avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Activitate rbogdangabriel

Activitate rbogdangabriel

Buna ziua,
Doresc sa-mi deschid un PFA pentru proiectare si executare instalatii electrice si proiectare instalatii electrice de curenti slabi.
Mentionez ca detin autorizatie ANRE Gradul II A+B pentru proiectare , respectiv executare instalatii electrice.
De asemenea, am absolvit cursul ARTS pentru proiectant sisteme electrice de securitate ( anti-incendiu, efractie , control acces ) .
Va rog sa ma ajutati cu numarul codurilor CAEN care imi dau dreptul sa proiectez si sa execut instalatii electrice ( proiectare case , hale etc, prize de pamant, paratrasnet ) cat si sa pot emite documente care necesita autorizatie ANRE ( realizare fise pram , dosare de interior , etc )
De asemenea, va rog sa ma ajutati si cu codul CAEN care imi permite realizarea de proiecte semnalizare incendiu , efractie si control acces.
Multumesc frumos
Bună ziua.
Doresc să urmez un curs de formare profesionala autorizat de minister pentru proiectant sisteme de securitate însă cursul se desfășoară în octombrie iar tot concediul am fost nevoit să-l iau în luna august. Menționez că firma pentru care lucrez este în domeniul auto, nefiind același domeniu cu cel al cursului. Exista vreo posibilitate sa urmez acest curs (drept la formare profesionala) sau doar să-mi iau zile libere fără plată?
Mulțumesc
Buna ziua ,
Am terminat facultatea de Electromecanica si vreau sa fac proiecte DTAC pentru instalatii ( electrice , termice , sanitare, hvac ).
Conform profilului facultatii , acesta are urmatoarele ocupatii conform COR


Evaluator - 241210; Inginer de cercetare roboti industriali - 215134; Inginer de cercetare în echipamente de proces - 214461; Inginer
de cercetare în echipamente si instalatii de bord - 214452; Inginer de cercetare în electromecanica - 215131; Inginer de cercetare în
telecomenzi si electronica în transporturi - 215233; Inginer electromecanic - 215216; Inginer electromecanic SCB - 215201; Inginer
electromecanic minier - 214403; Inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă - 325723; Profesor în învatamântul gimnazial -
233002; Proiectant inginer electrotehnic - 215110;

Din cate am citit pe net , pentru proiectarea si dreptul la semnatura a instalatiilor electrice este necesar un examen de la ANRE.
Intrebarea mea este urmatoarea : Ce autorizatie trebuie sa am pentru a putea proiecta instalatii termice, sanitare si hvac? Si daca se poate obtine dreptul de semnatura.
Proiectarea de instalatii sanitare,termice si hvac se poate face doar de cei care au terminat facultatea de instalatii?
Intentionez ca aceste proiecte sa fie facute prin PFA.
Multumesc