avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate monny79

Activitate monny79

Răspuns la discuția Dosar neplata pensie
@Dapix
Nu aveam ce executa

In 2020, baiatul major a făcut plângere pentru neplata pensiei alimentare! Plângerea a stat în sertarul poliției, până ieri, când au venit( după 3 ani și 10 luni să îi ceară declarație băiatului! Totodată, polițiștii au spus ca , oricum se prescrie!
Întrebarea este, dacă nu e vina noastră, să mergem înainte? Dacă poliția ia declarația, nu se elimină prescripția?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si mie mi se pare o aberatie ca, atata timp cat sotul si sotia au facut sacrificii si au adunat cate ceva, in momentul cand unul din ei nu mai este, sa fii obligat sa iti vinzi casa pentru a da unui rezervatar, de pomana, din sacrificiul tau! Tu muncesti o viata, si legea da dreptul rudelor sau copiilor sa primeasca moca, chiar daca nu te respecta sau nu au respectat defunctul! E normal ca fiecare sa decida ce vrea sa faca cu bunul lui! E normal ca sotul sa fie mostenit doar de sotie, si invers, ca cei doi au muncit, Legea ar trebui revizuita
Copilul mănâncă, se îmbracă, primește o educație si pana la 18 ani, si dacă credeți ca o pensie alimentara este prea mult va înșelați! Nu cred ca mama se distrează pe banii copilului, iar copilul nu are ce mânca! Luați-l o luna, si sa vedeți ce înseamnă un copil!
Si eu ce trebuie sa scriu pe ordinul bancar?
Sotul meu mai are 2 fete din casatoii anteioae si un baiat de 2 ani cu mine.
Cea mare de 19 ani , dupa apaitia baiatului nodtru, s-a gandit sa faca o facultate pivata in Franta Management hotelier Vatel. Numai taxa pe an e 8040 de euro, chiria si-a ales-o de veo 600 de euo, cu alte cheltuieli , se ajunge lejer la 17-18000 de euro. Initial acum 1 an ne-a spus de facultatea ca v-a costa doar 7000 de euro, si sotul meu a zis sa platim jumi-juma.
Ce mai este ciudat e ca desi i se spunea ca poate plati taxa jumatate in iulie si jumatate in febuaruie, ea a insistat sa plateasca chiar inainte de terminarea bac-ului fetei. In iunie i-am timis 4800 de euro, in august i-am platit ultima pensie alimentara, ca acum sa ne sune sa ne zica ca sotul meu e obligat pana la 26 de ani sa platesca pensia.
As vrea sa intreb daca trebuie sa plateasca pensia si pentu o facultate privata din strainatate?
Am inteles ca ar fi posibil ca acesti bani care ii timit in afara pensiei se pot scade din masa succesorala. Mentionez ca in cei 3 ani de facultate ne-ar ajunge cel putin 25000 cheltuielile, numai partea noastra!Nu e corect ca eu si copilul meu sa fac economii pentu ea, ca apoi sa vina cu pretentii ca are drepturi .... Ce sa scriu pe chitanta la mentiuni ca sa mi se scada aceste cheltuieli, sau cum sa procedez?


SI O ALTA INTREBARE. PENSIA ALIMENTARA POATE FI TRIMISA IN CONTUL MAMEI CU MENTIUNEA PENTU FATA, SAU TREBUIE DIRECT LA FATA?