avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Activitate HliAny

Activitate HliAny

Pentru calculul concediului de risc maternal din ce salar brut sau net se calculeaza venitul lunar? Pt ca daca calculez din net 75% iese cat primesc eu acum de la firma. S-a schimbat legea sau au greșit cei de la firma?

Dar înainte era daca câștigai până in salariul minim nu erai obligat sa te autorizez. De când e schimbata legea?
george-neagu a scris:

Nu este asa ceva. Pentru orice activitate economica trebuie pfa sau srl desfasurata in afara unui contract de munca.

Buna ziua!
Care este legea in care se precizează venitul abținut din alte activități si când trebuie sa te autorizezi.? Ca nu am găsit nimic in acest sens. Multumesc!
După noua lege nu ai voie sa primești in cont mai mult de 250lei, daca se depășește trebuie sa fii autorizat? Ma puteți ajuta cu un articol in acest sens. Mulțumesc!
Buna seara! Am o nelamurire, va rog frumos sa ma ajutati. Sunt insarcinata in 10 saptamani. Am avut concediu medical cu cod 01 pana pe 31.10.17. Mi s-a acordat concediu de risc cod 15 in data de 31.10.17 incepand cu data de 01.11.17. Acest concediu de risc mi-a fost respins de biroul de resurse umane pe motiv ca data acordarii corespunde cu data ultinei zile de concediu cu boala obisnuita. Adica au coduri diferite. Ce as putea face daca medicul de familie refuza sa modifice data pt ca a zis ca este o lege in acest sens si anume: concediu de risc se acorda cu cel putin putin o zi inainte de inceperea acestuia. Multumesc!
Răspuns la discuția Raspundere angajatului
Multumesc pentru raspuns! Referitor la intrebarea de mai sus, eu zic ca se pot da note explicative, referate si cum spunea domnul consilier retrageri din salar, lunar.
Buna ziua! Cum poate fi tras la raspundere, legala, angajatul in cazul unui prejudiciu adus firmeni sau o amenda. In ce contact se trece acest aspect?