Va rog frumos cine ma poate ajuta intr-o problema asemanatoare.Am un Pfa care a incheiat un contract de colaborare cu o firma din suedia pentru curierat si este platit la ora.Asta e ok dar pfa-ul imi trimite bonuri de la market cu ce cumpara sa manance si nu stiu cum sa le inregistrez deoarece am facut o adresa la fisc in acest sens si nu m-au lamurit absolut deloc.Mi-au dat doar legea dar in care nu se intelege nimic ce pot face.Cine ma poate ajuta cu un raspuns in acest sens ca nu stiu cum sa la trec la consumabile.
Da ok dar respectivul angajat dupa ce ii plateste angajatorul analizele de angajare se razgandeste si pleaca pana sa inceapa aici in alta parte cu rezultatul acelor analize nu e corect.Eu cred ca primele analize de angajare le plateste angajatul deoarece in noul cod al muncii spune clar ca nu ai voie sa angajezi fara sa aduca de la medic ca e apt de munca deci in momentul cand se prezinta pentru angajare el trebuie sa aiba acele analize ca e apt deci le pateste el angajatul.
ce inseemna ca ati facut decizia asociatului unic cu plansa de numere?Si daca cititi mai bine HG 150 veti vedea ca se achita lunar pina la data de 25 a lunii urmatoare:
(3) Impozitul ce trebuie reținut se virează la bugetul de
stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în
care a fost plătit venitul, cu excepția impozitului aferent
veniturilor prevăzute la alin. (1) lit. e
1
), pentru care termenul
de virare este reglementat potrivit titlului IV
1
.
Eu zic sa scadem direct din brut 19% apoi noi ii impartim pe categorii respectiv 3 si 16%.Problema nu ar fi asta ci daca e necesar sa facem decl 205 cu toate persoanele care au vandut fierul si au fost impozitati cu 16%
Sint de acord cu cele de mai sus dar cum sa procedam?Si ar trebuie sa cerem si altceva:reducerea numarului de declaratii care sint absurde unele cum ar fi declaratiile:392,394,390, iar pentru restul s-ar putea depune si la 6 luni iar la an sa fie bilantul si eventual si as zice ca sint foarte bune verificari ale fiselor de platitor la an.Dar ei nu sint in stare sa le aibe reglate la luna fiindca si mie mi-a s-a intimplat un caz asemanator ca o amenda ne-a pus sa o platim de 3 ori iar acum ma plimba pe mine sa vada cum o reglam.Erau toti obisnuiti sa stea degeaba la munca si sa ia tot felul de sporuri si spagi si erau mai "destepti"decit noi pentru asta iar acuma ne vorbesc urit pentru faptul ca nu mai au salariile de altadata deci oricum o dai noi contribuabilii avem de suferit noi cei care tinem tara asta.
intai depui declaratia estimativa 220 apoi daca angajezi declaratia 070 si dupa ce ai angajat la trimestru depui declaratiile 100 si 102 si bineinteles statul de platatoate declaratiile la cas,somaj,cass,itm iar la financiar mergi la directia de finante si intrebi acolo fiindca nu trebuie la cine te-ai inregistrat ci ei schimba ba la ghiseu ba la nu stiu ce birou.iar in anul urmator declaratia 200 pentru anul precedent.
Daca vrea cineva sa infiinteze intreprindere individuala pentru a incheia un contract cu o societate din anglia de prestari servicii si sa aibe angajatii firmei care ii trimite la munca in anglia iar cei din anglia ii plateste prin firma din romania se poate?Si daca persoana care infiinteaza intreprinderea individuala este stundenta ce facilitati legislative are?
am ramas in final cu scoaterea adeverintei de vechime de la fosta intreprindere USAS dar pe care trebuie sa o dam in judecata pnetru eliberarea acestei adeverinte intrebarea mea fiind trebuie sa platesc avocat pentru acest lucru si ma refer la judecata sau este pus din oficiu de catrea stat acest avocat.Multumesc
va multumesc de raspuns dar atunci poate puteti sa ma indrumati altfel.Eu locuiesc intr-o casa nationalizata si mi-a venit acum dreptul de a cumpara imobilul si terenul aferent si mi s-a spus ca intru sub legea 471/2007 in care s-ar spune ca valoarea de inventar al terenului este de 600-700 euro metru patrat ceea ce mi se pare extrem de mult si ca as avea posibilitatea sa dau 20% avans din valoarea totala si apoi in fix 6 ani in rate lunare cu o dobanda de 5% ar insemna 1000 euro pe luna dat fiind ca am 153.73 metri patrati in total ceea ce este absurd de mult mai ales ca mi-o vinde statul.Cum pot sa aflu realitatea?
va rog frumos cine poate sa-mi transmita legea 471/2007 referitor la cumpararea caselor nationalizate si a terenului aferent?