avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Activitate gfloare

Activitate gfloare

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am divorțat prin citare in mica publicitate (la ziar), instanța a cerut informare de la poliția de frontiera ca soțul a ieșit din țara si nu s-a mai întors. Divorțul s-a terminat in mai puțin de 6 luni. Menționez, însă, ca nu am avut copii. Sfatul meu este sa angajați un avocat cu experiența in astfel de cazuri.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Revin cu mulțumiri către cei care ati răspuns la postarea mea. Sunt sfaturi bune care se apropie foarte mult de propriile-mi convingeri și intenții.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salut, am găsit aceasta discuție întâmplator și m-a cam speriat. Am luat un copil din maternitate (in plasament, cu intenția de a-l adopta) și chiar ma gândeam la momentul in care va afla ca este adoptat. Exista o mentalitate, care nu știu de unde vine, ca un copil adoptat este inferior unuia crescut de părinții biologici. Acum este bebe dar vreau sa îl pregătesc din timp pentru micile răutăți ale celorlalți copii (nu știu cum o voi face dar ma pregătesc de acum). Eu am experiența proprie in privința asta și știu cum e sa afli ca parintele tău nu este, de fapt, cine spune el ca este (mama vitrega). M-am simțit trădată și ținuta deoparte in familia mea. Am simțit ca nu m-au luat in serios si ca nu au avut încredere sa discute chestiunile importante cu mine. Vreau sa evit asfel de sentimente și sa îl includ de la început in hotărârile importante la nivel de familie, sa ii acord toată încrederea și sa îl sprijin in tot ceea ce va dori sa facă (inclusiv dacă va dori sa-și cunoască părinții biologici). Dacă aveți sfaturi le primesc cu plăcere.
Buna ziua,
Furnizorul nostru de gaze a fost cumpărat vara trecută de către o companie mai mare. Aceștia au trimis reprezentanți la toți beneficiarii cerându-le sa semneze contracte noi, prin care, printre altele, se specifica ca prețul de furnizare va fi reglementat de piața liberă si nu de ANRE. Titularul contractului este mama dar aceasta era in spital atunci si am semnat eu contractul. Menționez ca domnul care a venit a insistat ca trebuie semnat atunci, pe loc, si ca nu imi poate lasă contractul sa îl citesc si sa revină ulterior după el. Mai mult, a spus ca dacă nu semnam noul contract riscam sa rămânem fără contract, deci fără gaze. Consecința acestui nou contract a fost o creștere semnificativă (aproape dublu) a prețului pe care îl plătim pentru gaze, fără nicio informare prealabila, motiv pentru care am cerut clarificări furnizorului (mama este bolnava si nu se poate deplasa). Acesta mi-a trimis un răspuns, in scris, prin care îmi cere împuternicire pentru a o reprezenta pe titulara contractului. Dacă vor imputernicire pentru a îmi oferi clarificările solicitate, atunci contractul semnat de mine ce valabilitate are? Aveți idee cum pot soluționa aceasta situație?
Observ ca nu ai primit inca niciun raspuns avizat.
Nu sunt nici avocat si nici specialist. iar parerea mea este ca ar trebui sa iti angajezi un avocat (orienteaza-te spre cineva cu experienta in astfel de cazuri) si sa speculezi urmatoarele doua aspecte:
1. La data achizitiei (4 ian) bunul nu era declarat furat si nici nu ai avut cunostinta de acest fapt, in concluzie esti cumparator de buna credinta;
2. La prima inmatriculare in Romania a unui vehicul rulat, este obligatorie emiterea - de catre RAR - a unui Certificat de Autenticitate. Cred ca acest certificat se afla la dosarul de inmatriculare de la DRPCIV. Prin urmare, emiterea unui act oficial - de catre o autoritate a statului - care certifica altceva decat realitatea ar trebui sa fie ori un fals cu buna stiinta ori o neglijenta grava in serviciu.
Mulțumesc pentru răspuns .
Buna ziua,
Am obtinut permisul auto in Cipru, dar acum locuiesc in Romania (sunt cetatean roman). Dupa casatorie nu am preschimbat permisul cu noul nume. La un control de rutina, politistul care m-a oprit, mi-a verificat actele si mi-a cerut certificatul de casatorie. Cand i-am spus ca nu am la mine certificatul de casatorie m-a amenintat ca imi face dosar penal pentru identitate falsa pentru ca numele din permis nu corespunde cu numele din Cartea de Identitate. Apoi a luat actele si mi-a cerut sa astept in masina. Dupa cateva minute m-a invitat in biroul sau din incinta postului de politie (mentionez ca este vorba de seful unui post de politie din rural) si mi-a spus ca m-a verificat (online) si ca intr-adevar numele anterior corespunde cu cel din permis dar ca nu este normal sa circul in Romania cu acest permis pentru ca el nu stie sa-l citeasca si nu poate fi sigur daca este un fals sau nu. Mi-a luat datele si a spus ca se mai gandeste cu dosarul penal, dupa care mi-a returnat documentele si mi-a dat voie sa plec.
Acum stau panicata si ma gandesc ca ma pot trezi in curand cu un dosar penal.