avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Televizor distrus de un reparator neautorizat. Am vreo ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Televizor distrus de un reparator neautorizat. Am vreo șansă de despăgubire prin instanță?

Buna ziua! Acum cateva zile am dus un TV Led care avea ceva probleme de functionare la un "reparator" din oras neautorizat. M-a sunat, a zis ca nu il poate repara. Bun, i-am spus ca sa ne intalnim sa mi-l inapoieze. Dupa ce am ajuns acasa am observat ca avea displayul fisurat pe o portiune foarte mare + ca nu mai primeste deloc curent. Nu am bon sau altceva de la acest reparator. Am vreo sansa sa fiu despagubit in instanta?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: andreipnc , utilizator 18:32, 3 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce nu aveti am inteles, dar ce probe aveti ca ati dat tv b un si l-ati luat stricat? Ca asta conteaza, probele pe care le aveti.
Nu am nici un fel de dovada. Doar cuvantul meu impotriva cuvantului sau. Daca domnul respectiv repara televizoare fara sa aiba un SRL sau PFA, adica nu plateste impozit pe venit pot lua ceva masuri impotriva lui?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dv va apartine culpa ca v-ati asumat responsabilitatea sa dati spre reparare bun la persoana care nu era autorizata sa execute interventii la astefl de produse
Puteti sesiza politia si administratia fiscala ca persoana in discutie executa reparatii la bunuri personale fara a fi autorizat,nu elibereaza documente justificative,beneficiaza si realizeaza sume pentru care nu achita obligatii la buget
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati auzit vreodata de butada "Daca tu crezi ca un profesionist e scump, e din cauza ca nu stii cat te costa la sfarsit un incompetent!!!"?

De ce nu ati apelat la un service autorizat, un "SRL care plateste impozit pe venit" si alte taxe la stat? A venit "reparatorul" si v-a luat cu forta televizorul sa vi-l repare?

andreipnc a scris:
Dupa ce am ajuns acasa am observat ca avea displayul fisurat pe o portiune foarte mare

Cum de nu ati observat dispayul fisurat, mai ales ca relatati ca era fisurat pe o portiune foarte mare? Nu l-ati verificat cand l-ati recuperat? Ce faceati daca odata ajuns acasa ati fi observat ca in loc de un tv Led v-a dat in loc unul cu tub catodic!

Daca vreti sa il dati in judecata apelati la un avocat care plateste impozit pe venit. ;)
Ultima modificare: Joi, 30 Noiembrie 2017
cyan, moderator
Parintii mei l-au ridicat de la persoana respectiva si nu se gandeau ca ar fi posibil asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu televizorul alex83 alex83 buna ziua..am achizitionat un led tv acum 4 luni..stand in pat la tv,deodata sa stins..bun..l-am dus a 2 a zii la garantie..si mi-au pus ... (vezi toată discuția)
Bună seara , oameni buni ! mă numesc popa florentina, am achiziționat ... Florentina Popa Florentina Popa Bună seara , oameni buni ! Mă numesc Popa Florentina, am achiziționat un TV LED NEI, de la firma EVOMAG. La primirea coletului s-a verificat integritatea ... (vezi toată discuția)
Cum se face o cercetare de catre o.p.c.? (produs defectat de vanzatori) remuss remuss In dupa-amiaza zilei de 14.03.2013 in jurul orelor 15,am intrat in magazinul P.C. din Botosani impreuna cu sotia hotarati sa cumparam in rate un televizor ... (vezi toată discuția)