ca, contractul de munca este intocmit in acel stat, trebuie sa se supuna din punct de vedere al legislatiei muncii statului respectiv sau Romaniei (poate beneficia de CIC pentru 2 ani)?
Răspuns la discuția Telemunca
Va mulțumesc mult.
Va multumesc pentru raspuns. Imi puteti da si temeiul legal?
Buna ziua, telesariati pot beneficia de tichete de masa? Politica angajatorului este sa acorde tichete de masa.
Si daca nu lucrează doar o zi pe luna, ci toată luna, tot telemunca este considerata?
Discuție Telemunca
Buna ziua, in ce conditii poate un angajat sa beneficieze de conditiile legii 81/2018 - Telemunca? Poate un director economic sa beneficieze de prevederile acestei legi? Si daca da in ce conditii? Poate lucra toata luna nu de acasa, ci de la un client al societatii unde este angajat? Sau in acest caz intram sub incidenta delegarii? Va multumesc.
Buna ziua.Cum calculez salariu pentru un angajat care a lucrat in ziua de 30 noiembrie? Codul muncii prevede un spor de 100%. Trebuie sa-i acord spor de 200%? Va multumesc.
Care este procedura de angajare a unui cetatean italian in Romania? Se poate intocmi si inregistra Cim-ul in baza pasaportului? Cnp-ul trebuie sa si-l obtina personal? Sau se poate si prin procura notariala?
Va multumesc frumos pentru raspuns. Asta am citit si eu. Dar ceea ce nu am aflat inca este daca trebuie incetat contractul de munca si redeschis unul nou cu datele companiei cesionare?
Itm Bucuresti recomanda incetarea contractelor de munca si redeschiderea unor noi contracte.
Poate ma poate ajuta cineva cu aceasta informatie? Cineva care s-a confruntat recent cu aceasta problema.