avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate Cozmin880

Activitate Cozmin880

Deci inteleg ca si dupa acesti 3 ani va putea fi executata silit? Si ii va pune porprire pe salariu? Practic, executarea silita se va incuviinta la inceputul perioadei de CCC, iar in acesti 3 ani nu va putea recupera executorul sumele necesare pentru stingerea datoriei. Dupa 3 ani de zile va pune poprire? Adica mai precis incuviintarea executarii silite incat timp se prescrie daca in acesti 3 ani nu are cum sa recupereze datoriile?
Multumesc pentru raspuns.

Buna dimineata, as vrea sa deslusesc un mister care pune in dificultate multi oameni. Va rog sa imi oferiti daca se poate o informatie legata de executarea silita. O persoana de sex feminin a imprumutat de la BCR o suma de bani, cam 20000 lei, reusind sa plateasca doar 5 rate, dupa care au intervenit niste probleme si nu a mai putut plati, iar in acest timp fiind si insarcinata. Persoana respectiva a intrat in concediul medical, concediul de maternitate si mai apoi in concediul de crestere a copilului. Deci mai concret, daca in aceasta perioada de CCC banca demareaza cu ajutorul unui executor judecatoresc procedura de executare silita ii poate pune poprire pe indemnizatie sau sa ii blocheze contul deschis la o alta banca, in care primea salariul inainte de a intra in concediu? Persoana a beneficiat de 3 ani CCC, iar in acest timp nu a reusit sa achite datoria catre banca respectiva, intrebarea este :Daca nu poate fi executata silit din cauza faptului ca incaseaza indemnizatie de crestere, dupa acesti 3 ani datoria se prescrie, dreptul de a cere o noua executare silita sau sa puna puna in aplicare prima executare silita obtinuta de executor prin Hotarare judecatoreasca, se prescrie? Va multumesc.
Buna ziua, avand in vedere faptul ca a fost emisa Decizia ICCJ 23/2019, doresc sa va intreb daca se vor demara procedurile de executare silita la judecatorie, iar judecatoria emite o Hotarare definitiva in vederea executarii titlului executoriu, mai pot ataca sau nu ? Adica in momentul cand voi primi hotararea definitiva acasa o pot ataca cu Contestatie in anulare sau Contestatie la executare? De asemenea se poate invoca din interpretarea deciziei ICCj mentionata, faptul ca eu in momentul incheierii contractului nu am fost intrebat si nu am ajuns de comun acord sa semnez sau nu contractul de credit? decizia 23 spune in felul urmator : contractul de credit online nesemnat este considerat direct titlu executoriu, însă numai dacă părțile n-au stabilit că semnătura este un element obligatoriu pentru ca documentul să fie valabil. Dupa alta ordine de idei aceasta decizie practic se contrazice cu o alta decizie si anume : Decizia nr. 7/2018 privind examinarea sesizării formulate de Tribunalul București - Secția a III-a civilă cu privire la dezlegarea unei chestiuni de drept, care spune in felul urmator : Respinge, ca inadmisibilă, sesizarea formulată de Tribunalul București - Secția a III-a civilă, în Dosarul nr. 1.256/303/2017, pentru pronunțarea unei hotărâri prealabile cu privire la modalitatea de interpretare a dispozițiilor art. 666 alin. (5) pct. 2, 3, 4 din Codul de procedură civilă prin raportare la art. 8 din Ordonanța Guvernului nr. 85/2004, respectiv de a stabili dacă, pentru încheierea valabilă a unui contract la distanță, nu mai este necesară semnătura olografă sau electronică a debitorului, primirea mesajului de confirmare de către consumator, referitor la comanda sa, fiind suficientă pentru încheierea valabilă a contractului, deci pentru a conferi valoare de titlu executoriu contractului de credit încheiat în această modalitate.

Obligatorie, potrivit dispozițiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă.

Deci ca urmare a celor relatate mai sus va rog sa imi spuneti un punct de vedere. Sincer nu mi se pare constitutionala decizia 23 si va da dreptul camatarilor sa ne execute silit si sa ne bombardeze cu dobanda la dobanda, suntem vai de capul nostru.






Va multumesc!
Răspuns la discuția Rata CEC Bank

Da ma gandeam ca este o portita prin care sa imi puna executorul doar mie poprire pe salariu. multumesc
Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Nu prea aveti cum, nu platiti dvs., o sa puna poprire pe salariul/pensia dumneaei.
Este pozibil sa puna poprire si pe conturile dvs. si sotiei.

