avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Activitate andreipnc

Activitate andreipnc

Buna seara,

Urmeaza sa incep lucrul la o alta companie si va rog sa ma ajutati cu o parere in ceea ce priveste situatia pe care urmeaza sa vi-o prezint.

In vara, compania pentru care lucrez mi-a propus mie si altor doi colegi sa mergem in Germania unde urma sa participam la un training.
In prima faza am acceptat toti insa mai apoi se cerea semnarea unui act aditional prin care ne angajam sa nu parasim compania mai devreme de 1 an de la finalizarea trainingului. Unul dintre colegi a renuntat iar eu am acceptat, deoarece seful meu mi-a zis ca actul pe care il semnam "e mai mult asa..". Am ales sa merg mai departe deoarece daca nu as fi mers nici eu cursul nu s-ar mai fi tinut.
Intre timp eu am primit o oferta de la o alta companie pe care am acceptat-o si am primit de la HR un email despre plata sumei ramase in functie de perioada care a trecut deja. (Aproximativ 2500 euro)
Seful meu a trimis un email prin care le-a transmis celor de la HR ca acel curs a fost necesar departamentului si ca nu voi putea beneficia la plecarea din firma de acel curs, el fiind destinat companiei X prin mine.
In plus unui alt coleg care lucreaza tot pentru aceeasi companie insa intr-un alt oras nu i s-a cerut semnarea acestui act aditional.
Cei de la HR prin acel email imi cer sa semnez un angajament de plata care dupa semnarea mea va ajunge la financiar iar ei imi vor putea emite factura de plata. Abia dupa plata voi putea merge sa imi semnez fisa de lichidare.
Va rog sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
Daca nu semnez acest angajament si parasesc compania (eu fiind deja in perioada de preaviz) as avea vreo sansa in cazul in care se va ajunge sa ma dea in judecata sa imi fie data dreptate tinand cont de cele mentionate mai sus, de emailul trimis de seful meu unde specifica ca acest curs era necesar departamentului?
Daca Fisa de lichidare nu va fi incheiata o sa am probleme pe viitor?

Multumesc!
Buna ziua! Am participat la un concurs online organizat de PC GARAGE unde participantii trebuiau sa faca un clip unde sa reproduca o scena de dragoste dintr-un film romantic si sa foloseasca cateva cuvinte cheie. S-a amuntat ca desemnarea castigatorilor se va face in cadrul unei transmisiuni live. Au fost 72 de participanti insa cand a inceput jurizarea, au decis sa jurizeze doar 18 clipuri care erau deja alese de cineva din staff. Din cele 18 clipuri au ales 3 pentru finala. Din cele 3, nici unul nu a respectat regulamentul si anume nu erau filme romantice si nu au reprodus o scena dintr-un film. In timpul jurizarii mai multi participanti le-au atras atentia asupra nerespectarii regulamentului insa juratii se faceau ca ploua. Ce parere aveti? Se poate rezolva ceva in instanta? In regulament scrie ca organizatorul poate schimba regulamentul pe durata desfasurarii concursului. Ei au schimbat regulile insa nu au anuntat in nici un fel.
Va las aici si regulamentul:
[ link extern ] /
Multumesc!
Parintii mei l-au ridicat de la persoana respectiva si nu se gandeau ca ar fi posibil asa ceva.
Nu am nici un fel de dovada. Doar cuvantul meu impotriva cuvantului sau. Daca domnul respectiv repara televizoare fara sa aiba un SRL sau PFA, adica nu plateste impozit pe venit pot lua ceva masuri impotriva lui?
Buna ziua! Acum cateva zile am dus un TV Led care avea ceva probleme de functionare la un "reparator" din oras neautorizat. M-a sunat, a zis ca nu il poate repara. Bun, i-am spus ca sa ne intalnim sa mi-l inapoieze. Dupa ce am ajuns acasa am observat ca avea displayul fisurat pe o portiune foarte mare + ca nu mai primeste deloc curent. Nu am bon sau altceva de la acest reparator. Am vreo sansa sa fiu despagubit in instanta?
Buna seara.
Sa detaliez ce inseamna asta: o persoana iti ofera o suma de bani pe o platforma de poker online iar tu vei juca la limitele care sunt recomandate de catre ei printr-un contract. De cate ori vei castiga bani din poker vei fi obligat sa le dai si lor 50% din castiguri.
Aveti idee daca este legal sa faci asta in Romania?