avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate costache17

Activitate costache17

Buna ziua,

am o problema legata de taxa redeventa loc de veci calculata gresit de administratia cimitirului ( nu au calculat cf cotelor din certifcatele de mostenire).
Dupa decesul tatalui meu am constatat ca taxele achitate anual de el pt concesiune loc de veci nu au fost calculate corect, cf cotei detinute , ci intr o cota mai mica. Acest lucru se intimpla din 2007, tata decedind anul acesta. Este legal ca acum, administratia cimitirului sa recalculeze cota corecta pt 14 ani in urma ? daca nu, va rog sa imi spuneti si temeiul legal sa pot combate o eventuala refacturare , majorari plata. Multumesc!
taxa redeventa cimir gresit calculta
Răspuns la discuția Amenda expert
Voi face cerere de anulare sau reducere . Dar nu știu pot cere amindoua anulare sau reducere și judecătorul sa aprecieze sau trebuie sa solicit doar una : fie anulare , fie reducere .
Mulțumesc !
Cererea de reexaminare amenda este același lucru cu cererea de anulare sau reducere ?
Mulțumesc!
Discuție Amenda expert
Am fost amendata pentru neprezentare in instanta. Precizez ca am fost citata telefonic cu 3 zile inainte de termen. Desi nu m am prezentat am depus la dosar o nota explicativa, motivare . Cu toate acestea am fost amendata.
As vrea sa fac cerere de anulare, reducere a amenzii dar nu stiu cui o adresez: -in sensul o fac tot catre Curtea de Apel? (pt ca in cadrul curtii a fost procesul si sentinta. ) sau catre judecatorie/ tribunal ? Procesul , dosarul este la Curyea de Apel si este in materie Penala .
Cat este taxa de timbru judiciar?
Va multumesc!
va multumesc !
Buna ziua,

am depus acum mai bine de 2 luni o plingere penala impotriva unei persoane, cadru militar- ofiter.
Initial am depus plingerea la parchet , ulterior am fost sunat de Politie si am fost invitat la sectia de care apartin pentru discutii, declaratii.
De atunci nu am mai primit nici un raspuns.
Astazi m-am deplasat la sectia respectiva si am intrebat de stadiul dosarului.Raspunsul politistului a fost cum ca, persoana impotriva careia am facut plingerea este cadru militar ( eu i-am specificat verbal acest fapt cind am fost chemat dar si in plingerea facuta fac referire la calitatea persoanei care este ofiter )ca a notificat insitutia unde e ea lucreaza pentru a se i confirma acest lucru ca sa poata sa transmita mai departe dossarului institutiilor competente adica parchetului militar.
Intrebarea mea este : oare aceasta este procedura ?sau e un mod de a tergiversa lucrurile, gindindu ma la faptul ca persoana impotriva careia am depus plingerea are posibilitati de influenta...
Ce demers as putea sa fac in aceasta situatie - (scris) - catre ce institutie , politia sau parchetul catre care m-am adresat initial... pentru a ..misca cumva lucrurile ??
Buna ziua,

va rog sa mi spuneti daca intr-un proces civil , mama , tatal , fratele sau cumnata uneia din parti poate fi martor .. sau se poate cere proba cu interogatoriu uneia din aceste persoane?

Multumesc,
When a scris:n
nNnAs mai intreba userul daca credeti ca cel mic ar fi de acord sa vina sa locuiasca cu dumneavoastra pentru ca sunt mari sansele daca se ajunge la process sa fie intrebat.n
nn

DA, copilul doreste sa stea la mine, a si scris pe o foaie la Prot cop- asa cum a putut el la 6 ani- acest lucru. A fost intrebat apoi si de ce..

Multumesc inca o data celor care au mi-au raspuns si au facut-o intr-un fel politicos !