Discuție Rata CEC Bank
Buna ziua, am un contract in derulare la CEC Bank (credit de nevoi personale) iar ca si codebitor o am pe sotia mea. Va rog sa imi spuneti daca pe viitor nu voi plati ratele si este posibil sa ajung la executare silita, o va afecta si pe ea la salariu? exista o cale sa nu i se poprească sumele din salariu?
Răspuns la discuția Stabilire Drept de mostenire
Legislatia de acum 45 de ani nu e ca cea de acum sa stiti , de asta rugamintea ar fi sa raspunda un avocat
Răspuns la discuția Stabilire Drept de mostenire
Buna dimineata, cred ca nu m.am facut destul de inteles...bunicul are o "fata" cu o alta femeie, nu cu bunica mea, adica sotia cu acte in regula....acea fata de fapt a fost concepută cu o alta femeie , careia i-a platit degeaba ani de yile pensie alimentara. Va rog sa aveti in vedere ca pe timpuri nu era ca acuma , era foarte greu de dovedit faptul ca nu e fiica lui. Asa era pe timpuri nu e ca acum ... atunci daca te obliga sa platesti apai plateai si daca nu plateai faceai si puscarie pana se afla de fapt care e adevarul...va rog sa mai analizati un pic si sa imi dati un raspuns mai concret. un avocat nu etste pe acest forum ? care sa ma lamureasca?
Răspuns la discuția Stabilire Drept de mostenire
deci , in consecinta acea hotarare si doar atata , judecatoreasca prin care arata ca a platit bunicul meu pensie alimentara , inlocuieste orice act doveditor ca e fiica legitima ? sau am dreptul sa ii cer sa dovedeasca prin probe mai clare
Răspuns la discuția Stabilire Drept de mostenire
exact, al treilea copil care de fapt cica provine dintr-o relatie anterioara casatoriei cu bunica mea. ambii bunici au murit iar acum singurii mostenitori sunt eu si cu unchiul meu . bunicul de drept are doar doi copii adica mama mea si unchiul . mama a murit si am ramas la mostenire doar eu si unchiul meu. dar acum ne-am trezit cu surprize si a aparut la mostenire asa zisa fiica a lui bunicu , desi el nu a recunoscut-o niciciodata dar din pacate pe vremea aceea a fost constrans sa ii platesca pensie alimentara
Buna ziua, o rugaminte mare am la dumneavoastra si totodata o teama in ceea ce priveste o posibila dezmostenire sau impartirea mostenirii cu mai multi mostenitori. Problema se prezinta in felul urmator: Bunicul meu impreuna cu bunica mea au impreuna bunuri si terenuri care le-au dobandit impreuna de cand s-au casatorit. Bunicul meu are 2 copii din care unul a decedat iar unul e in viata. Acum vreo 45 de ani bunicul meu a fost obligat sa plateasca o pensie alimentara desi fata nu e a lui, a platit acea pensie in jur de 18 ani...bun. Acum 15 ani a murit bunica si a ramas mostenirea pe numele bunicului meu, iar acum bunicul meu a decedat si datorita faptului ca mama mea a decedat mi-a ramas jumatate din mostenire mie si jumatate unchiului meu. Acum m-am apucat dupa moartea bunicului sa fac dezbaterea mostenirii impreuna cu unchiul meu pentru a imparti averea in jumate ca eu sa pot vinde o parcela de pamant. Cand am depus actele la primarie mi s/a spus ca de fapt a mai venit un mostenitor si bineinteles ca am ramas stupefiat , efectiv mi s-a facut rau cand am auzit. Am intrebat cine este si angajatii primariei au raspuns ca este copilul bunicului meu careia , i-a platit pensie alimentara timp de 18 ani si ca are drept de mostenire și ca va aduce la dosar hotararea judecatoreasca din vremea aceea cum ca i-a platit bunicu meu pensie alimentara. Acum as vrea sa stiu cum sa procedez, pentru ca toata viata lui bunicul meu nu a recunoscut acel copil desi ea sustine acest lucru. nu mi se pare normal sa vina si sa aiba drept de mostenire pentru simplu fapt ca bunicul meu i-a platit pensie alimentara desi nu este fiica lui legitima. Intrebarea ar fi : Ar fi bine sa o dau in judecata sau nu? ar trebui ca eu sa cer sa faca dovada clara ca este *fiica* de sange a bunicului meu ? Am drept sa cer sa faca testul ADN ? daca in caz contrar intradevar se dovedeste ca nu este copilul bunicului , pot cere despăgubiri si daune morale sau alte daune ce au cauzat un prejudiciu ? Va rog din suflet sa imi dat un raspuns . va multumesc anticipat.