avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1555 soluții astăzi
Forum Activitate Notsure

Activitate Notsure

Buna ziua!
am urmatoarea intrebare: este legal sa se adune penalitati la soldul declarat scadent, in timpul suspendarii executarii silite (contestatie la executare ce nu a fost admisa) si Dare in Plata? daca am ajuns la o intelegere cu banca sa pot vinde singur apartamentul, insa suma de rambursat este mult mai mare din cauza acestor penalitati? In legea Darii in plata se mentioneaza ca daca notificarea se dovedestea ca a fost facuta cu rea credinta, penalitatile nu se sterg, valabil si invers. Ce inseamna rea credinta/buna credinta? un raspuns sau niste indicii ce as putea citi pentru a fi mai informat, as aprecia foarte mult. Multumesc frumos!
multumesc pentru lamuriri!
Multumesc, voi astepta si comunicarea, care probabil va veni cine stie cand...cred ca stiu si unde am gresit. M-am bazat pe ceea ce spune articolul 719- daca este respinsa cererea de suspendare,... Instanta..din oficiu....etc, ceea ce nu s-a intamplat.
trebuia sa astept comunicarea, sa o legalizez si sa fac cererea, ori eu am facut imediat cererea...nu ma mai surprinde nimic, din moment ce am alt proces castigat, la care am platit cautiune, pana au fost date termenele am platit si datoria (adica nu a mai fost cazul de suspendare!!), a trecut 1 an si inca nu am primit recipisa (acolo am facut asa cum am zis mai sus, legalizare, cerere...etc).
Cred ca faceti o confuzie intre contestatia la executare si cererea de suspendare provizorie a executarii, pentru care am platit cautiune dar a fost respinsa.

Art. 719 cod procedura civila – Restituirea Cautiunii Judiciare
Suspendarea executării silite


(1) Până la soluţionarea contestaţiei la executare sau a altei cereri privind executarea silită, la solicitarea părţii interesate şi numai pentru motive temeinice, instanţa competentă poate suspenda executarea. Suspendarea se poate solicita odată cu contestaţia ia executare sau prin cerere separată.

(4) Dacă cererea pentru care s-a depus cauţiunea (adica cea pentru suspendare provizorie!) a fost respinsă, instanţa va dispune din oficiu şi restituirea cauţiunii - ceea ce nu s-a intamplat nici din oficiu, nici in urma cererii de restituire recipisa.

RECUPERARE RECIPISA CAUTIUNE
Buna ziua!

Am urmatoarea intrebare: am o contestatie la executare, pentru care am solicitat si suspendarea- am platit cautiune, insa a fost respinsa cererea de suspendare. Am facut cerere de recuperare cautiune insa a fost respinsa ca neintemeiata.
Poate sa ma ajute cineva - pe ce baza a fost respinsa? am dreptul sa fac recurs la 30 zile de la comunicare. Ma ajuta cineva - ce anume sa mai argumentez? Multumesc frumos!
Art. 719 cod procedura civila – Restituirea Cautiunii Judiciare (4) spune ca: Dacă cererea pentru care s-a depus cauţiunea a fost respinsă, instanţa va dispune din oficiu şi restituirea cauţiunii.
Buna dimineata!
In urma unui proces de executare silita castigat, sumele poprite recuperate, am facut cerere de recuperare recipisa cautiune depusa pentru suspendare executare silita (suspendare care nici n-a mai avut loc, intrucat au fost atatea amanari incat s-a finalizat prin plata totala pana am avut hotararea definitiva).
Am avut surpriza sa vad ca s-a respins cererea mea, cu drept de recurs.
In aceste conditii, este ceva obisnuit sa se respinga, avand in vedere ca am castigat procesul? Intelegeam daca nu castigam, avand in vedere ce presupune depunerea acesteia, dar in cazul meu, se considera ca ce, am adus prejudicii cuiva?
MUltumesc frumos!
Multumesc tuturor pt sfaturi. Am recuperate banii fara sa fie nevoie sa fac altceva, in afara de cererea initiala.

Actualizare poprire. Am urmatoarea situate. O poprire ce a fost incheiata, achitata, anul trecut in vara, Caz inchis. Primesc de LA bej o instiintare ca a infiintat o noua poprire, niste sume reactualizate, nu stiu ce reprezinta, plus chelt de judecata, cu somatia ca e trimisa si la banca deja. Nu exista incheiere judecatoreasca. Este legala aceaata situate? Se poate trezi orice bej dupa luni bune de la terminaresi si si ridicarea popririi, emitere adresa, totul in regula, sa revina asupra ei, fara incuviintare?? Sau se merge pe intimidate, poate achit suma?
Multumesc! O sa mai astept si saptamana aceasta, dupa care asa voi proceda - poate intre timp am o supriza.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, multumesc frumos, asa voi proceda. o sa revin cu informatii cum se rezolva, poate sunt utile si pentru altii.