Buna ziua. Se poate contesta un proces verbal de contraventie pentru ridicarea unui autoturism stationat neregulamentar, in conditile in care se mentioneaza in proces ca a fost ridicat, mutat in baza art 203 alin 1 din HG 1391/2006, insa la acest articol nu se mentioneaza decat de anularea permiselor de conducere. Ridicarea se mentioneaza in oug 195/2002 art 64. Fapta a fost incadrata corect, dar la pct c ridicarea autoturismului se mentioneaza ca se face in baza art 203 alin 1 din HG 1391/2006, unde de fapt e altceva
Mai devreme, in drum spre gradinita, am taiat putin strazile intrand pe sens interzis pe o strada laturalnica cu sens unic. E o strada mica, abia are 50 m si rar circulata. Totusi era parcat pe margine un vecin (cred, civil oricum) care tinea telefonul in directia strazii la momentul cand eu am trecut. Nu stiu daca filma, daca facea o poza, sau doar incerca sa vada mai bine pe ecran si nu avea nici o treaba cu mine
Intrebarea mea este daca, date fiind circumstantele, la ce m-as putea astepta in caz ca acea persoana tinea telefonul cu scopul de a ma reclama mai tarziu?
Intreb pentru ca dupa atata discutie in spatiul public, si cazuri grave filmate dar respinse ca probe, nici nu mai stiu clar si legal unde sunt limitele, ce se poate si ce nu?
In localitatea unde locuiesc, taxa de salubrizare se calculeaza in functie de numarul de persoane. Ceea ce e nedrept pentru ca serviciul prestat de firma de salubrizare pentru mine, noi fiind cu 3 copiii, este ABSOLUT identic cu cel prestat pentru cineva care locuieste singur, dar de 5 ori mai scump. Intrebarea mea este daca acest aspect ( o aberatie, parerea mea ) poate fi "corectat" prin metode legale? Este asta o situatie, de exemplu, de competenta Protectiei Consumatorului? Pentru ca dincolo de faptul ca este inclus in taxa anuala catre primarie, este un serviciu prestat de o firma privata. Sau daca nu, poate fi atacabil in instanta?
In contextul recentului incident din Gorj ( unde un batran a fost amendat cu o suma uriasa pentru nerespectarea legislatiei in vigoare apropo de zilieri ) nu imi este foarte clar la ce ar trebui sa fiu atent cand vine vorba de ceva de facut cu ajutorul altcuiva. Sa zicem ca am ceva de facut in curte, un gard de tencuit sau orice fel de alta activitate asemanatoare. Pentru ca nu ma pricep, ma va ajuta cineva. De la ce punct as putea sa am aceleasi probleme ca acel batran? E greu de crezut ca legea ma restrictioneaza la ce pot face pe proprietatea mea sau cu cine. Ar conta daca acel cineva este platit sau nu? Ar fi necesar un flagrant in momentul platii?
Am un PFA pe codul 6202, la norma de venit, neplatitor de TVA. Colaborez cu o alta firma, prestand servicii de consultata IT. Cind este cite ceva mai mult de facut, facem un contract si in baza acestuia, le emit facturi, una sau doua, care sunt achitate prin transfer bancar sau cash. Mentionez ca PFA-ul este inregistrat la Registrul Comertului. Activitatea mea este ocazionala, nu se face nimic la sediul clientului, nu depind de acesta, eu in paralel avand si un job full-time
In aceste conditii am nevoie sau nu de casa de marcat? Am fost deja la ANAF si dupa ce am analizat putin problema, concluzia ar fi ca nu ma incadrez la articolul 1 din OUG 28/1999, intrucat eu nu prestez servicii direct catre populatie, doar catre persoane juridice. Raspunsul este logic, dar fiind atit de multe discutii si pareri apropo de asta, as dori si o a doua parere daca se poate.