alexcon
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pana unde mai pot merge abuzurile băncilor împotriva sărmanilor romani care, mai ales in perioada crizei, au pierdut case, au popriri pe salarii etc. Sa le mai ia si moștenirile pentru care părinții lor au muncit o viața mi se pare culmea josniciei sistemului in care trăim. Sunt atât de protejate bancile si firmele de recuperări creanțe, dar pe omul de rând care a pierdut totul cine il protejează?
D-na avocat, puteți detalia mai precis ce înseamnă ca banca nu va fi fericita cu renunțarea la moștenire? Ce poate face? Din câte știu eu, creditorii nu pot urmări o moștenire la care se renunța. Ma interesează si pe mine acest subiect.
Am urmatoarea situatie. In 2011 am prestat niste servicii pentru o asociatie in baza unui contract, servicii pentru care am fost platita. Contractul a fost incheiat in cadrul unui proiect cu fonduri europene (POSDRU - program operational sectorial dezvoltarea resurselor umane). Acum m-am trezit cu o notificare de la un executor judecatoresc prin care sunt somata sa restitui suma pe motiv ca nu mi s-a cuvenit (mentionez ca eu am prestat serviciile pentru care am fost platita). Din cate am dedus eu din hartiile atasate la notificare, suma respectiva a fost declarata neeligibila de Autoritatea de Management care a gestionat aceste fonduri in perioada respectiva deoarece nu a fost introdusa in bugetul proiectului. Dar nu inteleg de ce asta ar fi problema mea, deoarece eu mi-am facut treaba si am castigat acei bani. Si eu lucrez intr-un ONG, lucram cu fonduri europene de zeci de ani si niciodata nu am mai pomenit o astfel de situatie. Orice suma neeligibila dintr-un proiect este asumata de organizatia beneficiara de fonduri si nicidecum de prestatorii cu care organizatia respectiva incheie contracte.
Intrebarea mea este - pot fi executata in acest caz pentru aceasta suma? Ce pot face in acest caz? Pot sa dau organizatia in judecata?
Am urmatoarea situatie. Sunt angajata cu norma de 2 ore/zi si un salariu brut de 892 lei. Am doua popriri pe salariu, in cadrul a doua dosare executionale. As vrea sa stiu cum se face poprirea in acest caz, tinand cont ca venitul este sub venitul minim pe economie.
Multumesc.
Lucrez intr-un ONG care in prezent implementeaza un proiect de combatere a violentei si discriminarii in scoli prin metoda teatru forum. In piesele de teatru forum joaca patru elevi de liceu - 16 ani - pe care dorim sa ii renumeram pentru timpul si serviciile lor. Noi ne-am gandit la un contract civil si ma intrebam daca in cazul elevilor se plateste contributia de sanatate de 5,5%, pentru ca ei oricum sunt asigurati. Bugetul pentru ei este foarte mic si ne dorim o metoda de plata prin care ei sa ramana cu cat mai multi bani, de aceea ne gandeam la un contract civil prin care sa platim doar impozitul de 16%. Este oare posibil?